Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdy jsem ji neužívala a ani svým dcerám ji nedoporučuji (jedna mě neposlechla a pro určité obtíže od ní nakonec ustoupila - potíže zmizely).

Vznáší se nad ní příliš mnoho otazníků (které ve skutečnosti vlastně ani otazníky nejsou, jen se holt nesmějí stát vykřičníky, ačkoliv by měly).

3 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek

0 0
možnosti
Foto

HA je lék a tak je nutno s ní zacházet. Není to módní doplněk. Když ji holky v mém okolí braly od 15 (i dřív!) na "zpravidelnění cyklu", říkala jsem si, že to nemůže přece fungovat... Některé prodělaly trombózu, dalším se nedaří otěhotnět. Teprve nedávno někdo upozornil na to, že tyhle holky vlastně "dole" nikdy nedospěly.8-o

4 0
možnosti
RT

Nemohu brát hormonální antikoncepci,vyvolá mě deprese,stres,koktavost.Je úplně jedno jakou mám,prostě ji nesnesu.Svým dětem bych ji nedala.

1 0
možnosti
Foto

Ivano, HA? Já jsem HAH! Přesto jsem karmoval a také přeji celé tlupě co nejhezčí den!:-):-)

2 0
možnosti
Foto

Horste!;-D HAHV na rozdíl od HA:-( lze doporučit každému dobrému člověku!R^ Díky a také přeju hezký den všem u vás!

1 0
možnosti
Foto

Mohu docela zodpovědně prohlásit, že hormonální antikoncepce přináší daleko více problémů, než je publikováno.

Ve shodě s autorkou znám několik případů úmrtí mladých žen, v nichž dominující úlohu hrála HA  /gynekologů, kteří by posílali dívky před prvním podáním HA na testy vrozených trombofilních stavů tolik není/.

Navíc, gynekolog podáním HA má jaksi "splněno" a v mnoha případech se dále o ženu v tomto smyslus nestará.

Jednou z nejčastějších komplikací je poměrně silná migréna, která rovněž v některých případech nemusí zůstat bez trvalých následků. Občas stojím před úkolem vysvětlit dívce, že dávat prášky na prášky je pitomost.

Dále ještě nebyla provedena studie, jak působí metabolity stovek tisíc tun hormonů, které jsou ženami vylučovány do vnějšího prostředí. 

Dle mého je rovněž výskyt neplodnosti žen spojen s dlouhodobým užíváním HA /pro informaci - je iluzí, když mladá žena bere HA od svých 17 let a zhruba okolo 28-30 let věku ji vysadí a diví se, že nemůže otěhotnět. Vždy doporučuji spočítat, kolik kilogramů za oněch 12-13 let snědla./

Tzv. moderní preparáty... pokud má být antikoncepce účinná, musí obsahovat tolik látky, která brání početí. Představa, že malé množství bude mít stejný účinek, je iluzí.

9 0
možnosti
Foto

Tomáši, nevím, ale kolem mne a mých dcer mají genetiku hotovou všechny. Mým dcerám to lékař nabídl rovnou, některé si musely říci, ale problém neměla žádná. Možná je to prostředím, nevím.

Nepovažují HA za univerzálně úžasné řešení, jen se mi zdá, že je lepší dělat věci co nejinformovaněji a nejlépe, než se jenom bát. Možná by si, jak tak znovu čtu váš příspěvek, měli osvěžit informace i ti gynekologové?? Těžké téma...

1 0
možnosti
Foto

Dneska už je normální, že si ženy/dívky, nechají udělat genetický test z něhož lze jednoznačně určit, jestli si nenesou ve své DNA tzv. trombofilní mutaci, která může ve spojení s antikoncepcí trombózu opravdu způsobit. Test se sice platí, ale lékaři ho doporučují a může upozornit i na jiné věci (např. na neschopnost metabolizovat kyselinu listovou, což je dobré v těhotenství vědět).

Pozitivní je taky to, že už existuje nová generace hormonálního mixu více respektující přirozené hormony a tedy snižující toto riziko.  Je potřeba sáhnout hlouběji do peněženky, ale je to další možnost. Je dobré problém znát a rozumět možnostem, jak ošetřit možná nebezpečí.

0 0
možnosti
PC

A timhle clankem se pokousite o co?

1 0
možnosti
Foto

Zjistit, kdo ještě mimo mě se taky HA bojí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 630
  • Celková karma 32,28
  • Průměrná čtenost 2033x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš",
...a také Danajka. 
Psát mi můžete na: 
ohlasynablogdanajka@seznam.cz            
Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy