Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Zrovna nedávno jsem přemýšlela, zda existuje nějaká solidní statistika, která by prokazovala zvýšený nárůst zločinnosti mldistvých. Zda se někdo tímto zabývá, tedy příčinami. Já osobně si nemyslím, že je to výchovou, tedy špatnou výchovou. Nemyslám si, že by takovéto zrůdy měly mít právo na život.

1 0
možnosti
DS

Paní Naďo, myslím, že existuje, i proto se poměrně nedávno posouvala hranice trestní odpovědnosti za některé zločiny na 14 let a myslím, že tento posun není definitivní. Problémem je myslím přílišná benevolentnost systému. Především ustavičná snaha každého a všech přehazovat si odpovědnost jako horký brambor. Jedinci na rodiče, rodiče na vzdělávací systém, vzdělávací systém na systém jako takový. Ale systém, to jsme přeci my všichni pohromadě. A zkrátka bychom měli dětem už od kolébky vtloukat do hlaviček, že svoboda jde ruku v ruce s rizikem a odpovědností.

2 0
možnosti
RE

Nevěřili byste, jaká sadistické zábavy vymýšleli někteří spolužáci v učňáku a další den byli zase uplně fajn...a přitom pocházeli ze slušných, spořádaných rodin. Nikdy jsem nepochopil, kde se to v těch lidech bere, jestli máme sadismus zakódovaný v krvi, někdo víc, někdo míň, či co...

1 0
možnosti
Foto

To je spíš nějaký zádrhel v tom kterém člověku než ve výchově. Nebo obojí....? Děsí mě to hrozně.

0 0
možnosti
PT

No tohle by snad na svobodu neměli pouštět nikdy, detenční ústav až do důchodového věku.

I když šibenice by byla levnější a spolehlivější. Ale u nás holt život vraha má neskutečně větší cenu než několik životů zcela nevinných obětí. Rv

3 0
možnosti
Foto

S ústavem souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Ivanko, zanechal jsem tu s karmou pár kapek potu, za ně se omlouvám!

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu, HorsteV

0 0
možnosti
Foto

Ach jo:-(

PS: Za článek karma, je to sice děs a hrůza, ale psát se o tom musí.

3 0
možnosti
Foto

Je to šílené...:-( Díky za návštěvu!

1 0
možnosti
DS

To je hrůza a děs. Doufám, že jim bylo aspoň 14, aby byli trestně odpovědní. Pokud nikoliv, ať shnijí nejdříve v pasťáku a potom v příslušném zařízení. Takoví lidé snad nemají ani právo účastnit se života s ostatními. A to říkám s plným vědomím, že mohu pouze doufat, že máme dostatečně výchovný přístup k vlastním dětem a že z nich tak odporného nedospěje.

1 0
možnosti
JS

Největší perverznost tkví v tom, že za pět let budou zrůdy na svobodě. ;-€

4 0
možnosti
Foto

Vzpomínám si na případ z Anglie, kdy dva hošíci /mnohem mladší než jsou ti dva, o nichž píšete/ umučili malou holčičku. Byli zvědaví na to, jaké to je, když člověk umírá....Bez ohledu na jejich věk byli souzeni jako vrazi a trest byl velmi citelný /nejsem si jist, zda to nebylo doživotí v nějakém detenčním zařízení/.

Oba dva /byť nemají 18 let/ mají být souzení za zvlášť trýznivé mučení s následkem smrti. Výjimečný trest - minimálně 20 let - by jim seděl/. Obávám se však, že zastánci lidských práv budou mít pro ně pochopení a jejich edukace, resocializace, možná občas i dámská návštěva v kartouze apod. bude tím, čím budou muset oba ubožáci projít.

6 0
možnosti
Foto

Já se obávám, že si "přetrpí" zbytek nezletilosti v nějakém citlivě vedeném zařízení pro děti a mládež, načež směle vyrazí do světa. S čistým TR, samozřejmě!

3 0
možnosti
Foto

Klasika - potrestat ty, co ten čin provedli.

Potestat ty, co tyhle dva takhle vychovali, potrestat všechny co spolupůsobili na pokřivení jejich myšlení -  na to už fištron nemáte.

Osobně bych tam zahrnuli ty, co jen odsuzují, ale sami nic v tomto směru kromě "hrdinského" psaní nedokázali udělat.

0 11
možnosti
Foto

smutný... člověk může reagovat jen tak, že bude ještě více zodpovědný tam, kam byl poslán sám - ve výchově vlastních dětí a ve společnosti, kde žije. Neutonout v lhostejnosti...

1 0
možnosti
  • Počet článků 633
  • Celková karma 29,19
  • Průměrná čtenost 2035x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš",
...a také Danajka. 
Psát mi můžete na: 
ohlasynablogdanajka@seznam.cz            
Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy