Serendipity

Nezdá se vám, že se dění kolem vás někam řítí. Nemáte obavu o podobu tohoto světa? Volání po konci světa snad přísluší jen církvím. Konec světa a začátek nového může vypadat úplně jinak, než apokalypsa v biblickém proroctví. Pád současných hodnot a nastolení jiných může napovědět, co nás čeká.

Když termín serendipity zadáte do vyhledavače, vyběhne vám možná odkaz na hollywoodský sitcom, který se pokouší využít termín pro osudovou předurčenost, vyplývající z jisté teorie, pro zábavný příběh.  Jinak odkazy ani osvěta, nic moc.  Jedná se o shodu událostí, někdy šťastnou nebo determinovanou

Přesto jde o něco fatálního, co vám může předpovědět společnou budoucnost. O co vlastně jde? Jen několik informací o tom co mi uvízlo v hlavě, než jsem přišel o harddisk s informacemi a programem, do kterého můžete dosadit cokoliv a stejně to končí v singularitě času. (7.12.2010. Hurá už jsem našel. Odkaz co jsem zasul do harddisku. Jedná se o prográmek "TimeWaveZero". Jde o seřazení a zpracování znaků I-Ting tak, aby v časové přímce vytvořily graf událostí, ve kterém, považte, odpovídají minima obdobím válek a katastrof. Nejlepší na tom je, že se všechno právě zhoršuje a směřuje k nule k roku 2012. Tak uvidíme.)     

Vznik a vysvětlení  pojmu ponechejme na Wikipedii. Zdá se, že jde o teorii popisující běh světa v souběhu mnoha oscilací. Každý jev, každý proces je součástí nějakého rytmu pravidelného nebo nepravidelného. Autoři teorie sledovali různé procesy, které v různých sledovaných oblastech oscilují v různých amplitudách a frekvencích. Zkoumáním jednotlivých oscilací v matematickém modelu zjistili, že všechny mají stejnou tendenci ke snižování výkyvů v pravidelnosti směřující k jednomu bodu.  

Světe třes se a boj. Libovolné oscilace se v tomto modelu setkávají v jediném okamžiku, někdy v roce 2012. Sbíhají se do stejného roku, do kterého spadají neblahá proroctví Nostradamova a po přepočtu i na konec většího počtu mayských period, po jejichž ukončení tito indiáni rušili svá sídla a odcházeli na nové místo.  

Co teď? Máme se bát? Ale kdež. Neznamená to smrt, ale přepólování hodnot světa jak ho známe. Kdo by nechtěl aspoň někdy začít znovu a lépe. Není snad lepší vyhořet, než se stěhovat? Jestli v teorii bude alespoň kousek racionality, můžeme se jen těšit. Nebo vás snad hodnoty vyznávané v současnosti uspokojují?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Řehák | čtvrtek 2.7.2009 15:50 | karma článku: 11,89 | přečteno: 1585x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10

Daniel Řehák

EU za každou cenu

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18

Daniel Řehák

Osmašedesátý

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49

Daniel Řehák

Nevěřím.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90