Co vlastně chtějí sluníčkáři ? … hranaté kolečko … růžové.

Nedá mi, abych nezareagoval na blog Petra Hesse „Co vlastně chtějí sluníčkáři.“. Takovou ukázku manipulace aby jeden pohledal.

Vezmu to bod po bodu …. a můžete to brát, že hovořím za jednono ne-sluníčkáře.

AD 1. Netvrdím, že jste přívrženci islámu a že máte Korán doma pod polštářem – obrazně řečeno. Taky si nemyslím, že sluníčkáři chtějí zavést právo šária, burky a burkiny a věřím, že nejste muslimové a že se nechcete přizpůsobovat islámu. Na druhou stranu by nebylo od věci si něco z Koránu a islámu zjistit a srovnat to s postoji muslimů k danému. Zjistili by jste, že vítáte příznivce víry, kteří si zásady své víry cení více než naší demokracie, právo šária je pro ně nad naším právem a co se týče přizbůsobení očekávají, že my se přizpůsobíme lepší ideologii – tedy jejich islámu. Pominu to, že jsme pro ně nevěřící a tudíž na nižší společenské příčce v jejich hierarchii, která je odvozena od Koránu.

AD 2. Myslím, že Vám analytické myšlení nechybí. Správně pomoc označujete za humanismus a křesťanské chování a nikoliv za psychologickou poruchu. O naivitě v případě pomáhání konkurenci křesťanství (v lepším případě konkurenci) se pak dá s úspěchem pochybovat. OVŠEM – jsem přesvědčen, že Vám bude chybět odvaha nést následky svého jednání. V nedávné historii byly dva systémy, které chtěly přetvořit člověka – komunismus, který chtěl vytesat socialistického člověka a nacismus, který plánoval vytvoření tzv. čisté rasy. Vy formujete lidi v tzv. multikulturního člověka – opět proti jejich vůli. Zatím to vždy skončilo obrovským krveprolitím, kdy na konci se protagonisté omlouvali na způsob …. my to mysleli dobře, myšlenka byla správná … promiňte, zapomeňte na tu hromadu lidského neštěstí a mrtvol, která se díky tomu jaksi nakupila.

AD 3. Netvrdím, že co sluníčkář to levičák par excelan, ale máte s nimi jedno společné – snažíte se „napravit“ myšlení jiných i proti jejich vůli, nepředpokládáte, že ponesete zodpovědnost za dopady svých skutků a pracujete tzv. cizíma rukama. Problému by jistě ubylo, kdyby jste své aktivity financovali nikoliv z peněz daňových poplatníků, ale svých soukromých… a pokud propagujte, že např. výdobytky našeho sociálního systému mají být i pro ty, kteří se o něj nezasloužili, pak by jste Vy v první řadě se měli vzdát sociálních benefitů vč. očekávaného důchodu ve prospěch těch, které vítáte. Např. - zdravotní pojištění sluníčkáře XY použijte pro případy ošetření Mohameda Z. a jemu rovněž vyplácejte v budoucnu můj důchod. Já si budu ošetření hradit v plné míře sám a o své příjmy v důchodu se taky sám postarám …. tento postoj by Vám zaručil úctu a nikoliv současné pohrdání.

AD 4. Věřím, že chcete svobodu pro každého a je pravda, že svoboda buď je nebo není. Problémem ale bude, zda stejné zásady vyznávají Ti, které vítáte. Praxe ukazuje, že se zvětšující se kumunitou muslimů se zmenšuje komunita křesťanů a jejich svobody. Tak jim to velí jejich svatá kniha – Korán.

AD 5. Svoboda jednoho opravdu končí tam, kde začíná svoboda druhého a naopak. ZATÍM jsme sekulární stát, kdy je jedno, co kdo doma praktikuje za náboženství. Nicméně – muslimové celkem nevybíravě nutí své hodnoty svému okolí, které začíná omezovat život našich žen (myšleno v Evropě). Šíření islámu je de-facto povinností každého muslima, takže ve svém důsledku dobrovolně a s nadšením vítáte lidi, kteří nám naše pojetí svobod trošku upraví. A líbit se to nakonec nebude ani Vám.

AD 6. Je Vám jedno, jak kdo chodí oblékaný a jste pro rovnost před zákonem. Opět – druhé straně to ovšem jedno není. Denní život ukazuje, že muslimům od určité velikosti populace přestává být jedno kdo v čem chodí a o rovnosti před zákonem mají také své představy. Vítáte tedy skupinu, která toleranci a rovnost moc nemusí…. nebo mi už unikla nová verze Koránu?

AD 7. Odsuzovat terorismus a zabíjení nevinných bude každý, věřte mi. Snad i ti muslimové. Jestli ale nebude problém v tom, že ti do roztrháni těla pracující muslimové nejsou teroristé, ale bojovníci šířící myšlenky Proroka všemi dostupnými způsoby. Není to tak dávno, co se několik měsíců skrýval vrah z Paříže Abdeslam. Policie ho nemohla uvnitř islámské komunity vypátrat stejně tak jako gestapo nějakou dobu nemohlo vypátrat parašutisty, kteří provedli atentát na říšského protektora. Důvod byl v obou případech stejný – pro danou komunitu to byli „bojovníci za jejich věc“.

AD 8. Vy chcete sice striktní dodržování zákonů a neznevýhodňovat některé skupiny obyvatel …. neříkáte ale, že chcete striktní dodržování zákonů po jiných, ne po svých příznivcích. Toto pravidlo se týká i neznevýhodňování Vašich příznivců. Důkazem nechť je, že pro legální migraci zákony stanovují přesné postupy. Anti-sluníčkáři volají de-facto po jejich dodržování, ovšem Vy prosazujete pod různými záminkami nelegální migraci. Pokud jako sluníčkáři svoláte demonstraci za navrácení uprchlíků do první bezpečné země s cílem tam zahájit azylové řízení, pak věřím, že budete mít hojnou účast i od anti-sluníčkářů.

AD 9. Jistě je třeba pomáhat potřebným ale na druhou stranu nelze bezmezně živit ty co nepracují a kteří nepřispívají do systému … nebo alespoň jejich předci nepřispěli k budování naší úrovně. Otroky jsme neměli, zámořské kolonie také ne. Nic jim nedlužíme. Nebojovali za naši svobodu ve dvou světových válkách, nebudovali naše hospodářství. V ČR nemáme problém s těmi, kteří se do systému zapojí (Řekové, Vietnamci, Ukrajinci), ale na západ od našich hranic se ukazuje, že se zapojením (vyjma sociálních výhod) mají právě ti, které vítáte. Opět – problémy nebudou, když bude společenský úzus, že se o nezapojené postaráte na VLASTNÍ náklady.

AD 10. Chcete právní a bezpečný stát. Náš právní řád musí platit pro všechny. Jj … to chtějí zcela jistě i muslimové, jen jako právní řád mají představu o šárii ….

AD 11. Nikdy nebude prezident ten, který by nevadil lidem všem. V demokracii budeme stále tehdy, pokud s ním bude spokojena většina obyvatel – nikoliv EU ale ČR. Je to naše země, náš prezident, my ho volili … tedy já ne, ale dnes bych ho zvolil, přestože byl např. u klenotů pod obraz.

AD 12. Taky fandím EU – ale EU spojované odzdola, kde jednotlivé státy mohou svobodně spolupracovat a mohou ukázat v čem jsou dobří. Snaha Bruselu narovnat okurky, přikázat barvu rajčat, určovat čím budeme svítit, jaké mají být svíčky atd …. vždyť to je něco co jsme zažili a co se ukázalo jako nefunkční a ztráta času. Současné EU je upgrade RVHP. A v této podobě dopadne stejně. Tečka.

Migrace za lepším je vlastností člověka, na druhou strany - žít na úkor hostitele je vlastností parazita…

A proč se nejvíce ozývají země východního bloku? No protože tam je praktická zkušenost s „tesáním“ nového člověka. Za experiment komunistů zaplatilo úpadkem 1,5 generace … a nikam to nevedlo. Vy jste přesvědčeni, že, když to tenkrát nevyšlo, tak teď… teď už to přece musí vyjít…. teď už ty lidi změníme, vytvoříme multi-kulti občana, myšlenka je správná, humánní, jen to natlouct do lidí…. Používáte stejné metody, stejnou demagogii, stejně tak nedodržujete zákony, protože prosazujete lepší příští … A ve východním bloku je s tímto dlouhodobá praktická zkušenost.

Tož tak …

 

Blog na který reaguji je zde : http://petrhess.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=555175

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Dvořák | středa 28.9.2016 14:07 | karma článku: 47,37 | přečteno: 7767x