Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Milí Němci, milí Rakušané,

jako občan země – bývalého východního bloku, jsem i já byl Vašimi politiky označen za pakáž, xenofoba a ze zámoří přistálo i srovnání s praktikami nacistů (při označování uprchlíků fixem).

Mezi evropské hodnoty však už od dob Říma platí – nechť je vyslyšena i druhá strana... Dále hovořím za sebe, coby jedince nařčené strany.

Z vyššího principu mravního je nesporně správné rozhodnutí Vašich politických představitelů přijímat uprchlíky – zdánlivě v neomezeném počtu. Jste bohaté země, zdánlivě si to můžete dovolit. Jen bych podotkl, že i Česko bylo před válkou bohatá země – tedy až do nástupu komunistů v r. 1948. jako malý kluk si vzpomínám na vyprávění babičky, která zažila poválečnou dobu, kdy Česko posílalo humanitární balíčky do Rakouska, protože se jaksi mělo za to, že silnější má pomáhat slabšímu. A Rakousko bylo pokládáno za ekonomicky slabšího. Jenže pak přišli komunisti se svým programem, v prvních poválečných demokratických volbách vyhráli a od r. 1948 svůj program realizovali naplno. Tehdy se naše cesty rozešly – Vaše země budovaly lepší dnešek, my lepší zítřek. Rozdíl ve výsledku se projevil naplno v r. 1989, kdy jsme se osvobodili od komunistických bludů a vrátili se zpět do společenství demokratických států.

Rozdíl mezi námi je (kromě ekonomické úrovně aj.) i ten, že my z východního bloku jsme na vlastní kůži zažili budování socialismu, tedy ráje na zemi. A proč to připomínám? No, protože nevidím rozdíl mezi myšlenkami komunistů, současných politických elit EU a všudypřítomných sluníčkářů. Všechny tři spojuje to, že jejich vize jsou ideální, rozumné, mírové, jaksi láskyplné. Dále pak to, že jsou projektovány „od stolu“ bez vazby na realitu života a v neposlední řadě mají společný princip „pracovat cizíma rukama“. Naši komunisti prosazovali myšlenku (logickou), že když budeme všichni poctivě pracovat pro společnou věc, v konečném důsledku se zvedne životní úroveň všem – nefungovalo to, nakonec jsme byli všichni stejně chudí. Ale projektováno „od stolu“ to vypadá logicky, rozumně …. jen ta realizace. A všimněte si – současné vedení EU hovoří o kvótách pro rozdělování imigrantů. „Od stolu“ to vypadá rozumně, logicky …. jenže potíž je v tom, že ti imigranti budou kvóty ignorovat. Oni chtějí do Německa, Anglie nebo Švédska. Podle kvót by např. 100.000 imigrantů mělo zůstat v Německu. Ale jak chcete tomu 100.001 imigrantovi vysvětlit, že se spletl a vlastně nechtěl do Německa ale že mu bude dobře např. v Česku.... Zkrátka, u toho projektování „od stolu“ je všechno v cajku, jen ta realizace trošku drhne … a na vině budou samozřejmě lidé. Dalším argumentem je, že evropské národy vymírají a imigraci potřebují. Tady se „od stolu“ předpokládá, že imigranti zůstanou nedotčeni poznáním a nepřijdou na to, na co přišly evropské rodiny – že mít děti je zkrátka drahý špás a že platí rovnice čím více dětí, tím nižší životní úroveň. Chyba není v nedostatku imigrantů, chyba je v politice státu co se týče podpory rodin. Samostatnou kapitolou pak je, o jaké imigranty se vlastně jedná.

Možná by nebylo od věci, kdyby někdo Vašim politický představitelům – zejména kancléřce Merkelové, sdělil několik nepříjemných pravd :

  • přestože jste bohaté země, nejste schopni přijmout všechny imigranty, dříve nebo později zůstanou před branami potřební, které už nepřijmete
  • dříve nebo později Vašim představitelům dojdou Vaše peníze na financování přílivu imigrantů
  • dříve nebo později si začnete uvědomovat, že bohatství, které vybudovali Vaši předci a mělo sloužit Vám, je odkloněno nově příchozím. Navíc příchozím, kteří ve většině nesdílejí naši kulturu a očekávají, že hostitel se přizpůsobí hostu.
  • pokud se má pomoci, pak má jedině smysl odstranit příčinu, nikoliv teatrálně řešit následky. A příčina je v tom, proč lidé opouštějí svou vlast – měli by jste se zeptat, kdo a proč podporuje válčící strany v zemích odkud lidé prchají, příp. obrazně řečeno, kdo se s kým předháněl kdo začne bombardovat první.

