Jarku jeď a pozdravuj Vladimíra Vladimiroviče ..

Jako Ostravák bych to nejraději napsal spisovnou ostravštinou, ale něco mi říká, že by to v nadpisu ani perexu neprošlo ...

... bo nejsem formát Ládi Větvy, taky z Poruby, tak nevím, jestli mi to projde v samotném blogu. Zkrátka a dobře – ser na zavistive cypy, jeď a užij si to. Slovy klasika – kdo na to má, potřepat si pazurem s Putinem??

A kdyby byla chvilka času, tak mu řekni, ať nelelkuje a s tú dedolarizací pohne, bo hrozí, že na Tvojich koncertech sice ušetříš za elektriku, ale svítit, ba přímo zářit, budeme všeci. Asi nebudu jediný komu se zdá, že nám tady v Evropě chcú naši zámořští kámoši zrobiť prostor na přetahování pindíků a druzí co kamenují podle práva na ulici nás chcú zase obohatit o jednu mírumilovnou ideologii, jejíž dopady neprospívají zdraví nevěřícím psům, ale fšeci musíme, jak za bolševika tvrdit, že nic s ničím nesouvisí. Obojí je totiž možné jen díky postavení dolaru, kdy na jedné straně ho tisknou jak smyslu zbavení a na druhé s pomocí letadlových lodí na obzoru přesvědčují jiné státy o výhodnosti jeho používání. Jde o to, aby jim to kvantitativní uvolňování k ničemu nebylo. Však si vem – co kdyby neziskovky vypláceli třeba zimbabwským dolarem ... jedna výplata v této měně a máme klid.

Ale hlavně mu při té příležitosti řekni, že už tady u nás jednou byli, že se tady nic nezměnilo a tak není důvod, aby tady přikvačili v železných maringotkách znova. Že úplně stačí, když si jejich existenci připomeneme vynikajícím borščem, Mrazíkem nebo zakřepčíme v rytmu Ruské Máši v podání nejmenovaného mainstreamového zlosyna.

A jejda, trošku sem se zakecal, tak nic končím. Takže – Jarku, jeď a pozdravuj tam.

Autor: David Dvořák | neděle 4.11.2018 11:39 | karma článku: 36,55 | přečteno: 1272x