Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Old Nord

10. 9. 2011 18:07
Máte to ťažké a dá sa pochopiť prečo takto uvažujete

Takéto "integračné" kroky sa už  odskúšali, rovnako ako pridávanie jednotlivých rodín do činžiakov. Výsledky boli negatívne, pre mnoho ľudí frustrujúce.

Bohdalová, to je táto?"...že hlavní příčina sociálního vyloučení tkví v nedostatečném vzdělání a

z něj plynoucí absence interakce s okolím. Tady se zanedbalo mnoh...."  tragikomicky vyznievajú slová človeka nesúceho spoluzodpovednosť za stav spoločnosti, dokonca omielajúceho dookola veci, ktoré sa v minulosti nepodarili. Prečo radšej nemlčí? Bola by tak osožnejšia pre skúšanú spoločnosť.

0 0
možnosti
A

Angis

10. 9. 2011 16:19
Souhlas, až na drobný detail...

....tvrdíte, že vaše dítě by nemotivovalo hloupější děti k lepšímu učení, ale pilné a chytré vietnamské děti inspirují k učení neromské děti? Ne..ani v tomhle případě to nefunguje. Jen se vláček posune. To vaše děti budou ti co budou šikanovat  a utlačovat chytré a pilné Vietnamské dítě. Děti jsou kruté. Časem je to většinou přejde narozdíl od těch romských, ale iluze bych si nedělal, šikana a utlačování bude vždy.

0 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

10. 9. 2011 18:26
Re: Souhlas, až na drobný detail...

starší syn má na soukromém gymnáziu ve třídě kosovského Albánce, Arména a Vietnamce. Nikdo nikoho nešikanuje kvůli rase. ale je pravda, že ten Vietnamec je velmi pilný (nutí ho k tomu rodina a zajímá se, kolikátý ve které olympiádě skončil - pro ně je čest, když se dítě dobře učí).

Děti jsou kruté, to je pravda, ale takový je celý život a silný jedinec se s tím popere.

1 0
možnosti
PJ

petra2605

10. 9. 2011 16:05
to je realita

oni nahoře něco "vymyslej", což je naprostá volovina a dopředu je jasný, že to v reálu fungovat nebude, ale něco si odškrtnou že jako pro to udělali co mohli a tudíž mají splněno. A my tady dole se zařídíme podle svýho, na to máme právo, aby nám do některých věcí nikdo nekecal, zákonitě to skončí jako to bylo na začátku. Mlácení hubou jenom furt dokola, situace stejná. Je to vrchol trapnosti tahle nařízení.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

10. 9. 2011 16:01
Obvyklá porce rasistických lží pana Krchňáka

Těžko říci, proč autor dal do svého článku odkaz na článek paní Bohdalové, protože kdo na něj jako já klikne, zjistí, že pan Krchňák bohapustě lže, neboť nic z toho, s čím polemizuje, v článku prostě není. Paní Bohdalová popisuje mechanismus, kterým vznikají "de facto zvláštní školy" a doslova uvádí, že přeřazování dětí ze škol, kam chodí děti ze sociálně vyloučených rodin, nelze rodičům zazlívat. Pan Krchňák ovšem tvrdí, že ho paní poslankyně nutí, aby "zabil vzdělání svých dětí" tím, že je do takové školy bude posílat, čili pravý opak. Kromě toho už článek obsahuje jen obvyklé rasistické žvásty: všichni Cikáni (protože autor pojem "sociálně vyloučený" interpretuje výhradně takto) mají "nízký intelekt a sklony ke kriminalitě", jejich děti "nerespektují nic a nikoho" a "okrádají, bijí, ponižují a terorizují" ostatní. Nejzábavnější je autorovo tvrzení, že není rasista, protože mu nevadí Vietnamci. Bylo by to k popukání - kdyby z toho, zvláště po autorově závěru, neběžel mráz po zádech.

1 0
možnosti
K

klapzubova

10. 9. 2011 16:03
Re: Obvyklá porce rasistických lží pana Krchňáka

RvVíc není co dodat.

0 0
možnosti
O

obcas

10. 9. 2011 15:37
w001 nac to zoufalstvi ?..

kdyz mozne reseni realizovala byvala ministryne skolstvi Petra Buzkova za CSSD, tedy stranu stredo/levou

a vozila svoji dceru z Beverly Prag  na prestizni francouzske liceum v Praze, rka ze pro SVE dite to nejlepsi.

Nakonec jsou i 'bila ghetta', dokonce oplocena a hlidana bezpecnostnimi agenturami a nikomu to nevadi.