Při odstraňování příčin pak zcela jistě my – pakáž z východního bloku - nebudeme neteční a lhostejní.

Protože jsme s Vámi v EU, asi se nevyhneme nepříjemnému faktu, že budování ráje na zemi si budeme muset s Vámi zopakovat - dle našich praktických zkušeností s předem odhadnutelným výsledkem. Píšu o té EU, do které jsme se těšili, ale vystřízlivěli poté, co jsou opět nařizovány shora nesmysly – jak mají být barevná rajčata, rovné okurky, zahnuté banány, jak málo má vysávat vysavač … a lze pokračovat. Dnes je nám vyhrožováno omezením dotací s náznakem, že bychom mohli být z tohoto báječného spolku vyloučeni. V mém okolí ovšem přibývají názory, že nemá cenu být tam, kde se referenda opakují dokud není ten správný výsledek, tam, kde je dehonestován stát, za to že střeží svou část hranice Shengenu, tam, kde jedna politika plotu proti imigrantům je označována za správnou (USA-Mexiko) a stejná politika plotu pak za špatnou (Maďarsko), tam, kde se pomáhá členovi až do jeho úplného zruinování (Řecko). Za této situace vynášet kartu Černého Petra může být bráno i jako vytažení karty žolíkové – záleží na úhlu pohledu.

Závěrem – z technického hlediska je např. stát, který čítá 80 mil. občanů (Německo), schopen absorbovat klidně několik mil. imigrantů. Tady problém není. Problémem ovšem je o koho se jedná. V drtivé většině se jedná o lidi praktikující ideologii založenou na Koránu. A jeden z možných výkladů tohoto učení je, že se má šířit mečem nebo za pomoci lží - tedy jinověrce zabít, zotročit nebo donutit přijmout učení Koránu, přičemž je ospravedlnitelné, pokud se pro dosažení cíle použije jako lest nebo úskok lež. Zdá se, že většina lidí dnes nevěří, že by v Evropě mohli převládnout extremisté, kteří neskrývavě hlásají, že tento výklad Koránu je jediný správný. Ovšem dříve taky nikdo nevěřil jednomu malíři, když hlásal, že Židé nemají v Evropě místo, my jsme nevěřili našim komunistům, když vykřikovali, že se jezdí do Moskvy učit, jak zakroutit kapitalistům krkem a ještě nedávno nikdo nevěřil, že by po hrůzách 2. svět. války mohly vzniknout v Evropě koncentrační tábory (Jugoslávský konflikt). Poznání, že mělo být raději věřeno, bylo vykoupenou vždy velkým lidským utrpením. A pokud někdo poukazuje na skutečnost, že imigranti budou v drtivé menšině proti domorodému obyvatelstvu, pak nechť se seznámí s historickými fakty – členů NSDAP bylo cca 1,2 mil (z cca 80 mil Němců) a přesto tento zlomek obyvatelstva ovládl v jeden čas de-facto celou Evropu. Komunistů v tehdejším Československu bylo v r. 1945 cca 120 tisíc, po r. 1948 cca 1,5 mil (vč. kandidátů strany) z cca 15 mil obyvatel – a přesto utiskovali celý národ dlouhých 41 let. Nejde o počty – jde o ideologii, odhodlání a provedení. A imigranti mají soudržnost ve víře, přičemž v kombinaci s odhodláním, které je založeno na prostém faktu, že nemají co ztratit, může být pro hostitele - eufemisticky řečeno …. mrzuté.

Autor: David Dvořák | středa 9.9.2015 8:15 | karma článku: 40,76 | přečteno: 1739x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1665x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik