Česko opouští spravedlnost, dovolíme to?

Díky útvaru pana Šlachty nemají posledních pár let klidný spánek nejen politici napojení na lobbisty a obráceně, ale i zločinná spolčení firem tunelujících státní veřejné zakázky. 

My občané jsme opět začali po dlouhé době pomyslného temna věřit na spravedlnost státní moci. Bylo však otázkou času, kdy mocní ovládající naši zemi, učiní konec situaci, ve které si není nikdo z elit jistý dnem ani hodinou, ve které se něco po dlouhém a utajeném vyšetřování provalí. Nikdo neví na jaké kauze se pracuje a odposlechy jsou nosným pilířem vyšetřování, opět zdůrazním, dlouhodobé odposlechy, takže strach a obavy všech zúčastněných jsou oprávněné.

Skoro to vypadá tak, že nitky vedou k nejvyšším politickým špičkám, a to nejen bývalým, ale především k těm současným. A to se nesmí dopustit! Tím jak se k celé situaci staví ministr vnitra a další politici, je jasné co se děje, názor si konečně udělejme sami a každý za sebe.

Špatnou zprávou pro nás občany a voliče, je odchod spravedlnosti z České republiky a situace, kterou známe jen ze zpráv o autoritářských diktaturách především tzv. banánových republik. Tímto jsme se těmto zemím postavili jako Česká republika na roveň. Už před tímto vyvrcholením, jsme v žebříčku korupce zaujímali dost nelichotivé místo v předních řadách, díky současnosti se vyhoupneme na místa čelní.

Co je však zarážející, že nám občanům-voličům tato situace nevadí, dokonce ji dlouhodobě tolerujeme, viz volební výsledky stran, které za dlouhodobě neudržitelnou prospěchářskou politikou stojí. Politikům přeci dáváme svůj hlas proto, aby tlumočili naší vůli, naše přání, hlavně důvěru ve spravedlivé využití našich hlasů. Vážně si všichni přejeme to co v politice vidíme? Politik by měl být morálním vzorem, ne lstivou a úskočnou osobností. Jako ateista (vlastně ne úplně, věřím v dobro), nerad používám toto slovo, bohužel nám někteří politici ukazují, jak to v životě být nemá a jak se nemáme jako lidi chovat. Smutné je, že to nepředvádí jako odstrašující příklad na diplomatických akademiích, ale v přímém přenosu při řízení našeho státu (stát je opravdu nás občanů, byť to tak asi nevypadá).

Závěrem chci říci, že pokud něco neuděláme my jako veřejnost, dostaneme se pozvolna do diktátorského státního zřízení, což se díky posledním zákonům pomalu a jistě děje.

Vážně si necháme diktovat? Vážně se necháme obelhávat? Vážně se necháme okrádat?

Jsou občané, kterým to vadí a tak zakládají nové strany a hnutí a jdou s dobrou myšlenkou na trh do prostředí, kde jsou již stovky maličkých stran. Výsledkem této aktivit je jen roztříštění stovek tisíc volebních hlasů a důsledkem úspěch stávajících velkých stran. Co třeba spojit všechny ty malé straničky a hnutíčka (nejsem infantilní, to jen pro větší představivost), které mají spousty nápadů a dobrých myšlenek a sjednotit je v jednu stranu nás občanů, kteří věří v lepší zítřky (jejda, to už někdo kdysi použil), tak jinak, kteří věří v sílu morální společnosti. Jedině taková pomůže naší zemi vyrůst a možná být i dobrým příkladem pro další státy světa. Co vy na to?

P.S. Opět se nebude diskutovat, bude lépe přemýšlet a zamýšlet se bez emocí nad životem každého z nás, životy našich blízkých i naší možné společné budoucnosti. Tedy té, kterou si zvolíme.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Diblík | pátek 10.6.2016 11:18 | karma článku: 32,20 | přečteno: 1624x