Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dlouhý zničující spánek

Stále čekám, že se snad přeci jen někdo přihlásí k odpovědnosti za aféru kolem metanolu, ale zřejmě marně. Je to samozřejmě skandální - pokud se tu krade, podvádí, korumpuje, má se s tím něco dělat, ale když k tomu ještě přistoupí ztráta tří desítek lidských životů a další stovky zmrzačených lidí, a nikdo za to nejde sedět, ba ani nikdo z těch kdo to zavinil svou nedbalostí/zkorumpovaností při státní kontrole neodstoupí, je to přímo tragédie.

V normální zemi by asi odstoupil ministr financí - celní správa, která pod něj spadá přeci dlouho věděla o pančování alkoholu a jediné co je zajímalo bylo doměřování uniklých daní, zřejmě aspoň pro forma. Takže Kalouskovi projde nakonec úplně všechno - přeci by jsme kvůli pár desítkám mrtvol neshodili vládu, že. A zkorumpovaná média nevyburcuje k rázné akci také vůbec nic, kromě výměny pravicové vlády za levicovou, pak se teprve probudí a začnou normálně fungovat. 

Autor: David Novák | středa 3.10.2012 21:25 | karma článku: 14,12 | přečteno: 588x
  • Další články autora

David Novák

Omezení novináři

Už je to vážně nekoukatelný. Pokud je na obrazovce pravicový politik, tak si tam může mlejt co chce a ti nablblí novináři se chovají tak, jakoby zrovna ještě s mokrým diplomem tu práci nastoupili a nedokážou na ty jejich nesmysly a drzé chování patřičně reagovat. Názorný takový příklad znovu zrovna proběhl na Primě s Fialou. Ten tam ze sebe dělá andílka, jenž nikdy nikde nemá skvrnky a ani nikdo jiný z jeho strany, mele tam pokrytec nesmysly týkající se lustračního zákona atd., a redaktor je jakoby zcela bezmocný. Jaká ale nastane jeho přímo zázračná proměna když proti němu zasedne levicový politik. To se hned z něj stane tvrdý investigativní novinář západního střihu. Levicoví politici si také zhusta z diváků a i redaktorů nedělají srandu tak, jak to dělají ti pravicoví. Nejsem nadšený ani z levice ani z pravice, ale jak to tak již delší dobu vypadá, tak pokud budeme chtít, aby nám média plnila řádně svou funkci tzv. hlídačů demokracie, tak to tam budeme vždycky u voleb chtě nechtě muset hodit levici.

26.1.2014 v 12:12 | Karma: 5,18 | Přečteno: 615x | Politika

David Novák

Syrská blamáž

Nemohu reagovat na články již na téma použití nervového plynu v Sýrii napsané jak jsem původně zamýšlel, protože mě to MFD dlouhodobě neumožňuje, takže jsem nucen vyjádřit svůj názor samostatným článkem. Na rozdíl od vlády USA jsem víceméně přesvědčen, že několikeré útoky chemickými zbraněmi v Sýrii nejsou dílem syrské vlády, která by si tak chtěla snad otestovat americkou vojenskou sílu, čili zjevný logický nesmysl, ale že jsou dílem vzbouřenců, čili teroristů převážně ze skupiny Al Kajdá, kteří v Syrii operují. Nejdříve se totiž slušně Američanů optali, co by je přimělo aby se do konfliktu vložili, samozřejmě proti Asadovi, a pak to prostě udělali, a několikrát. Tím spíše, že jim začalo téci do bot, takže už museli zavolat velkého bratra. Velký bratr na takovou akci jakoby již netrpělivě čekal. Spolu s Anglií mají doma spoustu ekonomických problémů, a pěkná válka by leccos mohla vyřešit, či zakrýt. Dobrá, tak jim nevadí, že pro špinavou práci používají Al Kajdu, dnes v Syrii, zítra možná proti nespokojencům u sebe doma. Ale ani se nesnaží získat pro tohle svinstvo široký souhlas, respektive snaží, ale prostřednictvím špinavých lží. Například Kerry se nestydí lhát nám do očí, že inspektory OSN nechce na místo použití nervového plynu pustit syrská vláda. I na Čt24 přitom běžně udávají, že území je ovládáno rebely, a ti tam inspektory samozřejmě nechtějí pustit. Vláda USA ale musela sama přiznat, že Američani útok ve své většině neschvalují, a že nemá nejen souhlas RB OSN, ale ani vlastního kongresu. A nyní ani důkaz od inspektorů OSN. Arogantně chce ale stejně začít vraždit nevinné Syřany pod lživou záminkou že jinak Syřani vyvraždí plynem nás. Mají nás ti hajzli za tupce? A máme se vůbec kamarádit s takto nedemokratickým režimem?

