Hana Lipovská kandiduje do Parlamentu s medvídkem Volným.

Ekonomka a radní České televize Hana Lipovská oznámila kandidaturu do podzimních parlamentních voleb za hnutí Volný blok v Pardubickém kraji a na kandidátce bude číslo 1.  

Přiznám se, že jsem Hanu Lipovskou sledoval, a dokonce přiznávám, že jsem jí fandil. Líbil se mi její „osamělý“ boj s Českou televizí. Jako boj to tedy bylo vykreslováno progresivisty levice, kteří hájili čété jako pilíř demokracie.

Česká televize má na sobě jakýsi ochranný plášť nedotknutelnosti. Buď jí fandíte a jste demokrat a nebo jí nefandíte a jste Putinův agent. Bohužel, tak jednoduché to není. Česká televize funguje dobře, ale má i své chyby. A na tyto chyby Lipovská upozorňovala. Ať už šlo o podporu organizací napojených na ředitele, tak např.: na začerněné smlouvy. Za výhrůžky, které se na ni sypaly po obvinění Petra Dvořáka, ze strany té demokratické části společnosti, za mě nebyly na místě a byly naprosto zbytečné. Bohužel patos České televize je v naší společnosti hluboko zakořeněn a málo kdo se na toto téma dokáže dívat objektivně.

Lipovskou jsem vnímal jako empatickou a inteligentní dámu s ohromným přehledem. Spojení s Janou Bobošíkovou mi nepřišlo zrovna šťastné, ale jestli si dámy rozumí, tak proč ne. Ale jestli bylo spojení s Janou Bobošíkovou nešťastné, tak kandidatura za Volný blok, kde jako jeden z hlavních lídrů figuruje poslanec Volný, je u mě nepochopitelné absolutně.

Společensko-politické postoje Hany Lipovské asi nejsou žádné tajemství a její kritika České televize, Bruselu, potažmo EU byla mnohdy na místě. Ale nikdy by mě nenapadlo, že se Hana Lipovská dostane až sem, na kandidátku Volného bloku.

Její kandidatura je pro mě zklamání. Jednak tím, že opouští své křeslo v Radě ČT. Také tím, že jde do politiky jako takové. A na konec mě mrzí kandidatura za Volný blok.
Přeci jenom kandidovat spolu s medvídkem Volným, který je demagog a jeho největší úspěch se počítá v minutách, a to jak dlouho vydrží držet řečnický pult, dokud ho neodtrhne ochranka, je při nejmenším přešlap. Volný blok se nemá šanci do sněmovny dostat a jde mu jen o dosažení 1,5% hranice kvůli dotaci za hlasy.

Lipovskou jsem měl za jinou ligu, inteligentní a na úrovni. Kandidaturou za Volný blok končí jak úroveň, tak jiná liga...

Autor: David Hromas | pondělí 9.8.2021 9:00 | karma článku: 13,06 | přečteno: 321x
  • Další články autora

David Hromas

Drahé Česko

9.1.2023 v 9:00 | Karma: 29,37

David Hromas

Západ směřuje ke kolapsu hodnot

6.1.2023 v 9:00 | Karma: 40,33