Vidět na vlastní oči UFO

Včera jsem viděl UFO. Tedy ne létající talíře, ne mimozemšťany (i když vyloučit to nemůžu), ale tři oranžové neidentifikované létající předměty na noční obloze nad Olomoucí a byl to zážitek, ať už jsem viděl cokoli.

Před půl desátou večerní jsem 9. září vyšel před náš dům u frekventované výpadovky z Brna na Ostravu. Aut už nejezdilo tolik, ale to není podstatné. Myslel jsem si na své věci, pes mezitím čůral, nač mohl a útočil na ježky, když vtom jsem na jasné obloze nad protější budovou sila uviděl jasně zářící oranžový bod. Pohyboval se po noční obloze, mně téměř nad hlavou, pomalu a plynule. Á, družice, myslel jsem si. Těch nám nad hlavou lítá plno. Ale družice to nebyla. Nebylo to zjevně ani letadlo, kterých nám nad domem taky dost lítá a už vůbec ne vrtulník, které už taky dobře známe, protože přes nás často přelétávají do blízké fakultní nemocnice.

 

V tu chvíli se ve tmě za oranžovým bodem zničehonic objevily další dva stejně oranžové body letící stejnou rychlostí a vytvářely společně trojúhelník, který se plynule pohyboval po nebi nad naším domem. Trvalo to asi tři minuty. Ačkoli jsem měl u sebe mobil, v podstatě mě ani nenapadlo viděné fotografovat či natáčet. Hned jsem si vzpomněl, že podobný úkaz byl viděn mnoha lidmi během léta v Británii, ve Španělsku, Itálii, Francii, ale v červnu i červenci nad územím Česka. Meteorologové i astronomové namítali, že se může jednat o čínské létající lampiony, které vydávají právě oranžovou barvu. Když jsem viděl letící oranžový trojúhelník, mohl jsem lampiony hned vyloučit. Světlo vyzařované těmito body bylo jasné, teplé a hlavně stabilní, nekmitavé.

 

Vždycky jsem chtěl nějaké UFO vidět na vlastní oči. Včera se mi to splnilo. Nevím, co to bylo, ve hvězdárně v Prostějově ani v Ondřejově, kam jsem hned 10. září 2009 (tedy v den, kdy píšu tento text) volal, to nevěděli také. Bylo mi u toho příjemně, byl jsem v mírném úžasu a měl jsem radost z toho, že to může být cokoli, co si v tu chvíli budu přát. A já si přeju, abych se nikdy nedozvěděl, co jsem to viděl. Ale budu rád, když se mi ozvete, když navážete na své podobné eventuální zážitky, které jste měli při doteku s tajemstvím.

Autor: David Hrbek | čtvrtek 10.9.2009 14:12 | karma článku: 19,96 | přečteno: 2021x
  • Další články autora

David Hrbek

Až budu umírat...

22.1.2015 v 22:00 | Karma: 11,69

David Hrbek

S Lenkou pod markýzou

20.7.2014 v 22:26 | Karma: 11,51