Každé násilí je zlé & Nebo Sobotka jako kdysi Kaťuška Jacques?

JAKÉKOLI NÁSILÍ, VČETNĚ TOHO, CO PŘEDVEDL ZMAGOŘENÝ OPILEC NA MÍTINGU ČSSD JE ODSOUZENÍHODNÉ!! Doufám, že tuhle větičku nikdo nepřehlédne a  myslím ji hodně vážně! Teď tedy mohu to lehoučké „ale“, které mi jako brouček hlodá v mysli a dělá ze  mě známého šťouru.

Jestliže si přečtu články, v nichž se všude píše, že pan Sobotka dostal pěstí a pak shlédnu fotografie, kde leží jako mrtvola bez dechu, nemohu se ubránit pochybnostem, co je zase divně. Buď tedy novináři i svědci zcela podcenili a špatně vyhodnotili situaci a nejednalo se o „obyčejnou“ ránu pěstí, ale o pořádný brutální útok a lynč anebo je to ze strany pana Sobotky tak trošičku fotbalové filmování. Ani to není bohužel v našich politických vodách žádná novinka. Takové ne zrovna důvěryhodné projevy násilí jsme zažili před časem u Kaťušky Bursíkové-Jacques, která vědoma si mediálního zájmu při svém pacifikování, stres nestres, pro jistotu vše pohotově během zásahu na svoji osobu pečlivě komentovala. Díky tomuto histerickým tonem předváděnému a v danou chvíli opravdu nepřirozenému komentáři na způsob: „Nekruťte mi vaší levou rukou mojí pravou ruku! Aaaaau! Netlačte mi váš pravý bok na mé hýždě! Aaaaau!“, si přišli na své i nedobře vidící diváci či rozhlasoví posluchači.

Dovolte mi trošku odbočit. Když jsem byla malá, byla jsem vesnický drzý hajzlík. Jednoho zimního dne jsme opět vymýšleli lumpárny, zalezli jsme za křoví u cesty a po každém, kdo přešel, házeli klasické malé neledovaté sněhové kuličky. Dnes dobře vím - pěkná pitomina! Nicméně někdo nám se smíchem koulovačku oplácel, někdo se jen pousmál, někdo nám zanadával do „parchantů mizernejch“. Jen pan doktor neřekl ani slovo. Zato druhý den nás pět viníků naklusalo do ředitelny, kde jsme byli ztrestáni ředitelskou důtkou, neboť jsme dle stížnosti, po panu doktorovi házel kuličky jakožto po členovi krajského výboru KSČ!

Tak jako my jsme chtěli dělat rošťárny komukoli, jestli je někdo hulvát a namol, možná je mu zrovnatak jedno, k jakému davu se momentálně namane. Opravdu si nemyslím, že bych po pumelenici do zubů zrovna poskakovala. Jakýkoli násilník patří natvrdo za mříže. Pokud je pan Sobotka opravdu vážně zraněný, bez ohledu na mé antipatie ke straně, kterou představuje, mu přeji brzké uzdravení a  za výše uvedené pochybnosti se omlouvám. Pokud by ale naopak kdokoli zneužil podobné situace k nahrání si jakýchkoli bodů, pak to považuji za vrchol morálního úpadku člověka s hroší kůží!

 

Autor: Hana Dašková | čtvrtek 6.5.2010 11:28 | karma článku: 35,74 | přečteno: 2371x
  • Další články autora

Hana Dašková

Hoďte žebrotě kost…

24.11.2011 v 15:58 | Karma: 28,78

Hana Dašková

Dovoluji si nesouhlasit

14.6.2011 v 13:31 | Karma: 27,69

Hana Dašková

Karel Kryl, stále platný odkaz

19.5.2011 v 14:55 | Karma: 44,27