Havel byl taky umělec a docela to s ním šlo, ne?

Jsme malý národ, ale věřím, že se správnými vůdci to dokážeme ostatním pořádně zavařit. Kdo se toho má bát? My, nebo oni?

     Václav Havel byl ceněný ve světě, protože byl na rozdíl od ostatních prezidentů zvláštní svým životem i povahou. Proti tomu v Čechách, neměl za svoji "uměleckou" náturu, která se projevovala při některých vystoupeních, příliš moc uznání. V případě profesora Václava Klause šlo o boj s větrným EURO mlýnem a navíc byl ODSák, což je v Čechách neodpustitelný zločin. Za boj jeden proti všem, si podle mě zaslouží rytířský titul, ať byla kritika a výsledky všelijaké. Prezident má reprezentovat zemi, a protože to není v naší kultuře stín, co by měl chránit zemi a likvidovat všechny hrozby s nasazením svého života, tak by měl být vidět a být výrazný. Podle Douglase Adamse prezident nemá mít moc, ale má od ní odvádět pozornost - to je důvod, proč má například americký prezident naoko takové pravomoci, o kterých nakonec skoro nerozhoduje. Ten náš svou reprezentativní funkci podle mě splnil.

     Když se zamyslíte nad současnými kandidáty, co si myslíte, že si o nich budou ostatní prezidenti říkat? Podle mě například:“Znáte toho prezidenta, co pořád spí? Jo, ten je z čech/rakouska“, nebo:“Znáte toho prezidenta, co pořád chlastá a objímá stromy? Jo, ten je z čech“. Po ostatních, kteří na sebe nedovedou v pozitivním ani negativním smyslu upozornit, neštěkne ani pes a taktéž po České republice, kterou zastupují. Jeden z těch nevýrazných, ale s velkou šancí na úspěch je podle mě i Jan "nic-nezmrvil" Fisher. Toho mi je trochu líto.

     Můj kandidát je po tom, co jsem napsal, jasný. Profesor Franz je jeden z těch opravdu "výraznějších" a myslím, že většina europoslanců by šla na schůzku s ním s více bobkami/bobky v kalhotách, než při setkání s naším současným prezidentem, a to je správné. Je to vlastně jen kvůli jeho výraznému tetování, o jeho osobnosti nic sám nevím, ale je určitě cool. Řekněte sami, chcete snad jako prezidenta nějakého submisivního šušňu? Václav Havel byl také umělec a také to s ním šlo, tak proč ne s Vladimírem Franzem? Můžeme po něm pak přejmenovat brněnské letiště. Ať vyhraje kdokoliv, přeji si, aby naši malou zemi  co nejlépe reprezentoval. Napsal bych ještě, že by náš příští prezident, ať se jím stane kdokoliv, měl chránit naši čest a dobrou pověst, ale při tom, jak se chováme jako stádo, máme snad nějakou? 

     Také bych rád udělal něco, co by zlepšilo pověst České republiky, ale co s tím dělat, když jsme tak malí, tak slabí. Nic sami nezmůžeme. Vzdáváme se soukromí. Jsme sami. Odpouštíme. Zapomínáme. Čekáme na smrt a daňovou kontrolu. Tak pojďte alespoň k volbám.

 

Příští pokračování se bude jmenovat CK Česká republika a bude o Tomiu Okamurovi.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hynek Dařbujan | čtvrtek 15.11.2012 18:15 | karma článku: 14,36 | přečteno: 933x