27.8.2013 v 23:21 | Karma: 4,99 | Přečteno: 997x | Diskuse| Politika

David Novák

Nová nesvoboda

Útoky modrých špatňourů na peněženky, sebeúctu, národní hrdost, sebevědomí a nakonec i svobody občanů neznají zdá se mezí. Jakoby stále zkoušeli co občánek ještě vydrží. Bohužel ten zpracovaný médii k tomu, že nesmí volit nikoho nepravicového, se stal jejich lokajem, takže asi vydrží ještě hodně.

2.12.2012 v 21:44 | Karma: 26,86 | Přečteno: 1105x | Diskuse| Politika

David Novák

Jaktovidič Baxa

V rozhlasovém pořadu Jak to vidí dnes vystoupil předseda nejvyššího správního soudu Baxa. Tenhle člověk je názornou ilustrací toho, proč jsou poměry v téhle zemi tak zasmrádlé, když v nejvyšších funkcích sedí takovýhle lidé, nota bene když nás mají, bůh ochraňuj, pak za něco soudit. Hned v úvodu svých keců hrubě posluchače urazil tím, že je přirovnal ke psům, kterým je třeba občas hodit kost, když se mluvilo o přímé volbě prezidenta. Samozřejmě že takoví lidé jako on se jakékoliv formy přímé demokracie hrozně bojí, ale měli by být ve svých vejšplechtech trochu aspoň umírněnější, když už si bůhví jakým způsobem zajistili nejvyšší funkce. Jeho podpora Růžičky do čela ZČU, která se proslavila špinavou aférou s kupčením okolo diplomů je taky příznačná. V rozhovoru se ani k tomu jako chlap nepřihlásil, což je taky příznačné. A pak žvaní o tom, že se Akreditační komise neměla unáhlit; proboha vždyť se ta aféra táhne už dlouhá léta, a podvody jsou nad slunce jasnější, a on plácne že se má postupovat pomalu a obezřetně! Ta univerzita prostě ztratila kredit a tím to končí. Rád bych znal jeho známé a přátelíčky z jeho spolku kočičí pracky, které takhle hájí,; ačkoliv, raději ani ne, mohlo by se mi z nich udělat špatně.

13.2.2012 v 11:21 | Karma: 5,77 | Přečteno: 820x | Diskuse| Politika

David Novák

Dobešova reforma

Nejsem příznivcem VV, ale zde se mi zdá, že Dobeš jde správným směrem. Nevím co je přesně obsahem navrhované reformy vysokých škol, ale co vím určitě je, že nějaká reforma veřejných vysokých škol je již dlouho třeba, a to i přesto, že zásadní potřebnou změnu asi stejně provést nelze. Je ovšem nabíledni, že soudě podle našeho společenského prostředí, jež více méně formuje či měli by formovat intelektuálové z vysokého školství vzešlí, je toto na dosti bídné úrovni. Vezměme si například kauzu plzeňských práv, obří to zneužití systému a poitické korupce. A případů politiky dvojího metru je zde bohužel spousty, s čímž souvisí i zneužívání postavení některých akademiků a případ tzv. akademických svobod. Protože tu lze svobodně a volně například šikanovat jakéhokoliv studenta (kromě potomka nějakého papaláše samozřejmě), jakkoliv a kdykoliv, a ten nemá odvolání, jak vím z jedné fakulty UK. UK je také v čele protestů proti reformám, i když se svým asi šestistým místem na světě se nemůže moc chlubit. Kdokoliv kdo přijel z výměnného studentského programu Erasmus prohlašoval, že přístup ke studentům je v cizině kvalitativně na daleko vyšší úrovni než na UK. Konec konců atmosféra zastrašování jež panuje v celé společnosti nechybí ani na těchto fakultách. Jejich akademické senáty jsou všechno jen ne odvážní a svobodně jednající lidé, kteří jako svůj nejodvážnější protest dokáží poukázat tak leda na to, že v kuchyni není k dostání kofola. Studenti sami jsou poněkud zmatení - je známo, že většina z nich volili pravicové strany, které jim léta slibují zavedení školného, proti kterému najednou teď tak vehementně demonstrují. A i když nemám v zásadě nic proti studentům z Východu, kterých je u nás na vysokých školách plno, tak nevím proč by si nemohli za studium u nás připlatit.

24.1.2012 v 11:54 | Karma: 5,35 | Přečteno: 848x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1086x
Člověk zajímající se o věci veřejné.

Seznam rubrik