Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zastavení všech válek na dosah? To ale musíme chtít....

V době, kdy nevíte jakým zprávám věřit a nejraději máte ty v Blesku, protože tam je to jasné, je těžké udělat si názor na situaci ve válkách zmítaných státech i oblastech. Přitom řešení může být poměrně snadné.

Pokud si Evropské vlády uvědomí, že se jedná o jeden kontinent a země, kde se válčí jsou téměř na dosah. Dokonce díky jaderným zbraním, které válčící státy vlastní, pro nás Evropany na takřka smrtící dosah. Může být jen otázkou času, kdy zbloudilá střela nebo skupina bojovníků islámského státu spustí něco, co je otázkou života i smrti pro každého obyvatele Evropy.

 

Kolik času se již ztratilo schůzkami, konferencemi, prohlášeními a jinými nesmysly, které samy o sobě od stolu nic nevyřeší. Nejsem zastáncem jakéhokoli násilí, ale i pro naší bezpečnost je potřeba něco udělat v zemích, kde se stále válčí. Především je potřeba opravdu zjistit, kdo a proč válčí, jaké cíle dotčený konflikt má a zkrátka je ukončit. Jasně, někde lidé bojují za zachování své národní identity, takže je jasný nepřítel, kterého je třeba společnými silami zpacifikovat a zastavit jakékoliv vměšování.

 

Jen odbočím, nedávno jsem viděl dokument, jak za druhé světové války spojenci bombardovali německá města, ve kterých umíraly desítky tisíc civilních obyvatel. Desítky tisíc žen, dětí a starých lidí? Jejichž jediným válečným hříchem byla práce v továrnách na zbraně. Tedy jediná možnost jak neumřít hlady!

 

Úplně stejné to může být nyní v Sýrii. Někdo za něco válčí, ale na civilní obyvatele to doléhá nejvíce. Ani si to nedokážeme představit, ale pokusme se. Určitě čekáte kam článkem zamířím, jinam než čekáte.

 

Chce to silnou vůli a chuť lidí to zastavit. Myslím, že Evropa najde schopné nejen pravdivě analyzovat situaci, ale i vyjednávat o řešení a smíru. Samozřejmě, současně to chce i silnou vojenskou jednotku na pozadí, těžko odzbrojíte bojovníka, který používá jako hlavní argument zbraň. Vezměte, kolik ruských vojáku tam již je a nic, tak je potřeba spojení všech evropských států a vyslat tak silnou skupinu, která jen množstvím konečně zastaví vše co se tam děje. Nemám rád konspirace a spekulace, jak v těch všech konfliktech jde o moc a nerosty, asi na tom něco bude, ale nemělo by nám všem jít nyní o životy lidí, lidí kteří tam po generace žijí? Ti bohatí jsou již v Evropě, ale co ti chudí, co nemají tisíce eur na cestu? Přeci může být síla a snaha uklidnit a zastavit to válčení, které stejně nejvíc odnáší civilní obyvatelstvo. Pilot bombardéru nevidí schované děti nebo rodiny, které tam vždy někde jsou.

 

Proč všichni jen žvaní a honí si politické body? Tím války nezastaví. Stejně tak od řečnického pultu nenastolí v té dané zemi klid a pořádek, klid pro obyvatele dotčených zemí. Nyní nemyslím nastolení klidu jako v Jugoslávii v devadesátých letech, kde se za nečinného přihlížení modrých přileb děla genocida nejhrubšího zrna. Tak si to nepředstavuje asi nikdo u nás.

 

Zastavit pár desítek tisíc fanatiků z IS je pro silnou evropskou armádu ve spojení třeba i s ruskou, otázkou pár týdnů. Víte veškeré násilí by mělo být zastaveno a okamžitě potrestáno, demonstrativně, jinak si v budoucnu dovolí podobné akce každý radikál. Na co všichni čekají? A proč?

 

Mírové myšlenky bychom měli tlumočit našim politikům den co den, ať něco pozitibního udělají, rozhýbou a neschovávají se v parlamentu, na úřadu vlády nebo v Bruselu. Vždyť i tam máme své poslance. Nejsou tam na ozdobu, jak si oni myslí.

 

Všem hezký den a malé zamyšlení. Díky.

 

L.D.

Autor: Ladislav Diblík | pátek 19.2.2016 14:18 | karma článku: 11,62 | přečteno: 237x
  • Další články autora

Ladislav Diblík

Státní veřejná banka? Proč ne..

Myšlenka zřízení státem provozované banky pro občany i podnikatele není ničím novým. Premiér Sobotka přišel nedávno se stejným nápadem. Pro nás občany i pro stát by to mohlo mít veliký přínos, otázkou zůstává, jak to zvládnout.

15.2.2016 v 14:15 | Karma: 14,80 | Přečteno: 487x | Ekonomika

Ladislav Diblík

Co se děje na bankovním trhu? Proč média mlčí?

Propad čínských akciových trhů od konce minulého roku do dnešních dnů sledujeme díky médiím téměř neustále. Pokles o cca 7% děsí analytiky vystupující v médiích, ale co pokles Deutsche Bank, Bank of America, Goldmann Sachs atd.?

12.2.2016 v 14:28 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1309x | Ekonomika

Ladislav Diblík

Dárek vlády solárnímu byznysu ve výši 42 mld. korun....

Popravdě řečeno, pesimističtí realisté nic jiného nečekali. O Českém solárním "podnikání" toho bylo napsáno hodně. Včetně informací, kolik politiků z řad ČSSD, ODS i ostatních pt. i bývalých vládních stran má své akcie v soláru.

29.12.2015 v 12:31 | Karma: 32,01 | Přečteno: 722x | Politika

Ladislav Diblík

Kuřáci versus daně mýty a EU

Společnost lidí historicky rozdělují různé skutečnosti, například náboženství, bohatství nebo politika. V poslední době naši společnost rozděluje i taková věc jako kouření. O zákonu proti kouření psát nebudu, o kouření ano.

14.12.2015 v 16:30 | Karma: 22,29 | Přečteno: 725x | Ostatní

Ladislav Diblík

Pravda a lež nejen o emisích

Aneb co nám říká selský rozum a politici tají. Jak říkal Jan Hus, pravda se má říkat i veřejně hlásat, je nutné ji šířit i mezi lidem prostým. Myslím, že je potřeba říci dost "pravdám" účelovým a dnešní době poplatným.

5.10.2015 v 11:12 | Karma: 21,06 | Přečteno: 516x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
Osobitý s vlastním názorem, mírným přehledem a občas nadhledem. S myšlenkou něco dělat, nejen psát.. Aktivista proti TTIP a Novému světovému řádu.

Seznam rubrik