Vzdyt vetsina z nas je volila, tak nase politicke idoly napodobme.

0 0
možnosti
PK

repanak

10. 9. 2011 15:34
Narůstající romský problém

je do značné míry ovlivněn vysokou natalitou tohoto etnika navíc zesilovaný "dovozy" ze Slovenska, mluví se i o Rumunsku - cesty se vždy najdou. Koncem padesátých let uváděly statistiky, že v tehdejší velké ČSR žije cca 80 tisíc Romů. Dnes může jít v prostoru od Aše po Čiernou o desetinásobek. Přitom "míchání" s etnickými Čechy či Slováky je minimální a pochybuji, že restrikce dávek (přídavky, porodné aj.) povede k výraznějšímu snížení porodnosti. Myslím si, že romský problém vzhledem k naprosto odlišné filozofii života nemá řešení a skončí v "ghettizaci" tak jako kdysi v USA - dobré a špatné čtvrti. Žil jsem ve Varnsdorfu v 70.letech a na nějaké romské problémy si nepamatuji.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

10. 9. 2011 15:55
Re: Narůstající romský problém

Kdysi v USA? Nebuďte bláhový, americká města jsou stále rozdělena podle barev a sociálních skupin.

4 0
možnosti
C

certik_bertik

10. 9. 2011 15:19
a co

navrhujete vy?

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

10. 9. 2011 15:33
Re: a co

ZADNY navrh neexistuje, nechci-li byt nazyvan radikalnim extremistou, rasistou, nacistou.

Proto radeji mlcim a predstiram, ze se NIC nedeje !

1 0
možnosti
MK

Mrhamotý Krdlebný Kňukvulín

10. 9. 2011 15:04
Tak.

Až budu vybírat základku, kam budu vozit svoje snyny, jedna z hlavních věcí o kterou se budu zajímat je to, jestli do ní nedochází větší množství cikánů. Naštěstí bydlím v docela slušném místě a moc jich tu není, ale rozhodně si nepřeju aby byli šikanováni a okrádáni o svačiny, psací potřeby a já nevím co ještě, jako svého času celá naše třída (naštěstí jen v prvním ročníku, pak ty dva sígry odlifrovali do zvláštní školy, jelikož inteligenčně byli zhruba někde na úrovni pavouka po lobotomii). Navíc je od mala vychovávám s tím, že si na určitý typ lidí mají dát pozor (nejde jen o barvu, ale o celkové vzezření). To abych nemusel kupovat nová a nová kola, hračky nebo oblečení.

A jestli se tenhle postoj všelijakým lidskoprávařům nelíbí není můj problém. Možná jsem xenofob a rasista, možná tak vychovávám i svoje děti, ale zkušenosti mám takové že tento přístup ušetří hromadu starostí a peněz.

6 0
možnosti
K

klapzubova

10. 9. 2011 16:02
Re: Tak.

R^R^R^

0 0
možnosti
H

holcman

10. 9. 2011 15:01
Karle, ty ses z Brna?

Jesli jo, to musis znat Pavcu z brnenskyho Bronxu, Paulcinskyho, ne?

Von je sice divnej, ale jako malej sropal lital po skole taky s cikanskejma sropalama a byl s nima prej kamos. Von. Pavok, gomas to? A ty tady furt brecis. :o)

0 0
možnosti
L

lomihnát.

10. 9. 2011 15:00
Dítě, které ruší soustavně výuku,

by mělo být na náklady rodičů vzděláváno ústavně.

Jestli někdo chce zůstat hlupákem, budiž - to je jeho problém.

Ale pokud brání ve vzdělávání ostatním, vlastně je okrádá. O čas i možnost se vzdělat.

Zloděj patří za mříže.

3 0
možnosti
VN

Amoniak II

10. 9. 2011 15:03
Re: Dítě, které ruší soustavně výuku,

Na náklady rodičů? To jako že by na to dostávali zvýšené přídavky?  :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Jsem táta dvou dcer, tedy dle nich již skoro mladých slečen. Stále miluji svoji ženu. Smekám před ní, že to se mnou tak dlouho vydržela. Mám rád svoji rodinu, mám rád svoji vlast, mám rád českou krajinu a dobré lidi. Mám rád starou českou kuchyni a dobré víno (raději bílé, než červené) a mám rád táboření. Moje práce a koníčky mi zabírají skutečně hodně času, přesto bych se chtěl vyjádřit k dění v ČR, EU a ... osobně na stránkách bloku.
PS: A taky mě baví:
........... relaxing at home with a nice drink and a beautiful sexy female :-)
.............. Zde na iDnes jsem již před lety začal pod značkou:
"paltt".