Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

mikebastak

2. 2. 2011 3:59
Obdivuji advokat2010...

... ze trpelivost stale dokola vysvetlovat tuto problematiku. Ve vsem musim souhlasit, dnes a denne jsem v kontaktu s temito pripady, a vestina je o tom, ze lide doufaji ze se to nejak samo vyresi. Ale tak to opravdu neni.

0 0
možnosti
L

lrklo

1. 2. 2011 20:57
Až už běžní občané nebidou mít nic, z čeho budou

žít ty naše mafie? Přepadnou třeba Německo?;-O

0 0
možnosti
A

advokat2010

2. 2. 2011 2:47
Re: Až už běžní občané nebidou mít nic, z čeho budou

Pokud víte o jakékoliv mafii, tak splňte svoji povinnost a ohlaste to PČR. Jinak jsou to jen prázdné kecy.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 2. 2011 20:25
poradíte někdo - zkušenosti EX Přerov

Nemáte někdo zkušenost, do jaké míry je možné dohodnout splátky, aby děti mohly normálně žít a nemusely se děsit, jestli do jejich bytu někdo nepřijde zabavovat majetek, protože otec je lempl a neohlásil změnu bydliště ani nevyzvedával poštu, takže za tři roky schytal tři exekuce? Dluh jsou ochotny zaplatit, ale 70 tisíc najednou dohromady nedají, cca 30 ano + 5-6 tisíc měsčně zbytek. Je možná nějaká dohoda s exekutorem o splátkách?

0 0
možnosti
A

advokat2010

2. 2. 2011 2:45
Re: poradíte někdo - zkušenosti EX Přerov

Vrána nebo Studená ?

0 0
možnosti
SB

Morgiana

1. 2. 2011 18:32
Dotaz

proč tolik málo exekutorů se dostavuje na jednání o oddlužení? Vlastně se na schuzi věřitelu vubec nedostavuji a jak je možné že v rade pripadu ani neprihlasí sve pohledavky, ikdyž byli soudem obesláni, protože dlužník je uvedl? Protože vědí že by u soudu se svými požadavky neuspěli. autor článku má pravdu. Exekutoři si našli dobrý výdělěk jak odrbávat lidi co mají platy , ale na soudy a advokáty jim nezbývá a snaží se na nich rýžovat .

0 0
možnosti
A

advokat2010

1. 2. 2011 18:56
Re: Dotaz

Exekutor ale přece není věřitel, nejsem expert na insolvenci, ale pohledávky tam přihlašuje pokud vím vždy věřitel, tj. my to děláme pro věřitele. exekutor nám maximálně oznámí, že je tam insolvence. Exekutor nezastupuje věřitele, je to moc soudní, nezávislý prvek na úrovni soudu, jen financován je ze strany účastníků. Je to stejné, jakobyste u výkonu rozhodnutí chtěl, aby Vaše pohledávky do oddlužení přihlašoval soudce. Ostatně vyplnit předpřipravený formulář distribuovaný na justice.cz není problém ani pro věřitele laika. Imanentní pocit některých potrefených hus, že někdo na něčem rýžuje a oni je typická čecháčkovina. Exekutor = hlavně spousta práce.

0 0
možnosti
SB

Morgiana

1. 2. 2011 18:05
Advokate 2010

Mám takový nejasný pocit, že jste exekutor a ještě nedávno jsme to i přiznával a myslím že už jsme spolu debatu vedli. Vám přijde opravdu normální aby člověk, kterého okradou, vezmou mu doklady, byl pak ještě okraden státem? Co když na toho advokáta prostě nemá? to se Vážně máme smířit s tím, že ikdyž žijeme slušně, nedlužíme, musíme mít stranou mimo normálních věcí x tisíc na advokáty? proc? mě tohle prostě normální nepřijde a promiNte tak jako byla společnost tolerantní přespřiliš k dluhům tak to dnešní nasazení, že člověk co jednou nezapaltil třeba za popelnice má zkažený celý život? to vám přijde normální a správné? I vrah si trest odsedí a má klid. Člověk co se dostane do spáru exekutora je odsouzen na doživotí . nemyslím že jinde ve světě to je stejné.

0 0
možnosti
A

advokat2010

1. 2. 2011 18:48
Re: Advokate 2010

Exekutor opravdu nejsem,ale několik jich osobně znám,jsou to skvělí,slušní, pracovití, vzdělaní lidé a jejich společnost je mi příjemná. Nic špatného nikomu nedělají. Hájí právo a spravedlnost proti lidem, kteří odmítají respektovat vykonatelné rozhodnutí soudu. Kdo nerespektuje rozhodnutí soudu sám se vyčlenil ze společnosti slušných lidí.

Pokud člověka okradou o doklady a postupuje tak, že ihned krádež (nebo alespoň ztrátu) nahlásí a doklad o tom si uschová, tak se mu nic z toho co je popisováno stát nemůže, resp. nakonc to bude vysoce pravděpodobně zvráceno. Nepotřebujete advokáta, postačí být aktivní, mít nahlášeno bydliště ne na ohlašovně ale tam, kde bydlíte.Tam přebírat poštu a ke všemu se vyjadřovat.

K problematicke je třeba uvést, že řada ztrát dokladů je fingována přesně za účelem vyvolání dojmu, že to byl někdo jiný,tj.samotná ztráta, či "odajná" ztráta nikoho ničeho nezbavuje, proto se v každém jednotlivém řézení musí prokázat jak to bylo ve skutečnosti.Na pohádky nevěřím.

0 0
možnosti
SD

Dodo.01

1. 2. 2011 14:07
Pro advokat2010

Na odcizené doklady (nahlášeno u PČR) byla poskytnuta půjčka u Provident Financial. Po 10ti letech mi začli chodit upomínky vždy jsem se odvolal, doložil protokolem od PČR. Případ byl předán soudu, odvolal jsem se - zamítnuto, případ převzal exekutor - podal jsem trestní oznámení (ještě probíhá), exekutor vydal exekuci na můj byt, nezajímala ho moje výplata, ani auto, ani movitý majetek, pouze byt v hodnotě cca 1,5 mil a to kvůli 35ti tisícům. Podotýkám že jsem (protože jsem chtěl mít klid a vymáhat vše zpět) požádal o splátkový kalendář, bylol mi sděleno že splátkový kalendář neposkytují !  Obrátil jsem se na ex. komoru - exekutor konal v dobré víře a ve snaze zajistit prostředky pro věřitele. Takže veškeré paragrafy předpisy vyhlášky či cokoliv jiného jsou krásná věc leč dostene-li se do rukou nějakému zmetkovi, normální člověk se nedovolá spravedlnosti.

0 0
možnosti
A

advokat2010

1. 2. 2011 16:56
Re: Pro advokat2010

No.. podívejte.. exekutor za to nemůže a nemůže to nijak zohledňovat, ten jen vykonává rozhodnutí nalézacího soudu, kdyby tak nečinil tak se dopustí on trestného činu. Pokud jste nevěnoval dostatek pozornosti tomu nalézacímu soudu, tak s tím nic nenaděláte. Taková jsou pravidla hry. Však jste mohl zkusit mimořádné opravné prostředky (dovolání), ústavní stížnost, štrasburkskou stížnost. Hlavně jste zřejmě podcenil výběr advokáta.

Váš současný problém je, že jste nerespektoval vykonatelné rozhodnutí (rozsudek) nalézacího soudu, byť podle Vás subjektivně nespravedlivý, a to je Vaše vina.

V právním státě je vykonatelné rozhodnutí soudu autorita maxima a bez ohledu na to jestli je jeho rozhodnutí správné či nikoliv, tak pokud je již vykonatelné, bohužel musíte plnit. A když nebudete plnit dobrovolně, tak budete již zcela po právu donucen. Co se týká postupu exekutora, tak je zcela v pořádku. Konat musí ze zákona, na splátkový kalendář není nárok.

0 0
možnosti
RG

darmo

1. 2. 2011 9:17
Výzva

Tímto bych rád vyzval všechny, kdo se chtějí podílet na připravované iniciativě, která by měla zlepšit celý koloběh, kolem dluhů a jejich úspěšném placení věřitelům, aby se mi ozval na

svobody@centrum.cz

Tímto zvu věřitele, dlužníky, advokáty i exekutory. Poslední dva okruhy lidí ale upozorňuji předem, že můj cíl je, je částečně omezit a posílit tok peněz přímo od dlužníka věřiteli. Přesto je zvu ke spolupráci a nabízím možnost obhájení jejich postojů.

