Tisíce vět(namců)

Člověka by překvapilo , že může být tak hnusně i bez deště , nebo sněhu . Teďka na podzim je v tuhle dobu už temno , všude padá listí a ta individua jako různé smažky a houmles , co se potulují po ulici , tý pesimistický náladě dávaj mrkev jako nos .

Možná by ani psa nevyhnal – a hle tu se vláčí hnedle tři týpci . A jdou na pracovní pohovor . Když je krize , tak je krize . A oni si pořád stěžují ,nic jim není dobrý, a že je pozdě ,a že je hnusně, a že ta práce stejně nebude dobrá , když je tam ženou takhle pozdě, a že nechtěj platit u lékaře a prostě kdyby nebyla ta krize,tak by tu vůbec nebyli.

Když je krize ,tak je krize .

A když je krize , tak se musí co ? Pracovat !

Tak jdou k tý pracovitý budově . Chvíli jim připadá , že uvnitř to není o moc lepší . Jen občas svítí nějaký světýlko . Už to mají o fous, aby to stihli , tak hnedka radši  naskakují do výtahu .

Zmáčknou tlačítko od desátýho a už jedou . Jedou , jedou . A najednou zazní gong – a výtah se zastaví v mezipatří. Po chvíli  borci začínají být neklidní . Ten největší  z nich  řekne ,že nemá čas , otevře víko na stropě kabiny a vyleze ven . Začne lézt po žebříku , který je z vnitřku výtahový šachty . A protože je to boss , tak ostatní táhnou za ním . Lezou, lezou . Dostanou se ke dveřím ,ale ty nejdou otevřít,. tak lezou ještě dál a uvidí ,že vršek výtahový šachty je otevřený. Tak vylezou až k němu a nakouknou ven  . Něco tady není v pořádku .Výtah se dá do pohybu ,ale vůbec nevidí motor , který táhne výtah nahoru . Tak sledují kladky ,který vedou od toho velkýho kola nahoře . Na konci uvidí  pět vietnamců , jak točí rumpálem . Všichni jsou z toho v šoku . Ale nejvíc je z toho v šoku šéf směny „tahačů výtahu“ , který, když uvidí ,jak na něj čumí tři týpci , začne něco řvát . Oni mu nerozumí ,ale z toho , co se děje , je jasné  co říka : „Chyťte je!!!“

A tak tři týpci utíkaj pryč  . A honěj je vietnamci z desátýho patra . A honěj je vietnamci z devátýho patra . A taky z osmýho , sedmýho ,šestýho ,pátýho , čtvrtýho ,třetího , druhýho , prvního , z přízemí . Honí je vietnamci z tržnice , vietnamci z čínské restaurace , což jsou sice číňani , ale koho to zajímá ,když vás honí  takových lidí .

 A tak ti týpci utíkají z města ven , ale to nestačí , tak utíkají dál a dál , až jsou v Čechách a tam se ztratí někde v davu , bo pro ťamany vypadáme všichni stejně .

To bylo migrace , pro jeden výtah !

Papa (žádný rasismus v tom nehledejte , prostě jsme měl dobrou myšlenku)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hynek Dařbujan | pátek 5.12.2008 18:24 | karma článku: 9,78 | přečteno: 1151x