Přibližně milióntý článek o šrotovném

Kdo na svém blogu nemá článek o šrotovném, ten jako by ani nebyl. Abych si i já takříkajíc přišel na své, rozhodl jsem se o šrotovném také napsat několik řádků...třeba vás aspoň pobaví...a pokud ne, tak ho ve své hlavě zkrátka sešrotujte..

Šrotovné - slovo, které se v médiích objevuje tak často, že to už občas skutečně leze na nervy. Přitom ho tak před rokem skoro nikdo nepoužíval - dnes je z něj ovšem "verbálně-mediální celebrita". A za co vděčí svému růstu popularity?

Princip je jednoduchý - máte staré auto? Výborně !!! Nechte ho sešrotovat a na nové dostanete 30.000 Kč. Perfektní !!! To, co byla doposud vaše nevýhoda (rozuměj staré, rozpadající se auto s velkou spotřebou a enormními emisemi znečišťujícími naše životní prostředí), se rázem stává vaší předností, tak proč toho nevyužít !!!

Majitelé těchto vozů jásají a lobbisté z automobilového průmyslu si mnou ruce možná ještě více. Dobrá věc se podařila, automobilky krizi přežijí mnohem jednoušším způsobem, než ostatní odvětví průmyslu, a co více - zvýšíme bezpečnost na nasich silnicích a zkvalitníme životní protředí. No, není to krásné?

Jak se to vezme...nábytkářské firmy již začaly hovořit o "nábytkovném", ČEZ přišel s ledničkovným a určitě se vyrojí další zájemci, kteří ve jménu zlepšování životního prostředí ekologicky zlikvidují téměř cokoliv.  Trochu smůlu budou mít akorát ti z vás, kdož obměnili svůj vozový park nedávno, na vánoce si pořídili novou ledničku či pračku, nebo ti, jejichž nábytková stěna září ještě novotou...

A tak se nabízí otázka, jestli není lepší těch 30.000 Kč vyplatit úplně každému, kdo si pak dle libosti sešrotuje cokoliv, co se mu zrovna hodí - starý neekologický kurník na zahrádce, neekologický plot kolem domu, neekologický mobil nejlépe značky Nokia Vertu. Hlavně nezoufejte, nemáte-li nic z uvedeného. Za třicet tisíc můžete celkem kvalitně (a ne jen jednou) sešrotovat v některém z restauračních zařízení  i sami sebe. Ovšem pozor - nebude to sešrocení ledajaké - budete totiž páchat dobro v zájmu sektoru služeb, aby období ekonomické krize přestál pokud možno bez újmy; a za to těch "30 klacků" přece stojí, nebo ne? 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Kondělka | pátek 17.4.2009 8:15 | karma článku: 18,28 | přečteno: 959x