0 0
možnosti
JN

issac

1. 2. 2011 11:05
Re: Výzva

No to se jich určitě pohrnou proudy ;-D (advokátů a exekutorů)....nicměně paušály se budou snižovat (alespoň to hlásil náš ministr spravedlnosti). To ale neznamená, že by si advokáti či exekutoři nechyli z něčeho ukrajovat. Budou to prostě řešit smluvními odměnami a platit místo dlužníka bude věřitel. Jediné, jak lze uvedenou situaci řešit je přesvěčit celý národ, aby plnil dobrovolně pravomocná rozhodnutí - pak nebude exekutorů potřeba........máme prostě takovou justici a právo, jakou si nepochybně zasloužíme.

0 0
možnosti
JDJOT

Judge Dredd je o5 tady

31. 1. 2011 23:57
OPAKOVANÁ NABÍDKA - na tu první a druhou jste nereagoval

Jeden "chudáček" mi stále dluží kolem 120tis. + úroky + náklady exekutora. Dávám Vám veřejnou nabídku a můžete nechat svůj mail. Tento dluh Vám přenechám za těch 120tis. a vy si s tím můžete dělat co chcete - třeba mu to odpustit.

.

A to samé platí pro všechny co pláčí jak se ti chudáčci (rozuměj = zloději) mají špatně, protože nevrací peníze, které jim nepatří.

.

DOKUD SI TO NEODKOUPÍTE, TAK NEMÁTE NÁROK COKOLIV ŘÍKAT A PSÁT O CHUDÁCÍCH EXEKUOVANÝCH - JEDINÝ CHUDÁK JE ZDE VĚŘITEL, KTERÉMU SE NEPLATIČ SMĚJE RvRv

0 0
možnosti
A

advokat2010

1. 2. 2011 0:18
Re: OPAKOVANÁ NABÍDKA - na tu první a druhou jste nereagoval

tak zdejším hltalům občanského juda, černých ovcí a jiným pohádkářům to neprodáte ani za 10% nominálu.. :-)

0 0
možnosti
BH

dropa

31. 1. 2011 23:22
Souhlas,

až na to, že příjemce soc. dávek nemůže být nepostižitelný!! To je to samé jako neodpovědnost exekutora za mylné rozhodnutí...;-O

0 0
možnosti
A

advokat2010

31. 1. 2011 23:27
Re: Souhlas,

Jaká neodpovědnost? Exekutor odpovídá stejně jako soudce, policista nebo jiný představitel veřejné moci. Normálně se můžete domoci náhrady škody způsobené nespr. postupem. Exekutor má navíc povinné pojištění na škodu v rozs. několika mil Kč. Stejně jako advokáti a notáři.

0 0
možnosti
MH

quetak

31. 1. 2011 19:09
souhlas

Z osobní zkušenosti: Byl jsem zákazník T-mobile, zrušil jsem paušál smlouvu a přešel na obyč.kredit. Uhradil jsem všechny faktury co jsem našel a po týdnu i pro ujištění zavolal na operátora, zda nemám nějaký dluh. Vše vpořádku(to bohužel nejde dokázat), super. Po !!!ROCE!!! mi přišla domu obsílka, že je na mě uvalena exekuce kvuli nezaplacené faktuře u T-mobile za cca 800kč. Exekuce byla vyčíslena na cca 24tis. V tu chvíli jsem měl zablokovaný účet->nemohl jsem si vybrat peníze z banky abych to uhradil. Člověk je opravdu bezmocný a je to hnus. Nakonec jsem si musel půjčit od příbuzného abych mohl fungovat. Účet odblokovali asi za týden a na černý listině dlužníků jsem byl asi rok, což při snaze dostat půjčku nebylo zrovna příjemný.... a to jen kvůli 800,- o kterých jsem ani nevěděl, že je dlužím. Smutný.

0 0
možnosti
A

advokat2010

31. 1. 2011 23:30
Re: souhlas

A proč jste vynechal tu "nepodstatnou" pasáž o soudu ? To už by nebylo tak zajímavé co ? Jako tvrdit, že bez soudu přišel exekutor, to uznejte sem fakt nepatří, to je blog o ufo, apod věcech.. :-) Ale pobavil jste mne... kdyby to bylo tak snadné.. to by byl jiný svět...

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.