Také si myslíte ,že.......Městská policie

V prvních letech po listopadu 89 se zřizovala spousta důležitých i méně důležitých a chybějících institucí ,jednou z těchto byla náhlá potřeba založit obecní ,tedy Městskou policii .Argumentů bylo více než dost ,vše muselo být téměř okamžitě a musím přiznat ,že i mě se nápad obnovit něco z první republiky ,líbil . Představa strážníka na každém rohu a dohlížejícího na veřejný pořádek ,včetně prevence jakékoliv kriminality ,sloužícího ve dne v noci byla úžasná .Stejně tak úžasná byla vize lidí ,kteří se do této služby hlásí a jejichž prioritní hnací silou je touha ,vytvořit ve svém okrsku oázu klidu a bezpečí .Avšak.......

I z dobrých myšlenek udělají finance něco ,co asi nebylo původním záměrem a z obecních strážníků se tak postupem času stává parkovací policie s hlavní pracovní náplní ,přinést co nejvíce parkovacích pokut .Chodím po městě hodně pěšky a musím říci ,že jsou oblasti ,kde nedělají nic jiného .Myslím že na takovou práci lze najmout  důchodce či studenta nebo  nezaměstnané ,kteří nemusí být ozbrojeni a motorizovaní .

Ještě zmíním i další co se mi nelíbí a tím je Městská dopravní policie měřící ,tj z výše uvedeného strážce veřejného pořádku tvořícího i prevenci kriminality ,se stal dopravní policista s radarem ,nejlépe sedící v autě ve skupině ,tam už o kriminalitě nemůžou nic vědět a ani o pomoc volající slyšet .

Ano ,asistence u přechodů a škol je bohulibá činnost ,ale dva stojící měštští strážníci u přechodu řízeného světelnou signalizací ,to je vrchol .

Myslím že přechody by mohli zabezpečit studenti či důchodci formou brigády ,parkoviště také ,měření u škol a v místech kde je snížená rychlost opodstatněná ,zřídit statické radary a Městskou policii zrušme .

A co politická strana s jediným bodem programu - zrušení Městské policie .

(Pokud u vás funguje MP tak jak jsem uvedl v úvodu ,jsem rád ,važme si pozitiv )      L.D.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Diblík | středa 21.3.2012 10:37 | karma článku: 24,58 | přečteno: 1098x