Uprchlíci a snadné řešení této otázky?

Co musím napsat úvodem, mé zděšení z neschopnosti našich i evropských politiků najít jednotná řešení v uprchlické otázce, úplně mě děsí myšlenka, pokud by byl nějaký stát EU napaden vojensky. Jednání po týdnech atd., no hrůza!

Jako další problém vidím neschopnost nás Čechů se sjednotit, říci nahlas svůj názor (jednotný) a povstat proti politickým elitám, kteří si jen masírují trika a ego. Politik shrábne provize od lobbistů, nechá si  vyplatit dividendy z anonymních akcií a prchne do tichomoří. Ale my tady budeme žít a potýkat se s výrazně odlišnou kulturou i morálkou, možná i agresí. A nyní návrhy řešení.

1. Je lidské pomáhat potřebným, tedy i uprchlickým rodinám s dětmi, ale i to musí mít jistá pravidla. Migranti musí respektovat každou možnou pomoc, nesmí si diktovat do jaké země chtějí, to popírá logiku.

2. Podmínky poskytnutí azylu pro uprchlíky si stanovíme my, podle našich zákonů, podle naší kultury,

3. Jakýkoliv přestupek řešit okamžitým vyhoštěním do domovské země, pro případné horší případy vězení shodné jako v domovské zemi a se stejnou výší trestu

4. V naší legislativě je rovnoprávnost mužů i žen, tedy vyžadovat důsledně a jako podmínku i od migrantů

5. Okamžité zrušení OSN a Světové rady míru, díky jejich neschopnosti je současný stav ve světě

6. Důležitým bodem je spojení armád celého světa a jejich použití  k zastavení veškerých válečných konfliktů, stejně jako ukončení všech typů diskriminace a útisku obyvatel jakéhokoliv státu a to i do budoucna.

7. Po ukončení konfliktu pomůžeme migrantům a uprchlíkům k návratu do svých domovských zemí.

V jednoduchosti a rychlém řešení může být řešení i naší budoucnosti. Svět se ale musí spojit, díky spojení lidí celého světa, nejdříve spojením obyvatel jednotlivých států. Tedy i nás tady.

Víte, můžeme zde psát od rána do noci a stejně písmeny nic nevyřešíme.

 

    

Autor: Ladislav Diblík | úterý 22.9.2015 13:11 | karma článku: 25,93 | přečteno: 1192x