Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

aroneček

24. 1. 2012 12:59
Již jsem se jednou zmínil na jiném místě.

Ať se jdou naši pravicoví studenti s levicovýmy požadavky podívat za jakých podmínek se studuje v USA a pak ať protestují.Myslím si,že Dobešova reforma je naopak přiměřená,ba dokonce až měkká.

1 0
možnosti
PH

petrph

24. 1. 2012 12:41
a ještě že o tom nic nevíte

Protože, pokud by jste ten návrh četl, zjistil by jste že bohužel zvýšení kvality vzdělanosti VŠ ten zákon neřeší vůbec.Ona by to taky byla hloupost - to je jako by měl stát nějakými příkazy zákona kvalitu továren - pětiletky už jsme zrušili dávno.

Ve skutečnosti dělá zákon pravý opak, snaží se výuku na VŠ "zmechanizovat" - tady dle paragrafů zákona zaplať a rychle vyštuduj a bude ti dán diplom... Ovšem, to gró, že by tedy sami vysoké školy měly být centrem rozvoje vědy a že by studenty měly vychovávat tak aby v rozvoji vědy pokračovali a rozšiřovali, to padá..

Dle par. xx zakona A je potřeba aby úředník na té a té pozici měl  diplom o VŠ vzdělání. Tudíž, dle par. yy zákona B mu vysoká škola ten diplom za stanovený poplatek vydá , toť vše...

2 0
možnosti
VD

vonstenberg

24. 1. 2012 12:10
Úsměvné

Ještě, že na začátku článku přiznáte, že o tématu nic nevíte, to jediné Vás omlouvá..A pak také :"zajímám se o Věci Veřejné". :) Takže zcela nezaujatý blogger :)

3 0
možnosti
PK

repanak

24. 1. 2012 12:05
Nechápu jak můžete napsat,

že Dobeš jde pravděpodobně správným směrem a přitom neznáte obsah reforem.

7 0
možnosti
DN

1politician

24. 1. 2012 15:25
Re: Nechápu jak můžete napsat,

Napsal jsem, že pokud je reforma k tomu, aby omezila přílišnou akademickou svobodu na veřejných vysokých školách, tak jde správným směrem. Akademici ji příliš často totiž zneužívají...

1 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1086x
Člověk zajímající se o věci veřejné.

Seznam rubrik