Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

Tak jsem to dočetl, ale nevím nevím. Někdy je smrt vysvobozením. Ale že by to nějaký vykuk mohl využít ve svůj prospěch, to je taky pravda. Je to hrozně citlivé.

0 0
možnosti
Foto

Já vím. Ale nemůžu si pomoct.

0 0
možnosti

Složité téma, složité řešení, nic není černobílé. Jako v ostatních případech (potraty, plastická operace) i euthanasie má dvě strany mince. Je rozdíl mezi chamtivým příbuzným, který chce někoho odstranit, aby dostal dědictví a člověkem, který má třeba rakovinu slinivky, trpí a žádné léky mu nedokážou pomoci, život už prožil a nemá zájem být udržován při životě uměle.  Je strašné vidět člověka, který je udržován na životě přístroji, ale sám už dávno nežije. Eutanasie legálně by byla pro mnohé řešení, ale ne pravidlo, ne každý s tím musí souhlasit, ne každý ji chce. Stejně jako u potratů, které jsou mimochodem legální a srovnáme li dobu nelegálních a legálních, není o čem mluvit. Pohled člověka, který napíše JE TO ZLO, je pohled člověka jednoduchého, který se nedokáže vcítit do cizí bolesti, vidí jenom něco, o čem si myslí, že je špatné, ale nezamýšlí se nad hlubší problematikou, nad tím, že mince má vždy dvě strany. Samozřejmě jednoduchý člověk má jednoduchý pohled na svět, ale svět, zvláště ten dnešní, není jednoduchý.

7 0
možnosti
RJH

Článek z rubriky "Jak si jednoduchý člověk představuje složité věci."

10 0
možnosti
DA

Paní Dianová, nevíte, proč zmizel blog vašeho syna Matyáše? Je to škoda, psal skoro tak dobře jako vy.

1 0
možnosti
MS

Ano, milé děti. Toto je černá barva a toto zase bílá.

10 0
možnosti
Foto

Velmi snadno zneužitelné ZLO.

0 0
možnosti
  • Počet článků 630
  • Celková karma 30,14
  • Průměrná čtenost 2033x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy