Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lrkfa1

3. 8. 2011 20:40
Vítězové vždy přepisují historii k obrazu svému.

A to se děje po celou dobu historie písma. Ale vy máte k Hřebíčkovi také docela blízko. Podle vás komunisté u nás napáchali větší škody než nacisté.8-o

0 0
možnosti
OR

oskie98

3. 8. 2011 20:51
Re: Vítězové vždy přepisují historii k obrazu svému.

Nepíše se větší škody, ale srovnatelné a ani se nepíše "u nás", takže může jít o hodnocení komunistů v mezinárodním měřítku.(Radio Jerevan?)

1 0
možnosti
OH

Lanolin

3. 8. 2011 20:20
chudák pan Hřebíček se jen snaží být poplatný době

Vždyť něco podobného jsme zažili i v minulém režimu. Prostě se vždy najde rektální alpinista co dokáže najít na každého něco. Svoje pseudoargumenty podloží otřesnými fotkami, které dostatečně otřesou čtenářem a naladí ho na správnou notu než se dostane k onomu "opovrženíhodnému" textu.

Díky za rozumnou reakci na pana Hřebíčka.

3 0
možnosti
OH

Lanolin

3. 8. 2011 20:23
Dodatek

Bohužel váš článek se do výběru na hlavní stránce nedostane (tím myslím ty tři vybrané), takže vás nikdy nebude číst tolik lidí jako politicky vhodnějšího pana Hřebíčka.

1 0
možnosti
JV

Žadatel

3. 8. 2011 19:58
Autore, jestli v příštím článku zase použijete

"nicméně", už Vám karmu nedám.;-)

0 0
možnosti
PJ

pedro14

3. 8. 2011 19:53
dekuju

ze jste se panu V+W zastal.. ten clovek ktery mel tak neodolatelnou potrebu po nich plivnout nikdy nic nestvoril

1 0
možnosti
HAH

cvok

3. 8. 2011 19:49
Ač cvok, plně s VÁMI souhlasím...

...i když mladý, jste sečtělý s fungujícím mozkem. KORESPONDENCE těch dvou je má BIBLE. Hezký den, dny i roky, přeje Němec píšící česky. Haslbauer A. H. zvaný KocourEU

1 0
možnosti
MH

Gondolier

3. 8. 2011 19:43
A co takhle konecne pohled do budoucnosti

Vazeny pane, jsem na techto strankach velmi vzacne, proto neznam clanek, na ktery odpovidate. Moje radky taky nejsou primou reakci na Vas prispevek. Mozna, ze se pletu, ale man pocit, ze vice jak polovina blogu se zabyva minulosti a vasnive o ni diskutuji i diskuteri pod clanky. Vim, ze kazdy narod se musi vysporadat se svoji historii, aby mohl budovat pritomnost a hledet do budoucnosti. Ale nemate pocit, ze to neustale stourani v minulosti, kterou drtiva vetsina soucastniku neprozila, v podstate k nicemu nevede a jenom otravuje. Vzdyt jen mala cast naseho naroda ma odvahu sestoupit do sveho sklepa, pochovat tam se nachazejici mrtvoly, zamyslet se nad svoji vinou, popripade zmenit sve chovani. Nekonecne predhazovani viny ruznym skupinam, partajim, osobam stejne k nicemu nevede, kdyz nikdo nezacne sam u sebe. Vsimnete te si, kolik blogaru, kteri zde pisi, zacinaji (a nebo konci) vetou: nikdy jsem nebyl clenem......Kdyby po druhe svetove valce jiz v Nemecku existoval internet a blogy

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

3. 8. 2011 19:42
dobrý článek

R^ Vpodstatě s Vámi souhlasím. Osvobozené divadlo, Ježek, Werich a Voskovec, bylo divadlo vynikající kvality, ač bylo na můj vkus až příliš levicové. Tenkrát však byla jiná doba. V době krize 1929-1933  v Československu a jinde na světě trpělo bídou nezaslouženě hodně lidí. To dle mne oprávněně nahrávalo socialistům a levicovým intelektuálům. Tragédie doby byla, že konec 1. světové války a následná krize způsobily bídu částí evropského obyvatelstva. Za to to tito lidé zpravidla nemohli. Díky tomu se hodně z nich přiklonilo k socialistickým myšlenkám.  Např. v Německu vznikl jak levicový (Rosa Luxemburg atd.) tak pravicový (Adolf Hitler atd.) extremismus.  Oba tyto extrémy však byli k ničemu.

Pokud by mne někdo chtěl za pochvalu tohoto článku osobně napadnout, tak upozorňuji, že nejsem politicky levičák. Snažím se jen pochopit motivy obou stran a v každém případě odmítám diktatury.

2 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1655x
Občasný bloger, pravidelný běžec.