Kdo chce změnu něco udělá aneb čeho se bojíme?

Nečas řekl ve svém dnešním projevu revoluční myšlenku, ani to nechtěl, ale nechal se unést emocemi a z hodného a slušného chlapce se změnil v rozhněvaného muže obviňujícího z klientelismu každou stranu ve sněmovně, jeho slova, "pokud je spojen jakýkoliv politik z kterékoliv strany s korupcí nebo přímo s organizovaným zločinem, tak důsledkem takového jednání by měl být konec každé takové strany ve sněmovně". No hurá, konečně. Veřejnost si myslím nic jiného nepřeje.

Poslanci by měli být v parlamentu každý sám za sebe, za své svědomí, za možné budoucí trestní stíhání při podpoře zákonů, které jdou nejen proti občanům, ale i proti hospodárnému nakládání s veřejnými státními prostředky. S koncem politických stran se sníží vliv lobistů na tvorbu zákonů, které je mimochodem potřeba od začátku změnit, zjednodušit a zprůhlednit, složitost současných zákonů korupčnímu prostředí jen nahrává a umožňuje různé výklady.

Na změnu zákonů stačí dobrá vůle, několik desítek překladatelů, kteří převezmou a přeloží desítky let prověřené zákony ze zahraničí, takové, které jsou praxí osvědčené, takové, které nemají spousty dodatků a přívlastků, zákony průhledné a srozumitelné každému občanu, zákony zajišťující právní ochranu státu každému obyvateli naší republiky.

Proč se v naší zemi zakládají protikorupční nadace a jim podobná uskupení, když je chyba v systému, který korupci a klientelismus dovolí, to je potřeba změnit, v boji se stávajícími špatnými zákony a systémem nepomůžou ani stovky protikorupčních nadací, kmotříci se těmto vysmívají a dělají na ně dlouhé nosy.

Současné alibistické, rádoby morální projevy opozice ve sněmovně vypadají možná dobře mediálně, ale neumožnily i minulé vlády ČSSD růst korupčního prostředí a jako mávnutím proutku zapomínají okamžitě na své Rathy a Grosse a ostatní korupčníky.

Mayský kalendář poukázal na konec světa, ne na konec světa fyzicky, ale na konec nemorálního a asociálního světa, ve kterém vládnou hmotné statky nad lidskostí, nad svobodou jedince, na hodnoty, které nejsou spojené s hromaděním majetku. Na takové hodnoty se zapomíná.

Ještě malá technická ke korupci politiků a státních úředníků. V úvodu myšlenky musím předestřít, nejsem milovník starého režimu, ale v socialistickém systému byly dvě trestní sazby za krádež, první výchovná při krádeži jahod u souseda na zahrádce a druhá několikanásobně vyšší za krádež jahod na družstevním lánu, to bylo kvalifikováno jako rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví.

Myslím, že je hodně možností jak stíhat politiky a úředníky za tunelování veřejného majetku, způsoby nechám na vaší představivosti, stejně jako i výpovědi z nevýhodných smluv, kde by vše mělo jít ve státním zájmu.

Současný neutěšený stav vyřeší jen revoluce spojená s defenestrací. Tak tedy vyjděme do ulic s odkazem na husitské tradice a s pokřikem "hrrr na ně"  :-)  

Autor: Ladislav Diblík | pátek 14.6.2013 14:00 | karma článku: 18,04 | přečteno: 599x