Proč nám politici nařizují a nenaslouchají a neříkají pravdu?

Čím začít? Perliček ze života okolo nás je více. V dubnu schválili zástupci 175 zemí klimatickou dohodu, která má zastavit oteplování. Bomba! Vidím, že heslo "poručíme větru dešti" je nadčasové, tedy nejen socialistické. 

V době, kdy se všechny planety naší sluneční soustavy oteplují díky vyšší cyklické aktivitě slunce, se politici celého světa setkají na konferenci a vydají prohlášení, jak docílí zastavení oteplování země. Kdyby se setkání nekonalo v dubnu a v New Yorku, řekl bych, že utrpěli úžeh nebo úpal. V celé historii naší planety je běžné střídání abnormálního tepla a na druhé straně i zimy. Dokonce bylo období, kdy na pólech se zelenala vegetace. To vše nám říkají zprávy geologů. Nyní jsme i díky sluneční aktivitě ve fázi oteplování, ale politici to vidí jinak. V překladu jejich někdy nepochopitelných činů to znamená, že je potřeba zvýšit obyvatelstvu emisní a jiné daně. Já tomu říkám daně z naší neschopnosti se těmto nesmyslům vzepřít.

Všichni bojují proti emisím CO2, jasně, je to plyn narušující ozónovou vrstvu, nejvíc se o něm, mluví ve spojení s auty. Ta nová tedy nevypouští tolik CO2, ale paradoxně něco ještě horšího - oxid dusičitý, prudce jedovatý a nové diesely karcinogenní jemné prachové částice.  Vážně bomba! Ale lidé a zvířata také vypouští CO2, dokonce i rostliny a stromy v noci, po miliony let......

Dalším plynem narušujícím ozónovou vrstvu, pro kterou je dokonce 86x zhoubnější, je metan. Produkují jej velkochovy živočišné výroby, chemické továrny, ale třeba i lidé. Takže pokud jste vegetarián a současně ekolog, máte problém. Co však produkuje metan nejvíce v současné době, je hydraulické frakování, tedy těžba ropy a plynu z břidlice. Tady se ještě zmíním o uvolňování prudce jedovatého benzenu do vzduchu, o otravě vody a lidí v okolí těžby ani nemluvím. To je také pecka!  Tím s chemií a emisemi a vším okolo nich končím!

Určitě jste zaznamenali nová pravidla o výuce řidičského oprávnění na motorku. Nezodpovědní motorkáři mají vyšší nehodovost, tak to odnesou v přísných pravidlech i ostatní řidiči, jedinec selže a postřílí několik osob, odnesou to všichni držitelé zbrojních pasů a tak se přiostřuje ve všem. Někteří podnikatelé okrádají, tak to díky zákonu odnesou všichni. O co se ti naši i cizí politici snaží? Jako co vydržíme nebo si necháme líbit?

Jasně, nesvéprávný motorkář je nebezpečný, ale není větším nebezpečím pro společnost obchod s drogami, s lidmi, s daňovými úniky do rájů, s korupcí a spousty dalších věcí, které jsou a neřeší se?

Navrhuji tedy umístit vládu, poslance, senátory, hejtmany a další podílející se na státní správě do vězení po celé funkční období. Co kdyby jako v minulosti někdo z politiků spáchal trestný a byl odsouzen?

 

Autor: Ladislav Diblík | pondělí 9.5.2016 17:03 | karma článku: 32,10 | přečteno: 1170x