Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJH

Zkuste někdy skutečné kafe. Kvalitní, čerstvě umleté (už po pár hodinách od umletí ztrácí káva některé cenné vlastnosti) a hlavně připravené způsobem, který jeho vlastnosti nezničí, ale rozvine. Stačí obyčejný french press, který pořídíte za pár šupů a připravit v něm kafe je těžké asi jako zalejt toho turka, kafe si můžete koupit třeba v Mamacoffee, který je kousek od Míráku. Uvidíte ten nebetyčnej rozdíl.

S klasickým turkem je ta potíž, že se u nás přelejvá právě vroucí vodou, což je postup, který snese silně upražená káva, jíž ovšem s největší pravděpodobností nemáte, protože u nás obvyklá není, a taky neprospívá skutečnost, že to kafe v hrnku zůstává a uvolňuje po čase látky, o něž tělo ani chuťové buňky nemají zájem.

To není o žádném snobismu, jak tu někteří burani vykřikují. Pít docela kvalitní kafe není nijak drahá ani časově či jinak náročná věc. Chce to jen trochu kultury a ten zážitek pak za to stojí. A psát ódu na kávu a u toho se rozplývat nad instantním, to je jako se prohlásit za gourmeta a rozplývat se nad konzervou s trenčanským párom s fazuľou.

7 1
možnosti

Pít turka a rozpustnou kávu zalívat to vroucí vodou a dělat z toho něco extra, může jenom buran který neví, co je to káva a jak se správně připravuje. :-/Rv

5 0
možnosti
JC

A co kdybyste sem napsal nějaký "správný" recept, Vy kulináři a fajnšmekře? :-)

0 4
možnosti
Foto

:-)R^  Pri cteni mi doslo,ze vic než kafe, miluju jeho vůni. ;-) A dovedete si predstavit , jak voni to moje milovane s kardamomem a skorici? :-)

2 0
možnosti
Foto

Právě popíjím svou první ranní kávu. Nemohl jsem si nevzpomenout na Váš kávový článek. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Nechte si chutnat! :-)Taky si jdu uvařit...

0 0
možnosti
VK

Ja se tedy přiznám, že jsem kávový barbar. Předně, piju jí jen výjimečně. Kvůli vysokému tlaku se kávě spíše vyhýbám ale pokud jí piju tak zde je můj recept. Do šálku 3 lžičky kávy, nejlépe Tchibo nebo Gevalia. Nesnášel jsem ty americké napodobeniny. Pak to zaliju vroucí vodou, dodám 4 lžičky cukru, smetanu, šlehačku a to pak vypiju. Logr samozřejmě ne. No jak říkám, barbar.

2 0
možnosti
Foto

R^ Marné, kafe je kafe. A oběd bez následného zalití pořádným hrnkem lógrového není obědem. Ale dobré presso má též něco do sebe :-)

2 0
možnosti
Foto

Na kafčo mám své požadavky....a byla jsem hrozně zklamána při cestě z dovolené, právě na trase Česká Třebová....Oproti výborným výrobkům, co se týká sendvičům, bagetám apod...káva byla na té nejhorší úrovni, co si jen dokážeme představit. Jen nahnědlá tekutina...:-/

1 0
možnosti
Foto

J19a97n 91A77n42d78r19l57e

6. 9. 2014 23:49

co muze byt po ranu vonavejsiho a prijemnejsiho nez kafe z oblibeneho hrnku...

R^:-),

zato kdyz neni...;-(

4 0
možnosti
Foto

Klidně i z neoblíbeného, Jene;-D

1 0
možnosti
Foto

Tak Ivčo;-D, přiznávám se bez mučení...káva je mou drogou..!!vychunávám si ji a zároveň se děsím okamžiku, kdy ji nebudu moct pít. :-(;-D

2 0
možnosti
Foto

To bych si neuměla vůbec představit;-(:-)

0 0
možnosti
Foto

Také mám závislost na kávě, což je jedna z mála pozitivních závislostí, kterou mám. Jen jsem stále ještě u toho klasického turka. Na návštěvě se přizpůsobím hostiteli/hostitelce. A souhlasím s tím,že 3v1 je velmi nouzové řešení.

3 0
možnosti
Foto

Ano,  3 in 1 jen v zoufalství nejvyšším... ;-(;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 633
  • Celková karma 29,07
  • Průměrná čtenost 2035x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš",
...a také Danajka. 
Psát mi můžete na: 
ohlasynablogdanajka@seznam.cz            
Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy