Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

stev

28. 5. 2010 12:33
Z hlediska ochrany ŽP je levo-pravo nepodstatné.

Na českém poltickém příkladu je totiž vidět, že pokud jse o spřízněnost s betonovou lobby, ochranu životního prostředí a veřejného zdraví nemá v programu žádná jiná strana. Typický příklad: snaha ODS, ČSSD, KDU-ČSL a KSČM ruku v ruce prosadit dálnici R43 skrz dídliště Bystrc. Jedinou stranou, která hodlá chránit zdraví obyvatel, v souladu se zákonem o ochraně veřejného zdraví, je SZ. Pokud obyvatelstvo chce ochránit své zdraví, musí jít až k nejvyššímu soudu, jak se úspěšně stalo např. včera. Gratuluji. R^

0 0
možnosti
RT

čuk2gek

28. 5. 2010 11:19
Pravda je, že zelení jsou asi nejefektivnější stranou.

Na to kolik dostali hlasů, jejich účast ve vládě byla bezkonkurenčně nejefektivnější. Další věcí je, že se z ekologie stal business. V současné době jsou

ekologická opatření hnána snahou ochránit přírodu a vydělat. Viz.

sluneční a větrné elektrárny, biopaliva, biopotraviny, ... . Už od 

počátků to byly ekologické projekty, které jsme přijali spontánně, včetně nemalých nákladů. Vzpomeňme na odsíření elektráren - dnes si nedovedeme představit stavění  bez sádrokartonu, Kdo by si dnes koupil auto bez katalyzátoru? Kdo by dnes ve městě ještě chtěl topit briketama? U pumpy už nekoupíte jinou, než nízkosirnou naftu a bezolovnatý benzín.  Masivně zateplujeme, protože se to vyplatí a líp se bydlí.

Ti ševci, kteří se "pustili svého kopyta", jsou spokojení. Ti konzervativní ševci z podhradí střečkují. Stavějí svoje satelity ve skvělých lokalitách, aby posléze zjistili "bylo to tu fajn, ale když se tu postavily tamty domy a potom ještě ten market a parkoviště co byl ten  potok s lesíkem...". 

0 0
možnosti
RT

čuk2gek

28. 5. 2010 11:32
Re: Pravda je, že zelení jsou asi nejefektivnější stranou.

Ani vlevo, ani vpravo - prostě s rozumem. Ekologická opatření stojí peníze, které na druhou stranu peníze šetří - především za výdaje na zdraví, na sanaci škod zamořeného prostředí, vytváří nová pracovní místa na novém tržním segmentu. Dálnice jsou drahé kvůli korupci a předražování, nikoli kvůli ekologii.

0 0
možnosti
RP

radim36

28. 5. 2010 7:50
Pravda je, že zelení jsou asi nejefektivnější stranou.

Na to, kolik u nás dostali hlasů a kolik měli poslanců, stála nás všechny občany jejich účast ve vládě bezkonkurenčně nejvíc peněz.  Kam se na ně hrabou tuneláři od modrých i populisté i tuneláři od oranžových.....

0 0
možnosti
JL

jyr

27. 5. 2010 22:21
Ekoteroristé

Kteří z nich nejsou ? Na každý klad lze najít průšvih.

0 0
možnosti

Mablung

27. 5. 2010 22:19
ne až tak souhlas

S jednou větou od Vás musím nesouhlasit "Západ je pro tyto strany mnohem vhodnější , protože ve východních zemích

je větší apel na tradice a náboženství , než na ekologii , na kterou

téměř nezbývá místo ." Je to o penězích. Když nemáte co do huby, nebudete se zajímat o ekologii. Až Vám začnou peníze přebývat, začnete se zajímat i o dříve nepodstané věci.Jen tak mimochodem k tradici, dříve Čechy skutečně jednali ekologicky lokálně a třeba hnutí brontosaurus bylo celkem aktivní.

Další věcí je, že se z ekologie stal business. V současné době nejsou ekologická opatření hnána snahou ochránit přírodu, ale vydělat. Viz. sluneční a větrné elektrárny, biopaliva, biopotraviny, ... . Ve svých počátcích to byly ekologické projekty, ale v současné dob je to jen prázdná nálepka.

Mnoho lidí kteří jsou schopni myslet racionálně a v souvislostech je proti všemu ekologickému, neboť vidí pravou podstatu. Hodně z nás by chtělo racionální ochranu přírody, ale to je bohužel v současné situaci nereálné

0 0
možnosti
TB

guam

27. 5. 2010 21:21
jak se to

vezme, prognostici vždycky strkají zelené na levou stranu, bylo to hlavně kvůli tomu, že pravice podporovala podnikání a ekologii brala jako přívažek. Dle mého názoru je to chybný názor. Ekologie může směřovat  k dohodě na pravo, ale obě strany musejí být soudné ve svých požadavcích, jako třeba s Bursíkem se pravice, se skřípěním zubů dohodla, ale jakmile odešel vrátili se zelení do levého spektra. Jde o otázku jaderné energetiky, jistým způsobem je lze chápat, že jsou proti, ale podpora tepelných elektráren s těžebnými limity nejde dohromady. Jaderná energie je sice lepší,ale současné reaktory nedokáží zpracovat celou hodnotu a už po spotřebě 30% je nutné palivo vyměnit. Je tedy jasné, že tudy cesta nevede, ale momentálně je to nejlepší řešení. Je to můj názor, je celkem jisté že z mnoha věci nebude souhlasit.

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

27. 5. 2010 21:14
Podle kolegyně

Andrey řekl bych :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1383x
Autor je borec. Studuje Českou zemědělskou univerzitu v Praze . Obor Systémové inženýrství . Čáslavský rodák . Uživatel linuxu a analerginu. Elektrikář .Flegmatik . Vášnivý kuchař Občas nezbedný syn ještě nezbednějšího otce , Hynda ,Pinďa , Strašnej sajař , bigbíťák . ...... To a nejen to je Hynek Dařbujan jr.!!