Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Taky si myslíte že kdyby Michl zvedl sazbu ze 7 podstatně výše, že je to dobré řešení? Když měna nepadá, lidé šetří a v okolí je 2%. Tento lék má i kontraproduktivní účinky. Co takhle prioritně snižovat záporná salda rozpočtů ...

0 0
možnosti
ZZ

Zvyšování úrokových sazeb u nás je kontraproduktivní, protože neřeší podstatu inflace, kterou jsou vysoké ceny energií a plynu.

Pokud nedojde k poklesu ceny elektřiny, kterou může vláda snadno ovlivnit a plyn se bude pohybovat na nynějších hodnotách - předpokládám, že inflace v ČR se koncem letošního roku ustálí na 5-7 procentech.

Nicméně pořád to bude ale 25 % oproti výchozí základně, takže žádné velké nadšení nečekejte.

Michl může ovlivnit pouze kurz koruny prodejem devizových zásob - ale ten není původcem našich problémů. Zatím Michlovi nelze nic vyčítat a dělá svou práci lépe, než se očekávalo - tedy rozhodně lépe, než to dělal Rusnok.

Vláda musí omezit především své výdaje na pomoc jiným státům, ale i běžencům, politickým neziskovkám, zbrojení, pomoc poskytovanou přes MPO, MPSV, MV, MZV .......... protože když jde do tuhého - a to jde, tak každý se prioritně stará sám o sebe.

:-/

0 0
možnosti