Siderické kyvadlo ví všechno

Jednou jsem si hrál se siderickým kyvadélkem, abych zjistil, co je na těch řečech o něm pravdy. Přivázat hřebík na provázek byla hračka. Test funkčnosti dopadl výborně. Kyvadlo se kývalo!

www.meteocentrum.cz

Princip je podobný virguli. Na rozdíl od ní by mělo kyvadlo reagovat i na jiné energie, než na vodu. Citlivost se nastavuje prodlužováním závěsu. Čím delší, tím lépe. Nesmí se to přehnat, Něco mezi půlmetrem a metrem. Přenos fyzikálně neměřitelných sil se při přílišné délce naruší příliš dlouhou odezvou a tělo pak chytá falešné signály.

Kalibrace se provádí nad libovolným elektrickým vodičem. Šňůra od lampy, ať už pod proudem nebo bez něj, při kolmém přechodu kyvadla tahá, jako kdyby v ní byl magnet. Jasně jsem to cítil. Když jsem prověřil několik elektrických šňůr a potvrdil si že jsem medium, tak jsem začal jsem lustrovat byt na patogenní zóny. Samozřejmě se ukázalo, že jediné zdravé místo bylo tam, kde lehával náš pes. Co s tím, přece ho nevyhodím a na postel je to místo stejně malé. Zkusil jsem to s alobalem. Řeknu vám nic moc. Fólie je proti silám země na nic.

Když už jsem byl v tom testování, tak jsem se vrhl na literaturu. Projížděl jsem kyvadlem knihovnu. Co myslíte? Reagovalo! Oblíbené knihy, jako „Základy mužského šovinismu“. „Malý princ“ „Od sexu k nadvědomí“, „Timur a jeho parta“, Kámasútra a jim podobné samozřejmě přitahovaly až lepily. Ty zlé a nelidské typu Vzestup a pád třetí říše, Die Trommel, Zelená kniha Muamara Kaddáfího, Kochbuch Magdalény Dobromily Rettigové a ústecká ročenka z roku 1941 odpuzovaly tak, že ne a ne se kyvadlem dotknout.

Pořád ještě existovalo vysvětlení, že jsem příčinou přitahování a odpuzování sám, vždyť stejně jako o elektrické šňůře jsem věděl i o obsahu knih. To by chtělo nějaký pokus, kde bych subjektivitu vyloučil. Jestlipak sečtělé kyvadlo bude vědět i věci, které neznám.

Vyndal jsem mapu Teplic rozložil na stůl a začal přesouvat kyvadlo. Za chvíli jsem měl na mapě linii, která procházela kolem středu města a uzavírala půlkruh. Napadlo mně porovnat její průběh s historickým jádrem a vida, částečně kopírovala bývalé opevnění! Přestal jsem zkoumat ten okruh, abych nesnížil statistický výsledek v neprospěch mé teorie o funkčnosti kyvadla, ale přesto se mi jevilo jedno místo na mapě jako zvlášť silně reagující. Udělal jsem si tam křížek a rozhodl se že si udělám výlet do tohoto nedalekého města a podívám se tomu na zoubek.

Nikam jsem nemusel. Dva dny na to se v místním deníku objevila zpráva o pozorování kulového blesku na adrese, ležící poblíž mého křížku. To nebude náhoda. Nejen že kyvadlo ukázalo místo, ale možná bude umět i předpovědět budoucí děje. Zkrátka je to místo s potenciálem, přitahujícím síly, nám ještě málo známé. Už jsem začínal věřit, že na tom něco bude. Teď si tu funkčnost kyvadla ještě nějak smysluplně vysvětlit a odložit kyvadlo do akt X. Jak je možné že by plán města, odtržený od reality mohl dával odpovědi na realitu samotnou?

Strukturalismus tvrdí, že struktura s sebou nese význam a látka, ze které je stvořena, není podstatná.To je ono! Vždyť počítačové modely lehce předvídají reálné děje, dáme li jim správný postup a vhodné vstupní parametry. Stačí. Dalším exaktním zkoumáním bych mohl dospět k závěru, že nic z toho co jsem popsal nefunguje a ztratil bych víru v kousek mystiky co je ve mně a kterou si chráním. Ať žije pavěda. Přece nebudu nahrávat agentům sdružení Sysifos v čele s věřícím Grygarem. Když jsem ale začal v bytě různě uskakovat patogenním zónám a provádět nepochopitelné úhybné manévry, řekl jsem si, že nic se nemá přehánět. Teď raději dělám na srovnávací studii kyvadla s Feng-šuej. :)

Autor: Daniel Řehák | pondělí 21.7.2008 13:12 | karma článku: 24,65 | přečteno: 7111x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10

Daniel Řehák

EU za každou cenu

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18

Daniel Řehák

Osmašedesátý

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49

Daniel Řehák

Nevěřím.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90