Také si myslíte ...... chyby ??

Že odpovědnost za špatné rozhodnutí při jakékoliv činnosti si vždy odnášíme sami ,ať jsou soukromá či v zaměstnání . Chyby osobní nás mají vést k poučení i zamyšlení , stejně tak i chyby profesní ,kde však důsledky můžou mít daleko horší scénář a nedají se zažehnat polibkem ,kyticí či večeří s partnerkou . Nikdo není neomylný a pokud uděláte špatné rozhodnutí ve svém podnikání ,spouštíte řetězovou reakci platební neschopnosti a možný konec podnikání .

Chyby v zaměstnání na postu manažera vás můžou přivést až k soudu s nutností úhrady vzniklé škody ,samozřejmě ,může jít i nedbalostní pochybení ,ale i tak jste okamžitě na takzvané dlažbě a s referencí pro nového zaměstnavatele nepříliš lichotivou .

Úplným opakem je post státního úředníka ,starosty ,vedoucího referátu ,manažera státního podniku či dokonce ministra .Za chybu na takovém postu se škodou nikoliv malou vám nehrozí tak jako například ve Francii okamžité ukončení pracovního poměru a následné vyšetřování a soudní stíhání a posléze po čase krátký článek že ten a ten byl odsouzen ,propadl mu veškerý majete atd atd jako v pohádkách s dobrým koncem .

V naší republice je takovýto v uvozovkách dobrý správce po zásluze potrestán dvěma způsoby a to odchodem na post kde není na očích a tiše na vše všichni zapomenou ,nebo druhá varianta ,kterou je vedení jiného státního podniku či odboru ,neboť úředník se ukázal jako všeho schopný a je třeba jej odměnit i následným bonusem ,prémií apodobně .

Jako z každého příběhu ,plyne i z mého následné poučení ,nechci citovat ale musím z pohádky Tři veteráni ,budeme to s vámi zkoušet zas a zas ,dokud se vy lidé nepoučíte a nepolepšíte ,současně s tímto výrokem mě napadá i další z Černých baronů - opakovaná slova generála Čepičky v podání Václava Postráneckého na téměř každou  situaci ....... .

Všem přeji krásný den .

Mé další připravované téma jsou odbora a jízda tramvají .

 

 

 

Autor: Ladislav Diblík | úterý 25.9.2012 19:14 | karma článku: 13,83 | přečteno: 998x