TikTak

Všechno vibruje. Nejmenší částečka hmoty, největší těleso ve vesmíru se chvějí zvukem, prostupujícím celým krystalem vesmíru a holograficky se přenáší do všech jeho částí. Spojení, které se tak uskutečňuje, nám umožňuje být za určitých podmínek kdekoli přítomen svým vědomím. Vibrace jsou neuspořádané a každá si hraje svou písničku. 

Pokud by se potvrdilo všechno, co na nás svolávají různí věrozvěstové, mělo by dojít k synchronizaci všech těchto vibrací. Že z toho někteří vyvozují katastrofy, apokalypsu a konec světa, je to jejich volba a potřeba. Pár dní před jeho koncem vám řeknu, jak to vidím já. Podle různých zdrojů jde o uzavření dlouhého, potvrzovaného a vyvraceného, cyklu.

Pokud nenastane okamžik, o kterém se tolik mluví, budou se s tím muset apologeti konce nějak vyrovnat. Pokud nastane, dojde, ať už 21. 12. 2012 nebo jindy, k okamžiku, kdy se všechny vibrace v jednom nekonečně krátkém okamžiku srovnají do bodu, ve kterém budou, a s nimi i celý vesmír, ve stavu bez směru, rychlosti, hmotnosti a čehokoliv dalšího.   

Pro názornější představu vás umístím do místnosti plné starých kyvadlových hodin. Malých, velkých, středních. Každé kyvadlo se houpá ve svém rytmu a najednou se v jednom okamžiku všechna kyvadla dostanou do stavu horní úvrati. Kdekoliv na světě se dostanou společně do stavu, ve kterém nehraje roli gravitace, kdy je možné říci, že se nalézají všude a nikde. Kdy je možné sebetěžší těleso postrčit kamkoliv se vám zachce. Jediná síla, která to může provést, je vaše mysl.

To je okamžik, o kterém se mluví jako o převibrování. Každý člověk, který o tom ví a bude připraven, bez ohledu na přípravu a zásluhy, bude moci nahlédnout na svět tak, jako by se mu otevřely dveře do nekonečné místnosti, kde bude moci zvolit místo, způsob  a čas své další existence.  Tak může dojít k tomu, co pro některé bude znamenat zásadní změnu života a jiný si toho ani nevšimne.

Tady bych mohl skončit a nechat se v diskuzi odsoudit jako fantasta a snílek. Vzhledem k tomu, že máme před sebou perspektivu vlastními silami ničené planety a rozhodnutí o tom, kam bude směřovat náš vývoj, je na čase vytvořit nové paradigma.

Udělejme myšlenkové salto. Upřednostním teď platónské vnímání před materiálním ukotvením. Stal jsem se najednou středem světa. Proti ubohé nicotnosti v hmotném nekonečnu, sakra dobrý důvod, abych to zkusil. Najednou mohu zkoumat svět bez přístrojů z libovolného místa.  Prostupují mnou energie celého vesmíru. V jejich vlnové povaze jsou zaklety frekvence, z nichž některé cítíme, a jiné nám unikají.

Lidské tělo je citlivé na vnímání leckterých energií a umí se na ně naladit. V jogínské terminologii čaker jsou tyto energie pěkně seřazeny a úkolem a cílem je naladit se na ně a od těch nejnižších až po nejvyšší, je synchronizovat s rytmem planety a vesmíru. Vír, který energie vytváří , může mít podobu toroidu, tenhle tvar se ukazuje jako nosný v energetických zařízeních i jako oblíbená kobliha Homera Simpsona.  

Dlouho jsem to vnímal jen jako slova. Za nimi se skrývá jednoduchá pravda. Dosáhneme li souzvuku všech, pak přichází nirvána, splynutí se strukturou vesmíru a pochopení všehomíra. Pro mnohé to zůstanou zase jen slova, ale ti, kteří si to zkusili, ví, o čem mluvím.

Nemám trpělivost jogína. Potlačit myšlení a soustředit se neumím, a tak se pokouším svět uchopit rozumem.  Oproti oponentům z materialistického tábora mám jednu „výhodu“. Jsem ochoten připustit, že v každé snaze o pochopení světa, může být zrnko pravdy. Proto se ke mně mohou dostat i informace, které exaktní fyzik předem vyloučí.

Mohl jsem tak bez předsudků načíst a naposlouchat mnohé o kvantovém probuzení, o páté dimenzi, zvyšování vibrací Země, posunu magnetických pólů a úbytku síly. Mnohé z toho, co se tam objevuje, přímo odporuje „zdravému“ rozumu a připustíte li existenci duté Země, komunikaci s vesmírnými lidmi a podobně, okamžitě jste za blázny.

Vzhledem k blízkosti data, ke kterému se tyto pojmy vztahují, snažil jsem se u každého zdroje hledat kousek racionálního jádra a porovnat s dlouhodobou  zkušeností  a pravděpodobným možným vývojem.

Všechno se dá filtrovat kritickým pohledem a vyčistit od nánosů mystiky a informačního šumu. Od náboženských představ, nepochopitelných archeologických nálezů, přes fenomén UFO, obrazy v obilí a bláznivé teorie kvantové teologie, objevují se ve všech těchto jevech společné znaky, které vždy směřují k jednoduchému faktu. Člověk je stvoření ,  které se dá mystifikovat na mnoho způsobů.  

Proto se vrátím k energiím a vibracím. Každý se snad alespoň jednou v životě zamiloval.  Vysvětlovat změnu, kterou mu to přineslo ve vnímání okolního světa fyzikálními, chemickými a biologickými projevy těla je možné, ale ubohé. Jako byste chtěli poznat podstatu pohybu rozebráním funkčního auta. Chvíle souznění s protějškem jsou základem k pochopení ostatních energií. Že to nejde a není možné? Ano, něco nám brání.

Všeobjímající láska, vysmívaný a dlouho nechápaný symbol všech ezoteriků, je právě ten nástroj pochopení. Víra je jednou z cest k poznání a pochopení toho o čem mluvím, ale nabídka náboženství k nepodmíněné lásce je zaměřena na manipulaci s nositelem. Cestu k nejvyšší vibraci vědomí je nutno provést s plnou znalostí a uvědoměním sebe bez prostředníků.  Není jednoduché milovat nepřítele, změnit nenávist v opačnou emoci.

Ten kdo pochopil, že záporné emoce škodí a otupují a nedovolují pocítit bolest druhých, je na dobré cestě napravit důsledky pokroku, který je sám o sobě neutrální, ale ve spojení s vnímáním světa, jako materiálu k vytěžení a prodeji , zničující.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Řehák | neděle 9.12.2012 10:28 | karma článku: 10,11 | přečteno: 554x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10

Daniel Řehák

EU za každou cenu

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18

Daniel Řehák

Osmašedesátý

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49

Daniel Řehák

Nevěřím.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90