Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...jo a zapomněla jsem napsat, jak to mám já se stěhováním. Celkem slušně snáším změny - narodila jsem se na maloměstě, žila v Praze v centru, a teď jsem venkovská řepa. Ale do Prahy jezdím denně pracovat, určitě by mi chyběla, kdybych měla být jen na vesnici.

1 0
možnosti
Foto

...tak jsem tu. Kromě pěkného článku máte i pěkný pravopis, to já mám ráda, když mě nedráždí v jinak třeba čtivém textu chyby. Včera to bylo na srazu bezva, zatím se mi tady na iDnes líbí.

1 0
možnosti
Foto

Díky moc za návštěvu! R^Jo- Šárka mi poslala fotku, kde jsme s Janem a Vámi- chcete ji poslat? Viz můj mail...:-)

0 0
možnosti
Foto

Já se přestěhoval z Ostravy do jižních Čech a jsem tu doma. Když ale jedu do Ostravy tak se vracím domů. Lze mít i vícero "doma".;-)

2 0
možnosti
Foto

A to jo, já mám taky kromě Prahy ještě Třeboňsko, nedala bych ani jeden z nich...:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak to já bych mohla klidně žít i na lodi. Domov si nosím s sebou. ;-D Kořeny vyrvané a ne a ne se někde chytnout. Ale snažím se. Na Moravu pojedu na měsíc. Jo, dnes jsem se dozvěděla, že první červencový týden začíná 6. 7. ;-) A pak se spoléhej na kalendář.

2 0
možnosti
JM

Ono je těžké se vyvarovat srovnávání, když máte důvěrnou znalost dvou různých zemí a jste s lidmi, o kterých víte, že ji nemají. Sdělit svou zkušenost je naprosto normální, ale Češi trpí pocitem méněcennosti, asi oprávněným, možná se stydí za neutěšený stav věcí, tak to vnímají ne jako snahu o předání informací, ale jako vychloubání, a to i naprosto nevinné poznámky.

V diskusi je dost emigrantů, je to pro ně nejjednodušší způsob jak si udržet kontakt s domovem, poznámky "starej se o svou zemi" jsou běžné.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli mají Češi nějaké komplexy ze své rodné země, každopádně ti z nich, kteří mají důvěrnou znalost i jiné, jak píšete, musí vidět, že "všude je něco", nic není ideální.

0 0
možnosti

Co se děje? U Ály zdražili nebo snad rovnou zavřeli? 8-o

1 0
možnosti
Foto

tak nejak to bude...:-)V[>-]R^

2 0
možnosti
Foto

:-)Díky za odborný posudek...R^

1 0
možnosti
JC

Ano, obecně to platí. Výjimky potvrzují pravidlo. :-)

Pravdou ale je i to, že je dost, bohužel, těch, kteří se odstěhují (z velké většiny za vidinou snadnějšího života) a na svoji původní vlast plivou, házejí kupy bláta a o lidech, kteří tam žijí, se vyjadřují opovržlivě a urážejí je. Protože ve své malosti ducha si myslí, jací že nejsou světoběžníci a machři.

Za článek karmaR^

2 0
možnosti

Jsou lidi, kteří se nedokážou přesunout z místa, kde se narodili. Jsou lidi, kteří nevydrží v rodném městě. Jsou lidé, kteří nevydrží dlouho na jednom místě. Jsou lidi, kteří nechtějí přesadit domov a kořeny mají pevné. Jsou lidi, kteří si nedokáží představit život v cizině nebo život s cizincem. Co z toho plyne? Lidé jsou různí. Ad váš příbuzný, to musí být buď pitomoučký člověk nebo pozér, případně oboje. Kdo odejde v dospělosti a tvrdí, že zapomněl rodný jazyk, většinou předstírá, aby byl zajímavý. Pokud žil někde 40 let a po roce zapomněl rodnou řeč, to je teda ubožák typu Nemková.

3 0
možnosti
FS

Nebo dyjana lže. Jak je jejím zvykem. A nebo je blízký příbuzný fakt dement. Po roce zapomínat česky, lol. :-)

1 0
možnosti
Foto

R^ ! Je to tak. Byly doby, kdy jsem žila za mořem. Každý rok jsem mohla domů na dovolenou. Přesto jsem možná protelefonovala auto...:-)

2 0
možnosti
Foto

Představ si to- žít ve vyhnanství!

0 0
možnosti
  • Počet článků 633
  • Celková karma 29,14
  • Průměrná čtenost 2035x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš",
...a také Danajka. 
Psát mi můžete na: 
ohlasynablogdanajka@seznam.cz            
Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy