Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Taky si myslíte že kdyby Michl zvedl sazbu ze 7 podstatně výše, že je to dobré řešení? Když měna nepadá, lidé šetří a v okolí je 2%. Tento lék má i kontraproduktivní účinky. Co takhle prioritně snižovat záporná salda rozpočtů ...

0 0
možnosti
ZZ

Zvyšování úrokových sazeb u nás je kontraproduktivní, protože neřeší podstatu inflace, kterou jsou vysoké ceny energií a plynu.

Pokud nedojde k poklesu ceny elektřiny, kterou může vláda snadno ovlivnit a plyn se bude pohybovat na nynějších hodnotách - předpokládám, že inflace v ČR se koncem letošního roku ustálí na 5-7 procentech.

Nicméně pořád to bude ale 25 % oproti výchozí základně, takže žádné velké nadšení nečekejte.

Michl může ovlivnit pouze kurz koruny prodejem devizových zásob - ale ten není původcem našich problémů. Zatím Michlovi nelze nic vyčítat a dělá svou práci lépe, než se očekávalo - tedy rozhodně lépe, než to dělal Rusnok.

Vláda musí omezit především své výdaje na pomoc jiným státům, ale i běžencům, politickým neziskovkám, zbrojení, pomoc poskytovanou přes MPO, MPSV, MV, MZV .......... protože když jde do tuhého - a to jde, tak každý se prioritně stará sám o sebe.

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 8,67
  • Průměrná čtenost 116x
Vzdělání jsem získal na elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze. Po padesátce jsem si začal plnit svůj sen a ponořil se do světa peněz. Zastávám názor, že pochopení základních principů ekonomiky (proč musíme mít inflaci, komu inflace zlevňuje dluhy, co se děje při zvyšování úrokových sazeb...) musí být součástí základního vzdělání.

Seznam rubrik