Děkujeme za pochopení.
Blábolivý Brod
U nás doma byla legendární babiččina Jarní.
Tu babička vařila následovně: Vzala hrnce od oběda, který mezitím naschly, nalila do nich vodu s Jarem, aby se odmočily, pro sichr to dala na malej plamínek na sporák, aby proces urychlila, načež na to totálně zapomněla. Většinou nás do kuchyně nahnal divnej smrad, kterej stoupal ze škvařeniny Jaru a zbytků na dně hrnce. To jsme tenkrát říkávali: "Ty hasiče zase odvolej, to jen babi zase vařila Jarní polívku..."
gromi
Tu bych si dal ...
a přemýšlím nad křupavým, pokmínovaným, osoleným rohlíkem
Už jdu brečet na jinej hrob
Polívky
nerada? Škoda, no zas aspoň zbude na ostatní To já jsem zas polívková za všechny u nás v rodině. Jen tu houbovou bych nepozřela a bílý polívky smetanový taky ne
..
astrudina
u nás se vaří také bílá z králíka s hlavou
na obírání
Dále pak mohu strávníkům nabídnout bílou žampionovou (nakyslou, dává se do ní lžíce octa - vynikající), dělám také maďarskou chlebovou s pálivou paprikou, o běžných nepíšu.....ty jsou samozřejmé, vždyť dřív se říkalo, že polévky jsou grunt, ne?
Danajka
Re: u nás se vaří také bílá z králíka s hlavou
Ta hlava je fyzicky přítomna v talíři??????????? Jo, a víte, že máme králíka?
Beránka, jmenuje se Miki!
D66
...
Patřím mezi polévkožrouty a přiznávám, že i ty dětské neslané "šlichtičky" jsem svým skřítkům ulizovala (koncentrovaná zelenina s masem, mňam). Jsme na tom celá rodina stejně, takže se snadno zasytí mí chlapi nějakou husťárnou a já netrpím při kuchtění. To Vás lituju, ale že byste tatínkovi "vyflákala skleník šutrem" , fakt nevěřím
kral
Ja osobne
nesnasim rajskou polevku a rebarborovou. S tou jsem se setkal jen v Polsku a je to prisernost. Naopak miluju kapustnicu a tesil jsem se ze zde najdu recept a take nade vse miluju drstkovku.
- Počet článků 633
- Celková karma 29,41
- Průměrná čtenost 2036x
...a také Danajka.
Psát mi můžete na:
ohlasynablogdanajka@seznam.cz
Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)