Kdo chce otrávit pitnou vodu v Evropě a v USA?

V současné době jsou pro lidstvo nejpotřebnější dvě přírodní bohatství související s dnešní dobou. První je pitná voda a na druhém místě je ropa. Okolo reálných zásob ropy se vedou rozdílné diskuze a studie, pesimisté odhadují její zásoby maximálně na 30 let, optimisté na 70 let, některá naleziště hlásí snížení dosavadních odhadů i o polovinu, jeden z největších producentů ropy Saudská Arábie údajně nadhodnocuje údaje o stovky procent, důvodem může být možnost těžit co nejvíce. Před dvěma lety tvrdil pesimistický odhad jejich zásobu na 3 až 5 let. Ale nikdo neví, důvodem je i nechuť arabských princů, nechávat ostatní svět nahlížet do svých čísel. Nyní připustím spekulace, že tomu tak může být.

Vše převedu na názorný, podotýkám čistě spekulativní případ. Jste například arabský princ se zásobou ropy na pár let a přemýšlíte co uděláte, až vám ropa dojde. Co je stejně cenné, zatím nedoceněné a každý člověk to k životu potřebuje? Pitná voda! A tak začnete přemýšlet, jakým způsobem ji zásadně zdražíte a především komu. Vytipujete samozřejmě bohatší státy a vymyslíte způsob, na který spousta lidí slyší, například možnost levnější energie ve formě zemního plynu vytěženého z břidlice a použijete mýtus, že přímou těžbou v daném státě se tyto energie stanou dostupnější pro jejich obyvatele. Co na tom, že je reálná možnost otravy podzemních zásob pitné vody, pomocí lobby a svých peněz získáte vlády daných států na svoji stranu a nic tedy nestojí v cestě vašeho plánu na otravu pitné vody ve většině států Evropy a USA. Největší výtěžnost zaručíte v místech s největší zásobou pitné vody a nenápadně hloubíte další a další sondy a území tak znečistíte v co nejkratší době, než se veřejnost cokoliv dozví. Po následném plošném znečištění pitné vody přiznáte, že vás tato skutečnost mrzí, ale vlády a instituce jste na možné riziko upozornil.

Následným krokem bude náprava způsobených škod formou dodávek pitné vody do států, které jste o vlastní pitnou vodu připravil. Pokud výše uvedený ďábelský plán, díky svým neomezeným finančním prostředkům, provedete v co nejkratším časovém období, máte velkou šanci stát se jediným dodavatelem pitné vody do nejbohatších částí světa. Od chudých států odkoupíte pouště, pod kterými jsou největší zásobárny vody na zemi a vyděláváte dál i bez ropy další stovky let. Jak snadné.

Vše výše uvedené je částečně mýtické a spekulativní, také tento katastrofický článek neberte jako jedinou možnost, že tomu tak bude, ale co kdyby.......

Evropská unie se od zákazu těžby břidlicového zemního plynu odvrátila, vše nechává na členských státech, Francie již zakázala i průzkumné vrty, Rakousko není rozhodnuto, Polsko je nadšené těžbou, co myslíte, jak to dopadne s průzkumem a těžbou v naší politicky zkorumpované a lobbisty ovládané České republice?

Já si myslím, že vše co je pod zemí by mělo patřit státu a je jedno, zda zásoba vody nebo ložiska uhlí a jiných nerostů, a stát by neměl pouštět soukromé subjekty do ničeho, co je pod zemí, začíná to být i nebezpečné.

P.S. Vládu, která devastaci přírodního bohatství, které patří všem dovolí, by měli občané svrhnout téměř okamžitě.

Autor: Ladislav Diblík | pátek 14.12.2012 14:12 | karma článku: 19,82 | přečteno: 1226x