Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jejdanánku, to je dobře, že jsou milí a ochotní lidé jako je ten hodný přítel, který zvládne 12 km levou zadní, a Ivanka, která chápe, jak moc velká je zodpovědnost coby majitelka psíků a mopslíka. Maruna je samozřejmě zlá a ohavná baba, o tom žádná. Ivana a "přítel" jsou milí a zodpovědní lidé. Ano, ano. Je tak super uper duper, že si stále paní sepisovatelka vybírá nové a nové náměty pro psaní těchto napínavých povídek. Klasický trojuhelník na vesnici i ve města stokrát jinak. Hodná Ivana, Hodnej Honza a zlá Maruna (Petra, Jana, Hana, Dana atd.). Viva la VanaVVVV

6 0
možnosti

P.S. Technická poznámka. Jihočeská čeština nezpívá, naopak zpívají Pražáci, protahují a nemluví, nýbrž zpívají.

1 0
možnosti
MK

Davide, s tím Chrástkem - Dostálkem to je složitější. 

On se za svobodna jmenoval Jan Prudil. Příjmení Chrástek získal po své ženě, kdy si jako osmnáctiletý vzal o dvacet let staršího Adolfa Chrástka. Zlé jazyky říkají, že to bylo pro peníze a slávu, protože Adolf Chrástek je potomkem oné slavné mořské panny o které píše Hašek ve Švejkovi. 

Možná na tom něco bude, protože po jejich dětech byly pojmenovány večerničkové postavy Bob a Bobek a o jejich rodině natočili Francouzi dva animované seriály. Moulové a Bukvídci.

1 0
možnosti
JC

Paní Dianová, ještě jednou Vám musím článek pochválit. Je vidět z diskuze, že problém zatoulaných a útěkářů, i pejsků, je velmi žhavý a diskutovaný.

Jedna má stará známá má takto uteklého psa a ten příběh je opravdu zajímavý. Přišel k jejímu domu a nějak si ho asi oblíbil, pár dnů seděl u branky a smutně koukal do dvora. Dala mu napít, něco na zub a ani neví jak, pes byl na dvoře, evidentně spokojený. Ten pes je u ní pořád, i když se majitel našel, byl nakonec ze stejné vesnice. Pes ale k majiteli za nic na světě nechtěl zpět. Přes všechny možné způsoby lákání, láteření i upřimné lítosti ne a ne se s původním majitelem vydat na cestu domů. Ani kontakt žádný ten pes s tím původním majitelem nechtěl, odmítal se nechat pohladit - naopak, vždy ucukl před jeho rukou. Bůh suď, jaké tam bylo zacházení s tím psem. Na tu známou se ten původní majitel hrozně zlobil, pomlouval jí, kde mohl. Vykládal o ní, že mu psa ukradla, řešil to kde - kdo, ale pes zůstal zaťatej. U nové paničky šťastnej, veselej, hravej, ale jakmile se objevil starej pán, nejprve raději zalezl dovnitř, když se přiblížil ten pán, i zuby cenil a vrčel. Chtě - nechtě se starý majitel smířil s tím, že pes už má jinej domov, i když čas od času hází dodnes pomluvy na tu moji známou.  

Jo, život (i psí) je složitý a plný paradoxů. Ale nakonec - jaký si to uděláme, takový to máme. A týká se to většinou i psů.

2 3
možnosti
Foto

Páni, jeden žasne, kolik lidí má svatozář nad hlavou a tak přesně vědí, jak by se měli chovat a co by měli dělat ostatní! Jedinej soudnej v týhle diskuzi je pan Chrástek a je mi fuk, co mi naplivete na monitor.:-/

2 3
možnosti
JC

Děkuji Ludmilo. Co už ale s nimi ...

1 3
možnosti
DT

Když děcka ve škole vyfotí tlustého spolužáka, na fotce mu přimalují rypáček, prasečí nožičky a ocásek, a následně to začnou sdílet na facebooku, jak se tomu říká? 

Kyberšikana. 

Tohle je identické, tady si "autorka" pravděpodobně někde přečetla Z. povzdechnutí na to, že jí utekl pes a musela ho hledat - a využila to k sestavení slohu s identifikujícím znaky, o tzv. "Mařeně", kterou neopomněla vylíčit jako asociálku. Obecně vzato, je to dost na to, aby se s tím zabývala policie ČR, pokud někdo podá trestní oznámení. Není to totiž poprvé a bohužel nejspíš ani naposledy, co se tu objevil dehonestující blog na téma "já skvělá a ona hnusoba". 

A mimochodem, je úplně jedno, kolik  lidí si to přečte, nebo kolika lidem to docvakne. Větší množství zasvěcených může být sice přitěžující okolností, ale na podstatě trestného činu jako takového to podle mě nic nemění.

10 0
možnosti
JC

Tak tohle už jsou naprosto šílené dedukce! Dámo, nechcete trošku brzdit? Ve vlastním zájmu, abyste nebyla předmětem úsměšků?

1 7
možnosti
Foto

J61a98n58a 12M97a46j23o29v65á

19. 9. 2014 22:10

V máte přítele vytrvalostního běžce, že, 24 km za 3 hodiny, to je slušné.

4 0
možnosti
Foto

To je dojemne, jako ze zivota. Jeste, ze jsi toho psa zachranila. A nemohla bys prosim napsat nejakou povidku take o me ? 

Moc prosim :-) V

6 0
možnosti
JC

Na to si ale docela dobře vystačíte sama, myslím si. Psát o sobě, o autorce, o rodinném "špinavém prádle" ...

Že Vás to pořád baví ...Rv

2 10
možnosti
JC

R^ Zase se článek povedl. Oceňuji navíc jako pejskař a snad až moc úzkostlivý na tento problém. Psi - útěkáři jsou snad všude, ale já mám hlavně vždy až mrazení v zádech, když je vidím jako řidič z auta. A kleju strachy. Ne na toho pejska, ale na ty majitele, že si to nepohlídají.:-/

1 4
možnosti
Foto

Jsou psi- chroničtí útěkáři, na které je každý plot krátký. Takového měl i strejda, byl to výmarský ohař a utíkal pořád- podhrabal se a zdrhl. Nikomu nikdy nic neudělal, prostě měl boty z toulavého telete. Pošel na stáří, ne na střet s autem:-)

2 0
možnosti
Foto

Jen tolik, Ivanko, já jsem optimista, ne pesimista jako někteří diskutující zde. VŠ s někým může zle zatočit. Pokud si VŠ osoba nenajde VŠ partnera s podobnými sklony, neumím si představit jejich soužití. Já raději zůstanu spokojeným BLBEM!!!!! Těmi vykřiřníky jsem chtěl někoho podráždit. 8-o A pozor, pesimisté rychleji stárnou!!!

2 0
možnosti
DA

D40a30v67i16d 59A16d30l43e26r

19. 9. 2014 18:14

Co sem pletete VŠ, automechaniku? 8-o

2 0
možnosti

Tak už i řidič náklaďáku si toho chlapa spletl s vořechem, jo? 8-o

4 0
možnosti
MS

To bude barvou vlasů a jejich střihem ...

4 0
možnosti
  • Počet článků 633
  • Celková karma 29,07
  • Průměrná čtenost 2035x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš",
...a také Danajka. 
Psát mi můžete na: 
ohlasynablogdanajka@seznam.cz            
Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy