Střet s korektností Slavia prohrála

Včera, tedy 14.4.2021 obdržela Slavia za jednání hráče Kúdely trest. Hráč Kúdela nesmí na hřiště po dobu 10ti zápasů za rasistické urážky.

Dnes nás tady bude asi dost, kteří jsme se rozhodli vyjádřit k trestu pro Slavii. Nikdy jsem nečekal, že se budu vyjadřovat k fotbalu. Ale ono už nejde jen o fotbal. Jde o korektnost, jde o to, že nařčení z rasismu je trestáno tvrději, než fyzický útok. Tady už nejde o sport. Jde o jeden ze střípků mozaiky dnešního moderního světa.

Takto podle UEFA vypadají spravedlivé tresty:

Prokopnutá hlava:                              Stop na 4 zápasy

Napadení po zápase:                         Stop na 3 zápasy

Možné pošeptání rasistické narážky: Stop na 10 zápasů

Nejhorší je, že se Slávia ve vyjádření svého hráče nezastala. To musí být pro fanoušky, team i pro samotného hráče neskutečně deprimující. Slavia neměla nikdy ze svého postoje slevit. Jaroslav Tvrdík vypustil do světa tyto  věty a tím pádem přijal vinu Slavie:

„Ondřej Kúdela v žádném případě neměl přistoupit k hráči soupeře. Lituji toho a omlouvám se Glenu Kamarovi za situaci, která zjevně způsobila utrpení jemu a jeho spoluhráčům i všem spojeným s Rangers a Slavií. Podnikám kroky k tomu, abych zabránil opakování takové situace v našem klubu.“

„Chceme se ještě více poučit ze současné situace a navázat spolupráci s některou z významných protirasistických organizací a pozvat ji ke spolupráci s klubem formou školení, a ještě komplexnějšího nastavení současných vnitřních politik. Je to pro nás příležitost k organizaci širšího dialogu, který by měl vést k porozumění mezi lidmi v Česku i ve Velké Británii, a to ve prospěch všech hráčů, fanoušků a občanů.“

Slavia neustála svůj boj a prohrála. Prohrála střet s moderní Západní kulturou. A to byl střet na plné obrátky. Svět ve kterém je nařčení z rasismu více trestané, než likvidační ublížení na zdraví. Svět ve kterém je obvinění bez důkazů trestané více, než napadení.

Tímto vstoupila korektnost na plno do České republiky. Ještě nikdy v historii jsme tomuto trendu nečelili v takové míře. Prohráli jsme. Tento střet nebyl poslední, přijdou další a budou tvrdší. Nesmíme už povolit ze svých hodnot, už nikdy.

Autor: David Hromas | čtvrtek 15.4.2021 17:06 | karma článku: 36,27 | přečteno: 1099x
  • Další články autora

David Hromas

Drahé Česko

9.1.2023 v 9:00 | Karma: 29,37

David Hromas

Západ směřuje ke kolapsu hodnot

6.1.2023 v 9:00 | Karma: 40,33