Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dekuji za informace, karma R^

0 0
možnosti
Foto

Přes 40 procent trhu s potravinami ovládá Agrofert. Také jeho potravinářské firmy mají nejvyšší ceny. Za rok 2021 měl jeho potravinářský holding vyšší zisk o 50 procent. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nedělá to, co dělat má z důvodu, že se stal odkladištěm politiků a nejsou tam hlavně ekonomové. Pokud by dělal,co má nemohl by přispustit, aby jedna firma ovládala tak velké procento trhu s potravinami a pokud se stalo má takovou firmu hlídat a zejména dbát, aby Agrofert svými potravinami neovládal obchodní řetězce, kde drtivá většina potravin je z Agrofertu. Zároveň by měl zasáhnout v případě obchodu, kde jsou vlastníky Vietnamci, proč jim firmy odmítají dodávat zboží a oni jsou nuceni nakupovat v obchodních řetězcích. V Německu jdou ceny potravin dolů a je zde obrovský rozdíl mezi cenami potravinami u nás a u nich. Dělá to až polovinu. Přitom Němci mají stejně drahé energie jak my.

0 2
možnosti
ZZ

;-D;-D

Tak zejména Agrofert nemá potravinářský monopol - a pokud by zdražil nad ceny ostatních výrobců, tak nic neprodá a příjde o odběratele.

Cukrovar mu nepatří žádný - a přesto ceny cukru jsou minimálně o 100 % vyšší, než před nástupem Fialovy vlády.

Deštník proti Fialově drahotě nám zdražil potraviny elektřinu, plyn a všechny výrobky, které tyto energie ke své výrobě potřebují.

Česká inflace vyrostla meziročně o 19 procent !!!

Předběhli jsme vyspělou Evropu svým fialovým přístupem k energetice.

:-P:-P:-P

2 1
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 7,96
  • Průměrná čtenost 116x
Vzdělání jsem získal na elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze. Po padesátce jsem si začal plnit svůj sen a ponořil se do světa peněz. Zastávám názor, že pochopení základních principů ekonomiky (proč musíme mít inflaci, komu inflace zlevňuje dluhy, co se děje při zvyšování úrokových sazeb...) musí být součástí základního vzdělání.

Seznam rubrik