Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dekuji za informace, karma R^

0 0
možnosti
Foto

Přes 40 procent trhu s potravinami ovládá Agrofert. Také jeho potravinářské firmy mají nejvyšší ceny. Za rok 2021 měl jeho potravinářský holding vyšší zisk o 50 procent. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nedělá to, co dělat má z důvodu, že se stal odkladištěm politiků a nejsou tam hlavně ekonomové. Pokud by dělal,co má nemohl by přispustit, aby jedna firma ovládala tak velké procento trhu s potravinami a pokud se stalo má takovou firmu hlídat a zejména dbát, aby Agrofert svými potravinami neovládal obchodní řetězce, kde drtivá většina potravin je z Agrofertu. Zároveň by měl zasáhnout v případě obchodu, kde jsou vlastníky Vietnamci, proč jim firmy odmítají dodávat zboží a oni jsou nuceni nakupovat v obchodních řetězcích. V Německu jdou ceny potravin dolů a je zde obrovský rozdíl mezi cenami potravinami u nás a u nich. Dělá to až polovinu. Přitom Němci mají stejně drahé energie jak my.

0 2
možnosti
ZZ

;-D;-D

Tak zejména Agrofert nemá potravinářský monopol - a pokud by zdražil nad ceny ostatních výrobců, tak nic neprodá a příjde o odběratele.

Cukrovar mu nepatří žádný - a přesto ceny cukru jsou minimálně o 100 % vyšší, než před nástupem Fialovy vlády.

Deštník proti Fialově drahotě nám zdražil potraviny elektřinu, plyn a všechny výrobky, které tyto energie ke své výrobě potřebují.

Česká inflace vyrostla meziročně o 19 procent !!!

Předběhli jsme vyspělou Evropu svým fialovým přístupem k energetice.

:-P:-P:-P

2 1
možnosti