Jak vyhrát volby na všech úrovních

Vím jak na to ,ale nečekejte podrobný návod ,zatím zůstane součástí mého duševního vlastnictví a dám jej všanc jen dobré věci . Pár tipů ale prozradím .Nejdůležitější je ujasnění postupů v předvolebním klání a již od počátku jasně definovaný program ,ve kterém není nutné zacházet do detailů ,alespoň prozatím .

Musíte nastudovat ekonomiku státu ,jeho příjmy a výdaje ,mít připraveny různé varianty kde lze peníze přidat a především ,kde ušetřit .Ne každý má jako kamaráda ekonoma s přehledem o státních financích ,(já jej mám) ,ale i tak se dá spousta informací vyčíst a nastudovat z veřejných zdrojů .Díky tomu víte ,že je možné zvýšit důchody i sociální dávky ,(těm ,kteří to opravdu potřebují) ,dále je dobré vědět jak ušetřit ve výdajích státu a mít připraveny kroky k zamezení úniků financí i jak k novým zdrojům přijít ,(tím nemyslím prostoduchý způsob ala Jánošík - bohatým brát a chudým dávat) ,to je laciný a pro sociálně líbivý přístup levice ,avšak efekt to nepřinese téměř žádný .

Dalším tipem je mít připravenu reformu citlivých oblastí ,jako příklad uvedu vězeňství ,tam lze najít spoustu inspirací pro předvolební boj . Není ku škodě mírně ,musím zdůraznit opravdu mírně ,zabrnkat na strunku nacionalismu a snažit se najít řešení situace nepřizpůsobivých spoluobčanů a tuto otázku je třeba řešit plošně ,ne jen v místech s eskalací problému soužití .U velmi citlivého nacionalismu je třeba zmínit i otázku zahraničních dělníků ,na kterých kořistí malé skupiny velmi movitých agentů - zprostředkovatelů ,podobné to je i u pracovních agentur zprostředkujících práci pro řetězce a firmy preferující agenturní zaměstnance ,výsledkem je podstatně nižší výdělek a současně i menší kupní síla agenturních zaměstnanců .Další rozporuplnou skupinou jsou vietnamci ,pokud si dáme k porovnání jejich počet (většinou podnikající subjekty) a celkový daňový odvod této komunity ,přínos téměř žádný ,pokud opominu jediný ,že je v krámku najdete od rána do večera .

Hlavním mottem mého článku je umění naslouchat i pomáhat lidem ,vědět co je trápí ,co jim vadí ,jaké mají díky špatným zákonům i zákonodárcům problémy ,v tom je základní síla politického úspěchu .

V hlavě mám tolik dalších a dalších příkladů kde je třeba změnu ,včetně řešení a rád se zapojím do smysluplné politiky .

Staré latinské přísloví praví ,národ se pozná podle toho ,kdo mu vládne a přidám ještě jedno starověké moudro ,také o vládě ,dobrý pastýř ovce stříhá ,ne že je stahuje z kůže .

L.D.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Diblík | neděle 6.5.2012 16:02 | karma článku: 4,72 | přečteno: 431x