Dělali jsme si srandu - howgh

Právě jsme se dozvěděli, že Řecko je opět zachráněno. V síťovém grafu do budoucna pak jsou již jen prosperita a sociální jistoty. Obávám se však, že tímto se tlak v kotli zavém EU jen zvýšil.Agentura WD zjistila co bude dál ...

Tak např. řecký premiér po návratu domů předstoupí před lid a řekne – mírnější dohodu jsem označil za akt terorismu a požádal jsem, Vás občany v referendu, zda s ní souhlasit. Nadpoloviční většina souhlasila s mým stanoviskem, že podmínky byly pro nás moc tvrdé.... a proto jsem pro Vás vyjednal a odsouhlasil podmínky ještě tvrdší. Děkuji za důvěru, jsem s pozdravem, Váš premiér Tsipras.

Naproti tomu německá kancléřka Merkelová ještě dnes předstoupí před daňové poplatníka a řekne – přestože jaksi nedopatřením bohužel unikla expertní zpráva MMF, že již současné dluhy Řecka jsou nesplatitelné rozhodla jsem se jim trošku těch Vašich peněz opět půjčit, to víte – nejsou moje, tak se o návratnost až tak zajímat nemusím. Kolegovi Tsiprasovi nevadilo řecké referendum v jeho otočce a mně by měly vadit výsledky průzkumů, podle kterých většina z Vás nesouhlasí s dalšími půjčkami Řecku? Ostatně, máme v běhu protiruské sankce, které Vám podnikatelům řádně pouští žilou a vůbec Vám nevadí, že iniciátor sankcí – náš spojenec USA – naopak v době sankcí obchodní výměnu s Ruskou federací navyšuje. Takže té drobné lapálie s Řeckem si ani nevšimnete.

Takový premiér Slovenska již má svolanou tiskovou konferenci na které pronáší, že po dohodě s představiteli zemí, kde mají občané statisticky nižší životní úroveň, vítá možnost přispět lidem s vyšší životní úrovní. Naši důchodci jsou zvyklí na nižší důchody, takže není důvod jim je zvyšovat – to co by bylo na zvýšení posíláme jako pomoc do Řecka, aby tamní důchodci si nemuseli snižovat své penze - nedej Bože - na naší úroveň.

V Itálii, Španělsku a Portugalsku si mohou říct – je to v pohodě. Falšování účetnictví nevadí, navršit nesplatitelné dluhy taky nevadí. Buď půjčí ostatní nebo se prostě Eura natisknou. Můžeme to rozjet …

Kotel EU se tlakuje, neboť je zjevné, že establishment zemí jedná proti vůli a zájmům svých občanů. Jen jsme postoupili do vyššího levelu. Ty tam jsou doby, kdy arogance a přezírání veřejného mínění se vztahovaly jen na krátkou dobu po volbách, kdy pár blouznivců poukazovalo na to, že volební sliby jsou jaksi v rozporu s konkrétními činy zvolených zastupitelů. Domnívám se, že dříve nebo později to někde bouchne a na pořadu dne bude myšlenka, ať škody platí vlády, resp. konkrétní jednotlivci, kteří smlouvy ujednali.

 

Autor: David Dvořák | pondělí 13.7.2015 11:45 | karma článku: 32,61 | přečteno: 969x