Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mávátka došla - zavíráme

My, budování socialismu znalí, sledujeme, že socialistické myšlenky nefungují ani v moderní době v nadnárodním spolku zvaném EU. Občané z východního bloku to tušili, západní na to přijdou.

Zpráva dne je – zavíráme (hranice), omezujeme (dopravní spojení), hlídáme si každý svoje. Kde jsou ty doby, kdy jsme slyšeli „přijmeme je všechny“.... ona to Adélka asi říká ještě i dnes, ale přitom nechává zavřít hranice. Je tady sice mírný rozpor mezi slovy a činy, ale osoba z východního bloku (NDR) je přece zvyklá něco jiného říkat, něco jiného dělat a něco jiného si myslet. Vždyť to byl základní předpoklad více-méně nerušeného přežívání v časech budování světlých zítřků.

Myšlenka socialismu je pěkná logicky zdůvodnitelná …. jen Ti lidi to nějak stále nechápou. Základem je, že vše bude více méně společné – proto termíny jako společné, společenské jsou v socialismu nejvíce frekventované. Jenže, vždycky se najde nějaký syčák, který chce mít svoje a na společné kašle. Aktuálně má EU společnou hranici – jsou to hranice tzv. Shengenského prostoru. Jenže problém asi bude, že to je SPOLEČNÁ hranice – tedy všech a ničí. My, reálným socialismem políbení, pak víme, že při prvním problému se všichni postupně vykašlou na SPOLEČNÉ a jdou si za svým. Proto nemůže být tak velké překvapení ze zpráv dne. Opravdové překvapení by bylo, kdyby se z Bruselu ozvalo – zavíráme společnou hranici Shengenu a jednotlivé státy na toto mimořádné opatření přispějí následovně …..

I s tím vedením EU to začíná byt zajímavé. Každá krizová situace oddělí zrno od plev – ukáže osobnosti a odhalí hochštaplery. Dnes se profilují kancléřka Merklová, Orbán, Fico, u nás Zeman, Babiš, Konvička …. žádnej Sobotka. A je v podstatě jedno, že německá kancléřka to směřuje asi špatným směrem – profiluje se jako osobnost, která má názor a jde si za svým. Její kroky ohodnotí až čas. Jeden by skoro řekl, že v Bruselu mají snad prázdniny …. vtipálek by mohl oponovat, že nemají čas na malichernosti, neboť se věnují přípravě EU směrnice, jak správně chytat lelky. Zkrátka, ukazuje se, že je to banda hochštaplerů. Je krize a nula od nuly pošla. Nic, prázdno …. Nedovedu si představit, že až krize odezní, tak někdo bude ty kašpary brát vážně. Dnes ztrácejí morální autoritu vést EU.... tečka. Už budou všem jen pro smích a opovržení. Pokud sami neodstoupí, je to začátek faktického rozpadu EU neboť osobnosti se nenechají vést hochštaplery.

Dále se ukazuje, že EU není až tak právním spolkem. Maďarsko dělá svou práci a uzavírá hranice Shengenu ve své části – a jsou za zlosyny. Kancléřka Merkelová islamizuje Německo a je za anděla. Co je správné nebo špatné zkrátka neurčují smlouvy, ale aktuálně lídr Německa. Na smlouvy se kašle, najednou NELEGÁLNÍ překročení hranice je vítáno. Čert aby se vyznal v tom, kde je aktuálně hranice legálního a nelegálního. Tipnul bych si, že pokud imigrant nelegálně vstoupí do domu kancléřky, pak nelegální bude opět nelegálním. A přitom by tam šel určitě jen proto, že je tam lépe než na nějaké ubytovně... Dost možná to bude i tím, že dům kancléřky je její a ne společný … Samostatnou kapitolou pak jsou skryté ekonomické vyhrožování zemím, které se nepodvolují diktátu Německa. V této situaci kývnout na kvóty, je zadělání si na problém. Imigranti chtějí do vyspělých a štědrých sociálních systémů – ne k nám. Pokud by nám byli přiděleni kvótami, museli bycho je asi tady držet násilím, což by bylo dnes asi akceptovatelné, když by se jednalo o plnění příkazu. Ovšem – co zítra? Nebyli bychom za nelidské tyrany?

Nejvíce mě fascinuje to vakuum, když krize jede na plné obrátky. Nikdo nepřichází s nějakým smysluplným návrhem, který by měl šanci získat podporu napříč obyvatelstvem EU. Jako průchozí bych si dovedl představit stanovení dvou programů pro imigranty – státního a privátního a uzavření vnějších hranic Shengenu.

Státní program (ve všech státech EU) by zajišťoval azyl a soc. podporu ženám, dětem a starcům, soukromý soc. zajištění mužům. Pro muže by mohly být navíc podmínky směřující k integraci do společnosti.... nebo deportaci zpět. Např. 3 měsíce plné soc. zajištění, další 3 měsíce poloviční, jeden rekvalifikační kurz zdarma, úmyslný trestný čin = deportace do země původu s celou rodinou. Státní program financovaný daňovými poplatníky by financoval solidaritu s těmi nejvíce bezbrannými, do soukromého by mohli přispívat sluníčkáři, aby mohli prakticky realizovat své přesvědčení. Určitě by nebylo na škodu oznámení imigrantům, že žádají o azyl v zemích s křesťanskou tradicí a pokud by raději byli v prostředí islámu, pak mohou svobodně odejít do zemí, kde je tato tradice. Dalo by se pokračovat....

Na druhou stranu jsem přesvědčen, že nařizovat přijímání imigrantů bez ohledu na to, zda se chtějí do společnosti integrovat nebo jen využít soc. výhody a uvádět do praxe svou neúspěšnou ideologii, je bezpečná cesta, jak Evropu rozdělit.

 

Autor: David Dvořák | úterý 15.9.2015 8:16 | karma článku: 32,33 | přečteno: 1084x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Potyčka na ubytovně v Ústí skončila vraždou, podezřelého policie zadržela

17. června 2024  12:06

Policisté vyšetřují vraždu na ubytovně v Ústí nad Labem. V násilný trestný čin zřejmě vyústila...

Rusko chce vyvolat chaos, napětí i strach, říká k žhářství v Praze expert

17. června 2024

Při pokusu o teroristický útok v pražských autobusových garážích nehrála roli národnost útočníka,...

Cizinec svištěl po jihomoravské dálnici víc než dvoustovkou, přišel o řidičák

17. června 2024  11:53

Cifru, která bývá k vidění spíš na závodních okruzích, naměřili minulou neděli jihomoravští...

Kolotočáře soudí za zmlácení Ukrajinek. Nadávaly mi a byly opilé, odmítl vinu

17. června 2024  11:47

Před soudem stanul provozovatel kolotočů Zdeněk Holzknecht, který podle žalobkyně loni v srpnu...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1665x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik