Junckerova ostrá prosba … aneb zavedení cel USA

USA mají příští týden zavést dovozní cla ve výši 25% na ocel a 10% na hliník. Tento fakt vyprovokoval nejvyššího guru EU k akci …

J. C. Juncker, se zatím nechal slyšet, že „Nebudeme jen sedět a přihlížet, jak náš průmysl zasahují nespravedlivá opatření. EU bude pevně a přiměřeně reagovat na obranu svých zájmů.

Agentuře WD [Wild Duck] se podařilo získat pracovní dokument nastiňující sérii tvrdých, ale opravdu tvrdých protiopatření EU.

Zdrcující nástup zahájí p. Juncker osobně tím, že veřejně přijme nelehký závazek přestat chlastat whisky a zaváže se přejít na zatím spřátelený Cognac nebo Jägermeister.

A následovat budou ještě drastičtější protiopatření – mj. již byla vytvořena speciální skupina mající za cíl vytipovat vhodné hutě, kde by se špičky EU chytily za ruce a tím demonstrovaly nerozbornou jednotu celé EU. Plakáty s textem „Produkci hutí si vzít nenecháme“ už byly údajně tajně zadány s předstihem do tisku.

Taky se počítá, že webové stránky postižených firem budou zahaleny do vlajky EU – pro tento případ bude vyčleněna skupina IT administrátorů a služba bude postiženým firmám poskytnuta zdarma za peníze EU. Stačí aby firmy, které budou v loji, se skupině samy nahlásily. Protiruské sankce uvalené na přání USA, s výsledkem střelby EU do vlastní nohy, se rušit nebudou, protože ve slušné společnosti se nemíchají jablka s hruškami.

Samozřejmostí je okamžité svolání summitu – organizátorem má být nejvíce zasažená členská země. Výstup z tohoto summitu bude překládán nejen do jazyků členských států, ale i do arabštiny, aby nově příchozí byli objektivně informováni o možné ztrátě pracovních příležitostí. Policie také dostane za úkol vyčlenit v no-go zónách místa, kde by se pietním shromážděním za možnou ztrátu pracovních příležitostí mohli nově příchozí důstojně zúčastnit na této podlosti spřáteleného státu. Kontrolovat průběh se pak pro jistotu nebude, bezpečnostní opatření se nechají na místních klanech, které se beztak v místě orientují nejlépe.

Ovšem nejtvrdší direkt bude veden nekompromisně a bez lítosti na hlavního viníka – velvyslanci USA v členských zemích budou povoláni do Brusele, kde jim bude J.C.Juncker osobně přednášet 2,5 hodiny o prosperitě, výhodách a nerozborné jednotě EU. To v odvetu za 25.% clo na ocel a 1,5 hodiny o tom, že se toto podlé opatření EU nedotkne, ba naopak nás posílí. Druhá přednáška bude v odvetu za 15.% clo na dovoz hliníku mj. z Humpolce. O tom, zda mezi přednáškami bude poskytnuta těm nebožákům přestávka zatím rozhodnuto není.

EK taky samozřejmě předpokládá, že pokud v průběhu uplatňovaných protiopatření dojdou USA k rozumu a za podlost slušně odprosí na titulní straně New York Times, bude okamžitě upuštěno od zatím nerealizovaných kroků.

P.S. Agentura WD je samozřejmě smyšlená, stejně jako celá satira s pracovní verzí protiopatření EU. Co už satira není - zajímalo by mě, kdy těm tupcům dojde, že USA Evropu zneužily (srovnej dopady na EU a USA - viz odkaz v článku) a pokračují v hospodářské eliminaci EU vesele dál ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Dvořák | sobota 3.3.2018 20:20 | karma článku: 35,91 | přečteno: 1262x