Diskuse

Bez názvu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

18. 11. 2011 9:07
Samozřejmě karma.

Nikdo nesmí být zesměšňován pro barvu kůže nebo vrozenou mentalitu. Naše společnost to s cigány nezvládá, ale to není jejich chyba. Zajímavé, že za socialismu tyto problémy téměř neexistovaly. Všichni občané, tedy i cigáni, museli pracovat, to je vše.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

18. 11. 2011 10:22
Re: Samozřejmě karma.

Jak neinformovaný a naivní názor. Mé osobní zkušenosti a zážitky z té doby jsou poněkud odlišné.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

18. 11. 2011 8:27
Pár připomínek

Pro vaše poučení: Celý národ se nazývá Cikáni. Protože se po staletí chovají tak, jak se chovají i nyní - ostatně tomu vděčíme i za mezinárodní pojem "bohémský život", který vznikl ve Francii, když tam přitáhla tlupa Cikánů z Čech (Bohemia) , tak slovo "cikán" získalo (po právu) hanlivý výraz. Proto, aby se jaksi vylepšila image těchto lidí, začalo se pro ně používat označení Rom. Má to u nich (prý) jakýsi lokální význam, ale Římané (což je asi nejsprávnější význam tohoto slova) to rozhodně nejsou.

A uvědomte si: Byla jste přepadena dvakrát, z toho jednou bělochem a jednou Cikánem. Zkuste popřemýšlet, jaké je složení naší populace, na kolik bělochů připadá jeden Cikán. Která skupina je asi agresivnější, když ze všech vámi prožitých přepadení (což vám nezávidím a nepřeji) byla polovina uskutečněna Cikánem? Nemělo by být na dvacet přepadení pouze jediné Cikánem, aby bylo zřejmé, že agresivita tohoto národa je stejná, jako u zbytku populace?

0 0
možnosti
JA

pefben2

18. 11. 2011 8:25
Dobré.

R^

0 0
možnosti
SN

kuča

18. 11. 2011 8:17
Já Vás pochválím.......

:-).....článek se mi líbil. Neštěstí současné doby je v tom, že bohatí majitelé domů je vystěhují z lukrativnějších bytů někde kde jim nebudou překážet. Tím se vytvoří určitá gheta a pokud tam žije jiná odlišná skupina má smůlu. Už se neprosadí!

Naši novodobí a chytří podnikatelé je nastěhují do domů kvality velmi podprůměrné a vyměří jim smluvní nájemné za byty lukrativní. Protože noví přistěhovalci to nemohou zaplatit, zaplatí to sociálka(my) a vysmátí majitelé jsou za vodou.

.....a vo tom to je.........!

R^R^R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 633
  • Celková karma 29,46
  • Průměrná čtenost 2036x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš",
...a také Danajka. 
Psát mi můžete na: 
ohlasynablogdanajka@seznam.cz            
Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy