Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 4. 2010 15:40
nu coz ...

olupte, olupte. napad je to sice "pekny", ale ma jednu drobnou, nepatrnou chybicku: k tomu, aby to fungovalo, je treba premluvit k ucasti VSECHNY staty bez vyjimky, jinak to dopadne tak, ze rizikove bankovni operace budou provozovat pobocky ci dcerinne spolecnosti jednotlivych bank umistene (no, umistene ... alespon registrovane ;-);-)) na nejakem krasnem a nezavislem ostruvku nekde v tichomori, ktery nema ani ten nejmensi duvod pristupovat k nejake eurosocialisticke regulaci ...

0 0
možnosti
J

jm09

25. 4. 2010 15:23
aaa

No uprimne neznam jedinou dan a ani teoretickou konstrukci, ktera by se nepromitla do penezenek spotrebitelu. Ani pripadna tobiho dan, ani robinova dan to take asi nebude.

Druha vec je co se stane potom, co budou budou penize z kapitalovych trhu presunuty jinam. Dnes se ceny na likvidnich trzich meni relativne spojite, takze kazdy ucastnik trhu ma prehled, po zavedeni dani by se menili skokove, takze by vetsi vliv meli insider informace. Zaroven by se dalo jednoduseji manipulovat s trhem a pripadne propady by byli hlubsi (rusty rachlejsi).

Takze jedinym resenim bude, ze z trhu odejdou drobni investori a prostredi se stane hazardnejsim (presne opat toho co se ma dosahnout).

0 0
možnosti

Libri

25. 4. 2010 14:56
korupce vzniká vždy když se rozhoduje o cicích penězích

jediná a 100% imunita proti korupci je rozhodování o vlastních penězích (asi by bylo hloupé brát 5% provizi za to když utratím o 10% víc). fascinuje mě jak přerozdělovači zjišťují, že sice kradou přes daně pořád víc, ale kurňa pořád to nestačí. co to takhle otočit a řídit se selským rozumem. uvědomte si že peníze, které se přes státní rozpočet utrácí vznikají mimo tento rozpočet - rozpočet žádné peníze nevytváří - pouze je recykluje (a se ztrátou díky své režii). takže každé další odsávání peněz z produktiví sféry (oblast financí i přes často spekulační charakter patří do produktivní sféry) v konečném důsledku celku škodí, je to jako odebírání polínek z pod kotle a čekání, že voda začne vřít mnohem rychleji. principem by mělo zvolit jednoduchou a motivující formu (a výši) daní a podle vybrané částky rozplánovat utrácení, ne vymýšlet utrácení a pak hledat kde na to nakrást

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Student sledující poměry v naší zemi.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám