Může český Floyd ohrozit zákroky policie?

Češi už si můžou říct, že skutečně patří do západního světa. Po rasistických fotbalistech máme už i rasistické policisty a vypadá to, že módní trend začíná pomalu zapouštět kořeny i v Česku. 

Na Českou republiku se sneslo několik výzev k nezávislému vyšetřování smrti pána, který byl zfetovaný a ohrožoval své okolí. Na agresora byla zavolána policie, která ho standardním způsobem zadržela a vzhledem k jeho stavu (drogovém) nechala převést do nemocnice. Nutno dodat, že se zákroku aktivně bránil a kladl při zatýkání odpor.

Při převozu do nemocnice tento pán umřel dle pitvy na selhání srdce.

Ze smrti je obviňovaný policista, který pána zatýkal. Je obviněný z toho, že jeho zákrok byl zbytečně agresivní. Jenže policista konal svoji práci a dle mého názoru ji konal dobře. Znehybnil a zadržel útočníka, který ohrožoval sebe i okolí. A to, že byl útočník pod silným vlivem drog, bylo jen a pouze rozhodnutí tohoto agresora a za svůj stav tento agresor nesl plnou odpovědnost.

V diskuzích jsem se mnohdy setkal s názorem, že klečení za krkem je nehumánní a navíc, že je v létě rozpálený asfalt a zadržovaného tento zákrok bolí.

Člověk, který je pod vlivem drog má posunutý práh bolesti a také vnímání toho, co se okolo něj děje. Tak věřte, že mu asfalt nevadí a ke znehybnění takto posíleného jedince je zapotřebí mnohdy i několik lidí, protože jeden člověk nemá šanci takového agresora udržet. Navíc technika, kdy máte jednu nohu na lopatkách a druhou za hlavou je ideální právě na takové agresivní lidi a je dokonce běžná. Není rozhodně agresivní, to byl v tomto případě útočník. Je možné, že jeho chování smrt uspíšilo, ale za to policista nenese dle mého soudu absolutně žádnou odpovědnost.

A to, že patříme opravdu do západního světa, ukazuje jednak výzva Evropské komise k řádnému prošetření. Ale také dopis, který obdržel ministr Hamáček od předsedy Německé romské rady, ve kterém mimo jiné stojí:

„Od českých úřadů, a obzvláště od ministra vnitra, požaduji nezávislé objasnění události.” „Není možné, aby příslušníci menšin rok po smrti George Floyda nadále čelili policejní zvůli.”

Do určité chvíle jsem netušil, že šlo o Roma a ani teď nad tím takto neuvažuji. Pro mě to byl zfetovaný pán, který dělal bordel.

Snad tento útok Česká policie ustojí. Protože v dnešním hyperkorektním světě jsme schopni obětovat obyčejné lidi, kteří dělají svoji práci, na oltář korektnosti, která je jen módním trendem.

Možná jednou dojdeme do bodu, kdy nebudeme rozlišovat lidi dle barvy pleti a třeba s tím jednou začne i Evropská komise.

Autor: David Hromas | pondělí 28.6.2021 22:37 | karma článku: 32,41 | přečteno: 721x
  • Další články autora

David Hromas

Drahé Česko

9.1.2023 v 9:00 | Karma: 29,37

David Hromas

Západ směřuje ke kolapsu hodnot

6.1.2023 v 9:00 | Karma: 40,33