Kdo rychle dává, dvakrát dává ...

Zaregistroval jsem výzvu Trikolóry z Pardubického kraje vládě ČR, aby poskytla pomoc Řecku v souvislosti s invazí migrantů. Současně se ovšem objevilo vyjádření premiéra týkající se podmínky možné pomoci.

Jak už jsme zvyklí, Babiš to hraje na obě strany. Jeho vyjádření je v tom smyslu, že pomáhat ano, ale ... ale jen, když bude splněna jedna podmínka - tedy až se bude jednat o centrálně koordinovanou akci celé Evropské unie. Všem to přeložím do lidštiny - pomůžeme na svatého Dyndy (což nebude nikdy). Představa, že ty bruselské politické nuly neschopné jakékoliv smysluplné akce se zmátoří a začnou konat, navíc proti svému přesvědčení ... tomu snad tady nevěří nikdo.

Možná by stálo za to, převzít dílčí iniciativu a občansky konat. Nemůžeme tam poslat armádu ani policii, ale můžeme tam poslat symbolický peníz shromážděný (během např. 5 dnů) na transparentním účtu, za tímto účelem zřízeným. Adresátem by neměly být Athény, ale konkrétní samospráva, která čelí invazi, přičemž by nešlo ani tak o výši vybrané částky, ale o to kolik lidí by bylo solidárních.

Z fleku mě napadají tři subjekty, které mají nemalý počet příznivců - SPD, Trikolóra, sociolog Hampl. Navíc věřím, že výzvu s patřičným komentářem by zveřejnila většina "konspirativních", fejk-ňůs", "proruských" atd. webů. Za vybrané peníze ať si vojáci klidně koupí cigarety - to je fakt jedno, důležitější je rychle dát ... a tím vyjádřit max. morální podporu od obyčejných občanů . Ta se možná bude moc hodit, protože řešení tamní situace je pouze dvojí - buď zastavení invaze násilím, tedy i střelbou, nebo ztráta řecké hranice.

Licence článků: k volnému převzetí za účelem zveřejnění.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Dvořák | úterý 3.3.2020 19:29 | karma článku: 25,41 | přečteno: 664x