Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FLOGYN

31. 1. 2011 12:13
Zlegalizovaná zlodějna? Ano

S hlavní tézí článku, že původní dobrý záměr, tj. došlápnout si na dlužníky, se vymknul z rozumných pravidel a exekutoři mnohdy pohánění jen vidinou prachů řádí bezudně, bez skrupulí, jako pominutí, musím jako právník souhlasit. Dochází k takovým šílenostem, že nezaplacená pokudta za 1200,- Kč se vyšplá na exekuci ve výši 28 000,- kč z čehož velká část je tvořena advokátními "odměnami" (hamižnost jako u exekutorů) a náklady na exekuci. Navíc jsou schopni zkasírovat (exekuce na movité věci) lidi, kteří nemají s dluhem  "povinného" nic společného, nebo dát exekuci na jeho účet, kde jdou do debetu atd. Zkrátka další střípek faktu, že spoelčnost je promořená hlavním motivem:prachy, prachy, prachy. Ještě, že většina, jak věřím, odolává a vidí v zisku nutnou část, ale jenom část života a ne zlaté tele, jemuž je potřeba se klanět a v jehož jméně uděláme cokoli.

0 0
možnosti
A

advokat2010

31. 1. 2011 14:28
Re: Zlegalizovaná zlodějna? Ano

To je naprostá lež. Podívejte na soudní exekutory dohlíží jednak Exekutorská komora České republiky, jednak Ministerstvo spravedlnosti České republiky. Nesetkal jsem se s jinými problémy, nežli že na tisíc exekucí se třeba jednou nebo dvakrát objevila shoda jmen, nebo podobná administrativní chyba. Vaše bláhová představy o financích z toho plynoucích jaksi nepočítá s tím, že přes 90% exekucí se nikdy nevymůže a práce se dělá zadarmo. Pokud jste právník, tak asi v jiném oboru. Výše náhrad doměny advokáta i exekutora a hotových výdajů je určena právním předpisem, a to napevno ve stylu "povinného ručení", tj. ať  "hamižný" nebo "nehamižný", výslednou částku povaha advokáta ani exekutora nemůže nijak ovlivnit, tu řídí právní předpisy, který je přesný jako hodinky, tj. zjevně nevíte o čem hovoříte. Ve vztahu k těm cizím věcem, co někteří exekutoři zabavují nezapomeňte zmínit dlužníky, kteří celý majetek napíšou na svoje rodiče či manželku, tj. ono to zase "tak cizí" obvykle není.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

31. 1. 2011 10:48
uz

jen ten postup k vydani platebniho rozkazu a jeho polozky mate spatne, takze ten zbytek bude asi podobna dojmologie. Jsem veritel a marne se domaham svych par tisic a tento zpuseob vitam.

Ten platebni rozkaz muzete napadnout a pak se vse projedna u soudu. Staci napsat Odvolam se

0 0
možnosti
A

advokat2010

31. 1. 2011 23:31
Re: uz

konečně člověk s mozkem, už mne ti pohádkáři unavovali...R^R^R^

0 0
možnosti
AZŘ

Aleš z Říčan

31. 1. 2011 10:25
Návrh řešení problémů s exekutory - díl II:

!!Navrhuji proto, abychom jako občané v době reforem zavedli úplně stejný mechanismus výběru "daní+poplatků" pro občany ze státu a st.firem. Pojďme společně prosadit, abychom mohli např. dát exek.příkaz na Finan.úřad, když se nemá k proplacení vratky DPH či vrácení přeplatku daně (do 25 dnů od mé žádosti), aby zdr.pojišťovny dodržovaly splatnosti faktur zdrav.zařízením, aby za chyby úřadů a úředníků jsme mohli dávat návrhy na exekuci platů těm úředníkům co chyby zavinili. Jednoduše princip, aby odpovědnost byla oboustranná. Myslím si, že by se ihned příslušná legislativa změnila, a že by úředníci sami chtěli mírnější a lidštější přístup exekutorů...Co vy na to? Nemyslíte, že by to pomohlo?  [>-]:-)

0 0
možnosti

STOP 09

31. 1. 2011 11:14
Re: Návrh řešení problémů s exekutory - díl II:

R^

0 0
možnosti
P

pangejt123

31. 1. 2011 10:17
Dlužník

Fascinuje mě, že se tu řeší jak si někdo mastí kapsu, ale nikdo neřeší to, že kdyby si dlužník plnil svoje povinosti tak by si nebylo co mastit.

0 0
možnosti
M

Mira4

31. 1. 2011 10:52
Re: Dlužník

Konečně rozumné slovo - naprostý souhlas! R^

0 0
možnosti
AN

lekarnik od bileho lva

31. 1. 2011 10:08
Návrh řešení problémů s exekutory - díl I:

V článku je vše řečeno a je to bohužel "svatá pravda". Nejde mi o to, že by se dluhy neměly platit, jde i o to co bylo i zmíněno v závěru, že z "poddaných" mohou drábi kůži se dřít a mocipáni "stát" si myje ruce. Abych to vysvětlil, ještě před pár lety, tu exekutoři nebyli, dlužil kde kdo a pohledávky byly nedobytné! Stát to vyřešil jednoduše, zavedl exekutory a pro jistotu z nich udělal "stát ve státě" s neomezenou vládou a mocí, bez jakékoliv odpovědnosti a zodpovědnosti. Výsledek se dostavil. I já jsem si jednou diskutoval přes mého právníka s exekutorem za neuhrazenou pokutu měšťákům, kterou jsem (tedy dle mých argumentů nevinnosti) nikdy ani neměl zaplatit. Hádejte jak to dopadlo? Jednoduše - zaplatil jsem něco kolem 9.000 Kč aniž bych někdy viděl sebemenší důkaz mé viny!!!! Na mém případě je vidět jak funguje zlovůle úředníků a policejně-exekutorské mafie.

0 0
možnosti
JDJOT

Judge Dredd je o5 tady

31. 1. 2011 17:38
Re: Návrh řešení problémů s exekutory - díl I:

Co tady slintáš? Pokud jsi dostal pokutu od MP (nebo PČR), tak jsi jí řešil v blokovém řízení, tedy jsi s pokutou souhlasil a vinu jsi doznal - to předpokládá zákon.

Co si potom stěžuiješ?

0 0
možnosti
PV

Pavel57

31. 1. 2011 10:06
příběh

Známý se před dvěma lety odstěhoval, v novém bytě nemá souhlas k zřízení trvalého bydliště, na staré adrese odmítli trvalé bydliště zrušit, poštu mu tam nedoručují. Splácel už vypovězenou kreditku srážkami ze mzdy, aby snad nezapomněl. Pak dostal kvůli jinému dluhu exekuci na plat. Osm měsíců ticho, teď přišla exekuce z důvodu nesplácení kreditky. Dominový efekt. A posuďte: 1.proč ho mzdová účtárna neupozornila, že kvůli exekuci mu přestává srážet ze mzdy splátku jiného dluhu, 2. jak je možné, že exekutor má pravomocné soudní rozhodnutí, když si ten člověk rok nevybíral poštu a nemohla mu být doručena ani výzva k úhradě, ani rozsudek. *** Že ten člověk je lempl, to vím. Ale proč se nenašel jiný způsob jak ho kontaktovat, než mu navýšit jeho dluhy o dalších 30 tisíc???

0 0
možnosti
AB

negrositos

31. 1. 2011 12:30
Re: příběh

takovej lempl si za to může sám, má se postarat, aby mu byla doručována pošta a hotovo. Co takovejch šmejdů má doručovací adresu na městským úřadě...nebo si zřídit p.o.box...zkrátka se starat....jinak se doručí právní fikcí, žádnej problém....

0 0
možnosti
H

hil1

31. 1. 2011 9:14
+ bezpracné zisky advokátů

Ti se na tom radostně přiživují. Např. za sepsání 1 papíru s návrhem platebního příkazu na 150.000,- jsem viděl poplatek advokátovi 42.000,- !!!

Tahle mafie se jen tak lehce bezpracných zisků nevzdá.

Co s tím?!

0 0
možnosti
A

advokat2010

31. 1. 2011 14:42
Re: + bezpracné zisky advokátů

Mohu Vás ujistit, že u advokáta nejsou žádné "poplatky",  ale jen smluvní odměna. Co si domluvíte to máte. tedy pokud hovoříte o vztahu klient-advokát.

0 0
možnosti
MK

komentator-1

31. 1. 2011 9:02
exekutoři se často chovají ukrutně

a existují i četné případy, kdy díky omylům a chybám rekvírovali cizí majetek. Tady je zřetelně děravo v zákonech.

Nicméně naprostá většina případů, které konči v exekuci NEJSOU žádní svatí, kteří někde jednou přehlédli a nezaplatili složenku. Pominu-li kšefty s obskurními úvěrovými společnostmi a jim podepsané absurdní smlouvy, předchází exekuci vždy několik pokusů o řešení ze strany věřitele.

Potíž je v tom, že u nás hodně lidí háže složenky do koše, následně nechodí pro poštu a ve finále se diví.

0 0
možnosti
JM

honzagm

31. 1. 2011 11:36
Re: exekutoři se často chovají ukrutně

Na me byla podana neopravnena exekuce. Proste si nevsimli, ze castka je zaplacena. Cely postup byl protipravni. Mel jsem jizdenku, kterou pruvodci z neznalosti nechtela uznat. Privolala policii, ktera se vubec nezajimala o platnost jizdenky a predala me udaje proti me vuli prepravci. Prepravce pak nikdy nezaslal pozadavek na zaplaceni. Rovnou prisla pokuta od soudu. Byl jsem po operaci, takze jsem zaplatil nekolik tisic Kc, protoze jsem nemel silu nic resit.

0 0
možnosti
H

hil1

31. 1. 2011 9:00
líp bych to nenapsal

Ale jak je vidět, nahoře to nikoho netrápí.

0 0
možnosti
A

advokat2010

1. 2. 2011 0:42
Re: líp bych to nenapsal

co by koho mělo trápit, zhrzený neplatič nakonec zaplatil.. to je tragedie!

0 0
možnosti
CC

cekon

31. 1. 2011 8:10
Banky a rychlé půjčky

si musí přijít na své. Od toho tady máme přece vládu, nebo ne? A nějaké právo? Na to se můžou přece všichni (VŠICHNI POSLANCI) vy....

0 0
možnosti
A

advokat2010

1. 2. 2011 0:43
Re: Banky a rychlé půjčky

to jsou mouda.. sepište to a vydejte knižně.. bude to trhák..

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.