Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirka_pop

9. 9. 2009 21:10
Volby a ústavní soud

Ostatně soudím na krátkozrakost v lepším případě, nemluvě snad o nedostatku informací či přímo ignoranci či neochotě seznámit se s naším nejvyšším zákonem, Ústavou, která je právě politiky znásilňována, a proto nemohu souhlasit s příspěvy pánů veita a da.rocka. Přečtete si, prosím, než něco napíšete podobně hloupého onen základní zákon, kde je přesně definováno, kdy, jak, za jakých okolností se vypisují předčasné volby a rozpouští Poslanecká sněmovna, přečtěte si článek velmi dobře dostupný předsedy NS Rycheckého o důvodech... snad potom nabydete jiného názoru. Možná tedy.

Tento blog mladého muže je velmi pěkný a velmi oceňuji jeho nadhled a znalosti. Jsem rád, že máme chytré mladé lidi, zdravím Vás.

0 0
možnosti
D

da.rock

9. 9. 2009 22:06
Re: Volby a ústavní soud

Nevím, proč bych měl nabývat jiného názoru jen na základě nějakého článku. Svůj názor jsem vysvětlil jasně a kdo chce mé stanovisko chápat, ten jej pochopí.

Ústavní soud je především demokratická pojistka, dle mého názoru by měl zasahovat až v případech flagrantních porušení ústavnosti a demokratických pravidel. Namísto toho se na můj vkus až často plete do politiky. Předčasné volby nejsou ohrožením demokracie ani svobody a podle mne není na místě, aby do tohoto procesu ÚS nějak vstupoval jen proto, že poslanci ústavním zákonem napravili kostrbatou ústavu, která neumožňuje snadno rozpustit Sněmovnu.

0 0
možnosti
V

veit

9. 9. 2009 21:03
Kartágo

Ostatně soudím, že Ústavní soud musí být zničen. Jakkoliv si kdekdo múže o poslancích, senátorech a prezidentovi myslet cokoliv, lepší nemáme a na rozdíl od ÚS jsme si je demokraticky zvolili. Navíc právnická klika (včetně ÚS) už dávno opustila dvě základní pravidla spravedlnosti: pravidlo dobrých mravů a pravidlo zdravého rozumu. ÚS je už dávno přežitek!;-€

0 0
možnosti
D

da.rock

9. 9. 2009 21:08
Re: Kartágo

Souhlas.

0 0
možnosti
D

da.rock

9. 9. 2009 20:51
Všichni chtějí volby

Chtějí je občané, chtějí je politici, chtějí je ekonomové .... protože za současné krize je vláda, která nemá oporu v parlamentu, zcela paralyzovaná.

A přesto, že všichni chtějí volby, tedy vrcholně demokratický prvek, parta nabobů v taláru se rozhodla, že musí konat, i kdyby nás to mělo stát miliardu.

Copak se ODS a ČSSD domluvily na puči? Chtějí dát do ústavy vedoucí úlohu Dalíka a Šloufa? Chtějí u nás zavést šaríu?

Nic takového, žádné ohrožení demokracie, žádná ztráta občanských svobod - oni pouze chtějí volby. To je ale nedemokratická drzost, že jo? Proti něčemu tak zpupnému přece musí slavný soud zakročit !!!

Ať jsou pánové v taláru někam. Až bude ohrožena naše státnost, demokracie a svoboda, nechť zakročují. Ale v tomto případě si jen hrají na důležité.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 9. 2009 20:38
Moc výstižné

karma!

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Student sledující poměry v naší zemi.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám