Eintopf podle STASI

Recept pro úspěšné politiky.

     Vražte do toho všechno co vás napadne a důkladně zamíchejte. Pokud tomu ještě něco schází, tak to bylo skartováno. Pokud něco přebývá, tak to skartujte.
     Uvedenou metodu budu demonstrovat na článku senátora Jiřího Zlatušky z 18. dubna tohoto roku, kterým reagoval na věcný záměr zákona o specifických zdravotních službách z dílny ministerstva zdravotnictví:

Vrazil jsem text do skartovačky a zbylo mě toto:

„Potratům netleskejme!
Potraty si samozřejmě nezasluhují podporu nebo schvalování z morálního hlediska. Jejich právní úprava v demokratickém sekulárním státě by však měla především podporovat otázky přístupu ke zdravotní péči, respektovat rovnost pohlaví a nestavět ženy do druhořadé role. .... Nikdo nepropaguje potraty jako akceptovatelnou metodu antikoncepce. Je záležitostí výchovy, adekvátního začlenění témat souvisejících s ochranou proti početí do povinného školního vzdělání způsobem přiměřeným věku. Dělejme vše pro to, aby k potratům docházelo v minimální míře."

Tak tohle by snad mohl podepsat i Libor Halík nebo Radim Ucháč.

A co spadlo pod skartovačku?

„Zákazy či omezení potratů přijatelné nejsou.
Liberální právní úprava potratů, se kterou ve věcném záměru zákona o specifických zdravotních službách přichází ministerstvo zdravotnictví, je hodna podpory.
Právo žen na přístup k bezpečně prováděným a legálně dostupným potratům, o kterých tyto ženy mohou rozhodnout samy, nikoli někdo jiný za ně, bylo v uplynulých dnech předmětem obsáhlého jednání Parlamentního shromáždění Rady Evropy, kde přijaté výsledné usnesení založené na liberálním přístupu, který zdůrazňuje specificky právo žen na přístup k bezpečným a legálním potratům v rámci rozumně stanovené doby po početí, podpořili i všichni přítomní delegáti z České republiky.
Ženám by měla být poskytnuta možnost bezpečně a bez zbytečného odkladu provedeného zákroku za standardů dostupných úrovní lékařské vědy, včetně užití medikamentů typu RU-486."

Tak tohle už může podepsat jen Jiří Zlatuška a Tomáš Halík. Ten ostatně také často a rád používá tvůrčí metodu „eintopf podle STASI." A navíc oficiálně podporuje znovuzvolení J. Zlatušky (kandidáta Liberální reformní strany) senátorem. Inu vrána k vráně sedá. Dodám už jen Halíkovské: Ano, možná, snad, asi, asi ne, ..." 

prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D.
„Srdečně podporuji znovuzvolení Jiřího Zlatušky, kterého si velmi vážím jak pro jeho zkušenosti z akademického světa, tak pro jasné politické postoje během jeho působení v Senátu."


Máš to, Svatý Otče, divné kaplany!

Petr Dejmal   Další články: dejmal.blog.idnes.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Dejmal | středa 15.10.2008 6:05 | karma článku: 12,84 | přečteno: 1717x
  • Další články autora

Petr Dejmal

Co se to děje?

13.3.2012 v 18:05 | Karma: 11,79

Petr Dejmal

Kam mizí úcta k eucharistii?

3.6.2010 v 23:41 | Karma: 16,61

Petr Dejmal

Půst nebo dieta?

12.2.2010 v 10:30 | Karma: 14,60