Anonymní akcie a proč se politici brání jejich zrušení?

Odpověď je velmi prostá, politici mají v anonymních akciích schované odměny, nebojím se odměny nazvat přímo úplatky. Jak je to s úplatkem ve formě akcií jsme v minulosti viděli na příkladu Stanislava Grosse i Mirka Topolánka, po odchodu z vysokého postu náhle zbohatli právě díky záhadným akciím.

S úplatkem v hotovosti pobíhá mezi politiky jen pár dobrodruhů, například  David Ráth či Jiří Čunek, ostatní jsou velmi ostražití a anonymní akcie jsou nejlepší formou úkrytu. To že jsou tyto akcie raritou na celém světě a nesmí být dokonce ani v takzvaných banánových republikách s nejvyšší mírou korupce, mluví za vše.

 

Po rozkrytí a otevření právě těchto akcií s průhlednou formou vlastníka je pro naše politiky a státní úředníky noční můrou. Domy, auta i peníze na účtech jsou snadno dohledatelné a vždy může přijít nějaký šťoura a vypátrat je.

 

Dlužno říci, že takové akcie vlastní určitě i nynější opoziční poslanci, včetně všech bývalých, stejně tak podílející se na minulých vládách i státní správě a to je dost velká skupina s opravdu silným lobby.

 

Anonymní akcie jsou silným nástrojem korupce a je třeba je zrušit a zviditelnit co nejdříve, dříve než poslanci přijdou na podobný způsob úkrytu a tento tajně uzákonní.

 

Otevřením těchto akcií bychom možná přišli na to, kde jsou finanční prostředky ze všech krachujících porevolučních velkých podniků, stejně tak i prostředky ze všech, pro stát nevýhodných privatizací. Jsem přesvědčen, že se neztratily, jen zmizely právě do takové formy krabice od vína.

 

Myslím, že je tam částka převyšující násobek státního rozpočtu, ke které se při případném zviditelnění nikdo nepřihlásí, ale zajistí to např. zdravotnictví zdarma na pár let........

L.D.

Článek napsán pro www.ainzeruj.cz

Autor: Ladislav Diblík | úterý 19.2.2013 17:51 | karma článku: 37,51 | přečteno: 1570x